ایران‌پرس: وقوع حادثه تروریستی و نژادپرستانه اخیر در پاریس، پایتخت فرانسه باردیگر مساله اکراه و بی‌میلی پلیس و رسانه‌های غربی از پوشش دادن و یا برخورد قاطع با تروریست‌های سفید پوست را که رویکرد راست‌گرای افراطی و مبتنی بر برتری نژاد سفید دارند را به نمایش گذاشت.

شهروند فرانسوی که به دلیل حمله اخیر به منطقه کردنشین پاریس بازداشت شد، به بازپرس‌های ویژه این پرونده گفته که به دلیل نفرت از افراد خارجی این حمله را انجام داده است.

این مرد 69 ساله جمعه گذشته به دلیل حمله به یک مرکز فرهنگی کردها و کافی‌شاپ کنار آن در محله شماره 10 پاریس که دو مرد و یک زن در جریان آن کشته و چند نفر هم مجروح شدند، در بازداشت به سر می‌برد.

این مرد، که گفته می‌شود یک راننده بازنشسته قطار است، و سابقه حمله با قمه به مهاجرانی که در چادرها زندگی می‌کردند را داشته، 12 دسامبر جاری از زندان آزاد شده بود.

وی سال گذشته به این اردوگاه پناهجویان حمله نژادپرستانه‌ای انجام داده بود و قرار بود محاکمه آن برگزار شود اما این محاکمه برگزار نشده و مقامات فرانسوی او را برای مدتی آزاد کردند و او این حمله را در پاریس انجام داد.

با توجه به وقوع حمله تروریستی اخیر در پاریس و کشته شدن سه نفر مهاجر کرد، این پرسش مطرح است که چرا پلیس در کشور‌های غربی از اطلاع رسانی کامل و روشن درباره‌ تروریست‌های سفیدپوست بومی اروپا اکراه دارد.

همچنین رسانه‌های غربی به طور معمول تلاش می‌‌کنند تا این گونه حوادث را به صورت کم رنگ پوشش دهند و از آن بگذرند. در حالی که همین رسانه‌‌ها در صورتی که یک فرد مهاجر به ویژه اگر مسلمان باشد چنین اقدامی انجام دهد بشدت بر روی آن تمرکز کرده و از چنین حادثه‌ای برای تبلیغات اسلام ستیزانه و نیز ضد مهاجران و پناهجویان استفاده می‌کنند.

خشونت روز افزون افراد و گروه‌های راست‌گرای افراطی نژادپرست پدیده‌ای است که کشورهای غربی به ویژه اروپایی قادر به پنهان کردن آن نیستند. افزایش شمار افراد و جنبش‌ها و احزاب راست‌گرای افراطی به مثابه تهدیدی واقعی نه فقط برای مهاجران، بلکه برای جوامع اروپایی محسوب می‌شوند، به دلیل اینکه آنها خواهان تقدم منافع و حاکمیت ملی بر حاکمیت اتحادیه اروپا بوده و در بسیاری موارد مانند مساله مهاجران و پناهجویان و نیز سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی حاضر به تبعیت از تصمیمات بروکسل نیستند.

ضمن اینکه جنبش‌ها و احزاب راست‌گرای افراطی نوعا گرایشات ملی گرایانه افراطی داشته و خواهان اخراج مهاجران از کشورهای اروپایی هستند. در عین حال بسیاری از این احزاب و جنبش‌ها گرایشات اسلام ستیزانه و ضد مسلمانان دارند که عمده جمعیت مهاجران را در کشورهای اروپایی تشکیل می‌دهند.

با توجه به اینکه اعمال خشونت علیه اقلیت‌ها و آزار مهاجران در چارچوب ترویج بیگانه هراسی از سوی راست‌ گرایان افراطی اروپایی دنبال می‌شود، به همین دلیل این جریان به یک تهدید امنیتی جدی برای کشورهای اروپایی تبدیل شده است. 

ایلکا سلمی، هماهنگ کننده مبارزه با تروریسم اتحادیه اروپا با برشمردن تهدیدات تروریستی علیه اروپا می‌گوید، (تهدید ناشی از) راست‌گرایان افراطی بویژه افراط گرایی خشن جناح راست سفید در اروپا برجسته‌تر شده است.

بیشتر بخوانید:

6 کشته و زخمی در اعتراضات فرانسه

پیدا و پنهان کارنامه حقوق‌بشری فرانسه