محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز سه شنبه افزود، در این سند به همه ابعاد فناوری هسته ای، صنعتی شدن ایران در حوزه ها و بخش های گوناگون توجه شده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: بر اساس این سند، فرآیندهای مربوط به چرخه سوخت، هدفگذاری های کمی و کیفی انجام شده و در بحث برق هسته ای غیر از ظرفیت هایی که موجود است هدفگذاری برای احداث واحدهایی تا سقف 10 هزار مگاوات را پیشبینی کرده ایم.
محمد اسلامی همچنین با اشاره به ساخت نیروگاه 360 مگاواتی دارخوین استان خوزستان، جنوب ایران گفت: این پروژه نیروگاهی تمام ایرانی خواهد بود که در کنار رآکتورهای تحقیقاتی مورد نیاز سازمان در برنامه توسعه قرار دارد.
20 فروردین 1385 به عنوان نقطه عطفی در تاریخ صنعت هسته ای جمهوری اسلامی ایران و یادآورغرور ملی ایرانیان در دستیابی به قدرت هسته ای با وجود انواع تحریم های ظالمانه علیه ایران است. در این تاریخ خبر دستیابی ایران به فناوری صلح آمیز هسته ای و زنجیره کامل غنی سازی اورانیوم، اعلام شد؛ ایران با وجود همه تحریم ها و کارشکنی ها توانست به چرخه کامل تولید سوخت هسته ای دست یابد و با دستیابی به نسل جدیدی از سانتریفیوژها و اعلام آن به آژانس بین المللی انرژی اتمی، در زمره کشورهای صاحب فناوری غنیسازی اورانیوم قرارگرفت و به کشورهای عضو باشگاه هسته ای پیوست.
فناوری هسته ای یکی از فناوری های محوری و پایه است که سهم بزرگی در گسترش فناوری های نو و پیشرفت صنایع نوین دارد. جمهوری اسلامی ایران نیز با اتکا به توانمندی متخصصان بومی به استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای روی آورده و با حسن نیت ثابت کرده است که هدفی جز استفاده صلح آمیز و صنعتی از این انرژی ندارد. با وجود این، فشارهای سیاسی و اقتصادی دشمنان به سرکردگی آمریکا برای جلوگیری از بهره مندی ایران از انرژی صلح آمیز هسته ای ادامه دارد که هدف غایی آن تضعیف قدرت ملی ایران است.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی 4 اسفند 1399 در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری گفتند: [غربیها] " میگویند با سلاح هستهای مخالفیم، دروغ میگویند، این هم مسئله شان نیست شاید بسیاری از آنها یا همه شان میدانند که ما دنبال سلاح هسته ای نیستیم، حتی با سلاح متعارف ما مخالفند، با امکانات دفاعی ما مخالفند. میخواهند مؤلفه های قدرت را از ایران بگیرند."
صنعت هستهای به دلیل کاربرد روزافزون آن در عرصه های مختلف صنعتی، پزشکی، صنایع غذایی، محیط زیست و همچنین تامین انرژی پاک، مورد توجه بسیاری از کشورها قرار دارد. بر همین اساس، سازمان انرژی اتمی ایران چند ماموریت اولویت دار از جمله حوزه چرخه سوخت هسته ای، حوزه تولید برق و نیروگاه های هسته ای و حوزههای کاربرد پرتوها که در صنعت، سلامت محیط زیست، کشاورزی و محصولات غذایی استفاده می شود، دنبال می کند.
در سال های اخیر، دانشمندان هسته ای ایران موفق شده اند انواع محصولات پر مصرف را که مورد نیاز مراکز علمی و تحقیقاتی کشور است، تولید کنند. به عنوان مثال دانشمندان ایرانی در حوزه تشخیص و درمان سرطان به اکتشافات مهمی دست یافته اند که وارد مرحله آزمایش بالینی خواهد شد؛ ایران جزو 5 کشور برتر جهان در این حوزه است. همچنین قرار است در چند روز آینده از دستاوردهای فناوری هسته ای در بخش پلاسما تراپی که به سلامت، مواد غذایی و کشاورزی مرتبط است، رونمایی شود.
بدیهی است، با وجود همه فشارها و حتی ترور دانشمندان ایرانی که دشمنان برای جلوگیری از پیشرفت های هسته ای ایران انجام داده اند، توسعه روزافزونِ دستاوردهای این صنعت راهبردی، در حال تحقق است و کارشکنی های دشمنان نتوانسته است مانع عزم و اراده ملت ایران شود.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران نیز با اشاره به لزوم توسعه فناوری های پیشرفته بویژه علوم و فناوری هسته ای گفته است، دشمنان با شهادت دانشمندان ما سعی کرده اند مسیر پیشرفت ایران را مسدود کنند اما به لطف الهی این امر باعث شد تا ایمان دانشمندان هسته ای ما قوی تر شود و با جدیت هرچه بیشترحرکت جهشی در علوم و فناوری نوین انجام گیرد.
نویسنده: حسن عقیقی سلماسی
115