شرکت کنندگان در دهمین دور گفت و گوی اسلام و مسیحیت در واتیکان، خشونت و افراط گرایی را مخالف اصل دین دانستند.

به گزارش ایرنا، دهمین دور گفت ‌وگوهای دینی مرکز بین‌ المللی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با شورای کلیسای کاتولیک واتیکان، که روزهای 2 و 3 آذر ماه 1395 با عنوان «افراط‌گرایی و خشونت به نام دین؛ کدام رویکرد به دین؟» در رُم برگزار شد، با صدور بیانیه‌ای به کار خود پایان داد.

در این بیانیه بر محورهای ذیل تاکید شده است:

  1. رویکرد خردمندانه به دین  برای آن که بتواند ارزش‌ها را نشان داده و تحت تاثیر بیماری‌هایی مثل افراط گرایی قرار نگیرد، ضروری است.
  2. مسیحیان و مسلمانان به اتفاق سایر مومنان و تمام مردان و زنان خوش نیت، برای مقابله با افراط‌گرایی تمام تلاش خود را به کار گیرند.
  3. افراط گرایی دینی براحتی به خشونت به نام دین منتهی می‌شود در حالی که این مخالف اصل دین است.
  4.  خداوند متعال به بشریت خانه مشترک داد تا بتوانند در آن زندگی کنند، که این خانه مشترک غنی از منابع و پر از زیبایی است بنابراین ما همه دعوت می‌شویم که در این هدیه خداوند به اتفاق دیگران شرکت کنیم و مراقب کره خاکی خودمان باشیم.
  5.  گفت‌وگوها یک علامت امید برای بشریت و برای تمام مخلوقات است.

در پایان این بیانیه شرکت کنندگان توافق کردند که دور بعدی گفت‌وگوها را در سال 2018 در ایران برگزار کنند که جزئیات آن در جلسه تمهید مقدماتی در سال 2017 در تهران مشخص خواهد شد.

دهمین دور گفت ‌وگوهای دینی مرکز بین‌ المللی با همکاری رایزنی فرهنگی ایران در ایتالیا و ریاست مشترک کاردینال ژان لوئی توران، رئیس شورای پاپی برای گفت و گوی ادیان واتیکان و ابوذر ابراهیمی ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در رُم برگزار شد.