به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «رحیم زارع» گفت: پس از اینکه کلیات بودجه ۱۴۰۱ در صحن علنی مجلس تصویب شد، جلساتی برای هماهنگی بین دولت و مجلس برگزار میشود و دولت روز سه شنبه رسماً در کمیسیون تلفیق اعلام کرد که ارز ترجیحی نداریم و در لایحه بودجه ارز فقط با نرخ ETS در نظر گرفته شده است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ افزود: رییس سازمان برنامه و بودجه در کمیسیون دلایلی را بیان کرد مبنی بر اینکه بر اساس مجوز مجلس در سال ۱۴۰۰ میزان ارز ترجیحی چقدر بوده که بر بودجه عمومی و ارزی دولت فشار آورده است.
وی ادامه داد: دولت ۲۵۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه و بن کارت به در نظر گرفته است که بعد از حذف ارز ترجیحی، احتمالاً در دو سه ماه اول برای جبران حذف ارز ترجیحی به صورت نقدی به مردم پرداخت خواهد شد، اما بعد از آن به صورت دائم به کارتهای الکترونیک که مردم یارانه دریافت میکنند، واریز میشود.
زارع همچنین درباره راهکارهای جبرانی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در بخش دارو و بهداشت اظهار داشت: وزیر بهداشت برای بیماران مزمن در صورت حذف ارز ترجیحی دو پیشنهاد ارائه کرد. نخست اینکه با توجه به کد ملی بیماران در کارت سلامت آنها مابه التفاوت پرداخت شود. مورد دیگر برای بیماران حاد بود که پیشنهاد شد خود بیمهها مابه التفاوت آن را پرداخت کنند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه خاطرنشان کرد: هنوز برخی از همکاران از پیشنهادهایی که برای حذف ارز ترجیحی داده شده قانع نشدند و امیدواریم به جمعبندی نهایی در این باره برسیم که مجلس و دولت بتوانند تصمیمهای خوبی در این باره گرفته و اجرا کنند.
نماینده مردم آباده در مجلس با بیان این که تاکید مجلس این است که اگر دولت می خواهد ارز ترجیحی را حذف کند باید به نحوی اجرا شود که مردم آرامش معیشتی داشته باشند، گفت: در جلسه عصر سه شنبه کمیسیون، اعضا تاکید داشتند که دولت باید برنامه مکتوب حاوی جزئیات اجرای این طرح مهم را به مجلس ارائه کند تا نمایندگان درباره آن تصمیم بگیرند ضمن این که درآمد اصلی دولت از محل حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی باید صرف حمایت معیشتی از مردم شود.
وی با بیان این که شیوه اجرای حذف ارز ترجیحی توسط دولت مشخص نیست و مجلس نمیداند دولت دقیقا چه اقدامی میخواهد انجام دهد، تاکید کرد: مجلس با کلیت مسئله موافق است اما اجرای آن به دلیل ارتباط مستقیم با معیشت مردم مهمتر از اصل و اهداف آن است چرا که اگر به صورت دقیق اجرا نشود، ممکن است شکست بخورد و در آن صورت معیشت مردم به خطر میافتد.
زارع افزود: رقمی که برای حمایت از مردم پس از حذف ارز ترجیحی توسط دولت در لایحه بودجه در نظر گرفته شده کافی نیست و باید درامد اصلی که دولت از محل حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی کسب میکند برای حمایت از معیشت مردم به کار بگیرد.// 114