ایران پرس: وزرای خارجه کره جنوبی، آمریکا و ژاپن به پرتاب موشک های بالستیک اخیر کره شمالی واکنش نشان دادند.

«پارک جین»، «آنتونی بلینکن» و «لین فانگ» وزیران امور خارجه  کره جنوبی، آمریکا و ژاپن با انتشار بیانیه مشترک، اعلام کردند، پرتاب سه موشک بالستیک کره شمالی را قابل قبول نمی دانند.

سئول، واشنگتن و توکیو برافزایش همکاری های سه جانبه برای پیشبرد اجرای کامل قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره خلع سلاح کامل هسته ای کره شمالی  توافق کردند.

دراین بیانیه با اشاره به اینکه درهای گفتگو با کره شمالی همچنان باز است، آمده است: "کره جنوبی، آمریکا و ژاپن مشترکاً از کره شمالی خواستند اقدامات غیرقانونی را متوقف کند و به مسیر گفت وگو بازگردد."

بیانیه مشترک وزیران خارجه سه کشور کره جنوبی، آمریکا و ژاپن در واکنش به آزمایش های موشکی کره شمالی در چارچوب تلاش کاخ سفید و متحدان منطقه ایش برای اتخاذ موضعی همسو در قبال برنامه ها و آزمایش های موشکی و هسته ای کره شمالی است.

آمریکا که در بیش از یک دهه گذشته سیاست های دو گانه ای در قبال کره شمالی در دستور کار داشته است، می کوشد مجددا ائتلافی از شرکای منطقه ای خود را علیه پیوینگ یانگ سازماندهی کند و آنان را به درپیش گرفتن سیاستی مشابه آنچه کاخ سفید در قبال کره شمالی تدوین کرده است، وادار کند.

البته باید توجه داشت که کره جنوبی و ژاپن نیزبه دلیل آنچه که تهدیدات راهبردی ناشی از اقدامات کره شمالی ضد خود می خوانند، این کشور را دشمن تلقی می کنند و بر لزوم خلع سلاح هسته ای کره شمالی تاکید دارند.

 با  تغییرات سیاسی جدید در کره جنوبی  و روی کارآمدن «یون سوک یول» رئیس جمهوری جدید در این کشور، پیش بینی می شود که وی بر خلاف «مون جائه این» رئیس جمهوری قبلی کره جنوبی، موضعی تندتر ضد پیونگ یانگ دارد و بیش از آنکه به گفت وگو به عنوان مکانیسمی برای کاستن از تنش ها در شبه جزیره کره باور داشته باشد، تمایل دارد تا درچارچوب فشارهای منطقه ای و بین المللی کره شمالی را به توقف ازمایش های موشکی و هسته ای مجبور کند.    

موضع «یون سوک یول» رئیس جمهوری محافظه کار کره جنوبی درباره آنکه دوره دلجویی از کره شمالی به پایان رسیده است، نشان می دهد که وی بر خلاف «مون جائه این» معتقد است که از این پس باید رهبر کره شمالی برای مذاکرات خلع سلاح هسته ای پیشگام باشد.

این در حالی است که در دولت قبلی کره جنوبی، این رویکرد درکانون توجه بود که زمینه ها برای احیای گفتگوهای دو جانبه با کره شمالی یا چند جانبه با برخی بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای ازطریق  تلاش های دیپلماتیک سئول برنامه ریزی شود.

ژاپن هم درسال های اخیرصرفا با تهدید آمیز خواندن برنامه های توسعه وازمایش های موشکی و هسته ای کره شمالی، بر ضرورت خلع سلاح هسته ای این کشور و ایجاد اجماع ضد پیونگ یانگ تاکید داشت و از ورود به روند مذاکرات دو جانبه پرهیز داشت.

در شرایطی که آمریکا در دوره ترامپ به تعهدات خود برای لغو تحریم ها ضد کره شمالی و پایان به رویکردهای خصمانه ضد این کشور عمل نکرد، پیونگ یانگ نیز حدود دو سال پیش ازمایش های موشکی خود را از سرگرفت.

دولت آمریکا که تاکنون با سیاست تهدید و تحریم علیه کره شمالی راه به جایی نبرده است،همچنان در اتخاذ سیاستی راهگشا برای پایان دادن به تنش در روابط با این کشور درسرگردانی محض بسر می‌برد.                          

نویسنده: محمدرضا عسگری

117