آمریکا و سه کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه با صدور بیانیه‌ای مشترک درباره قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ادعاها علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را تکرار کردند.

آمریکا و سه کشور اروپایی بریتانیا، فرانسه و آلمان به بهانه همکاری نکردن ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه جدیدی را به شورای حکام پیشنهاد دادند.

این قطعنامه با 26 رأی موافق، 2 رأی مخالف و پنج رأی ممتنع به تصویب رسید.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در بیانیه آمریکا و سه کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه که یک نسخه آن در تارنمای وزارت امور خارجه انگلیس منتشر شد، ادعا شده است: این قطعنامه در واکنش به همکاری ناکافی ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره موضوعات جدی و باقی‌مانده مربوط به تعهدات حقوقی ایران بر اساس توافقنامه پادمان‌های معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) تصویب شد.

هرچند قطعنامه جدید شورای حکام، با ریزش یازده درصدی آراء موافق نسبت به قطعنامه پیشین تصویب شد، تروئیکا و آمریکا ادعا کرده‌اند که تائید آن «بر حمایت بی دریغ شورای حکام از تلاش های طولانی مدت آژانس بین المللی انرژی اتمی با ایران برای حل مسائل حیاتی تاکید می کند.»

در پایان بیانیه آمده است: ما امیدواریم که ایران از این فرصت برای همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در راستای بستن موضوعات باقی مانده استفاده کند تا هیچ اقدام دیگری در مورد این موضوعات ضروری نباشد.

قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و تروئیکای اروپا که با مخالفت چین و روسیه روبرو شد، نویسندگان با تکرار ادعاهای ساختگی درباره کشف مواد هسته‌ای در سه مکان اعلام نشده در ایران، خواستار همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شده‌اند.

این سومین قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران پس از اجرایی شدن برجام و بسته شدن پرونده مسائل ادعایی پادمانی است. 30 خرداد 1399 و 18 خرداد 1401 هم قطعنامه مشابهی توسط سه کشور اروپایی عضو برجام و حمایت آمریکا پیشنهاد و تصویب شده بود.

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد و تأکید کرده است که به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از حق دستیابی به فناوری هسته‌ای برای مقاصد صلح آمیز برخوردار است.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده و هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران اقدام واشنگتن و سه کشور اروپایی را برخلاف رویه دیپلماسی، شتاب‌زده و غیرسازنده دانسته و هشدار داده بود که هرگونه اقدام سیاسی در آژانس، با واکنش متناسب، موثر و فوری جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد.

نماینده دائم کشورمان در آژانس بین المللی انرژی اتمی، دیروز در اظهاراتی قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام را مردود خواند و گفت: اهداف سیاسی بانیان این قطعنامه ضد ایرانی محقق نخواهد شد، اما تصویب آن می‌تواند بر روند همکاری و تعاملات سازنده ایران با آژانس اثرگذار باشد.

«محسن نذیری اصل» افزود: در جریان بررسی این موضوع، حامیان پیش نویس قطعنامه اطلاعات ساختگی و ادعاهای بی اساسی برای توجیه رویکرد غیرسازنده خود به شورای حکام ارائه کرده و کوشیدند این نشست را به ابزاری برای پیگیری اهداف کوته بینانه سیاسی خود و فراتر از چهارچوب وظایف و اختیارات آژانس تبدیل کنند.

117