به گزارش ایران پرس؛ اتحادیه جهان اسلام چهارشنبه شب در این بیانیه تصریح کرده است: کشتار وحشیانه و قتلعام مسلمانان روهینگیایی که در برابر دیدگان همگان صورت میگیرد، ننگی برای انسانیت است.
اتحادیه جهان اسلام که مقر آن در تهران است، همچنین از جامعه جهانی خواسته است تا در مقابله با نسلکشی در میانمار موضعی کاملا جدی و قاطع اتخاذ کند.
دولت میانمار کمی بیش از یک میلیون مسلمان روهینگیایی را مهاجران غیرقانونی میداند و هیچ حق شهروندی برای آنها قائل نیست.
فعالان حقوق بشر، ارتش میانمار را به جنایت ضد بشریت متهم کردند.
«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز روز دوشنبه در ادامه تلاش ها و رایزنی ها برای توقف این فاجعه انسانی؛ در تماس های تلفنی جداگانه با «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه، «عنیفه امان» Anifah Aman وزیر امور خارجه مالزی و «رتنو مارسودی» Retno Marsudi، وزیر امور خارجه اندونزی، اقدامات عملی کشورهای اسلامی برای پایان دادن به خشونت های علیه مسلمانان روهینگیا را خواستار شد.
وزیر امور خارجه ایران همچنین در این تماس ها، آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای هر گونه مساعدت و اتخاذ راهکارهای جمعی توسط مجامع بین المللی و کشورهای اسلامی اعلام کرد.
از 25 اوت گذشته تاکنون در موج جدید حملات ارتش و بوداییان افراطی میانمارضد مسلمانان روهینگیا هزاران نفر کشته یا مجروح شدهاند.
سازمان بین المللی مهاجرت اعلام کرده است، هزاران روهینگیایی در پی شدیدترین خشونت های پنج سال اخیر با عبور از مرز میانمار، وارد بنگلادش شده اند.
اما با ممانعت گارد مرزی بنگلادش از ورود آوارگان به این کشور، تعداد افرادی که در منطقه مرزی گرفتار شده اند.
این در حالی است که آنهایی که مجال و یا توان گریختن ندارند با خطر کشتارهای جمعی در داخل مرزهای میانمار مواجه اند. 113/112
بیشتر بخوانید:
ادامه فرار مسلمانان روهینگیا از میانمار
واکنش مقامات عراقی به کشتار مسلمانان روهینگیا