به گزارش خبرگزاری ایران پرس، وزارت دفاع روسیه در گزارشی اعلام کرد: در عملیات نظامی 24 ساعت گذشته این کشور در اوکراین، 9 ضد حمله نیروهای اوکراینی دفع شده و 800 نظامی اوکراینی در مناطق مختلف این کشور کشته شدند.
در این گزارش آمده است، انبار موشکهای هیمارس اوکراین، دو انبار سوخت، یک جنگنده اوکراینی سوخو 27، شش موشک هیمارس و 17 پهپاد اوکراینی هم طی عملیات نظامی روسیه در مناطق زاپروژیا و دونتسک در 24 ساعت گذشته منهدم شدند.
واکنش سازمان ملل به کشته شدن 9 هزار غیرنظامی در اوکراین
با گذشت 500 روز از آغاز جنگ اوکراین، سازمان ملل متحد تلفات غیرنظامیان ناشی از حمله روسیه به اوکراین را اعلام کرد.
هیات نظارت سازمان ملل بر حقوق بشر در اوکراین روز جمعه در گزارشی به مناسبت پانصدمین روز آغاز جنگ در اوکراین اعلام کرد: از آغاز جنگ این کشور تاکنون بیش از 9 هزار غیرنظامی از جمله بیش از 500 کودک کشته شدهاند و احتمالا آمار واقعی بیشتر از این ارقام باشد.
هیات نظارت سازمان ملل بر حقوق بشر در اوکراین در گزارش خود افزود که در مجموع کشته شدن 9 هزار و 177 غیرنظامی و زخمی شدن 15 هزار و 993 غیرنظامی دیگر از ابتدای جنگ تا روز جمعه ثبت شده است.
«نوئل کالهون» معاون این هیات نمایندگی در اوکراین گفت: "امروز به یک مقطع تاریک دیگری در جنگ رسیدیم که تلفات وحشتناکی از غیرنظامیان اوکراین میگیرد."
مخالفتهای بین المللی با ارسال بمبهای خوشهای آمریکا به اوکراین
آمار قربانیان غیرنظامی در جنگ اوکراین در حالی بیان می شود که آمریکا با ارسال بمب های خوشه ای به اوکراین موافقت کرده است و این مهمات در دراز مدت تلفات بسیاری از غیر نظامیان خواهد گرفت.
عفو بینالملل در این زمینه اعلام کرد: "دولت «جو بایدن» رئیسجمهوری آمریکا باید متوجه شود که هر تصمیمی که اجازه استفاده گسترده از بمبهای خوشهای در این جنگ را بدهد، به یک نتیجه مورد انتظار یعنی کشتار اضافی غیرنظامیان منجر خواهد شد."
دیدهبان حقوق بشر نیز معتقد است: "انتقال این سلاحها به اوکراین ناگزیر باعث رنج طولانیمدت غیرنظامیان خواهد شد."
این در حالی است که «ینس استولتنبرگ» دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اعلام کرد: "ناتو موضعی درباره ارسال بمبهای خوشهای به اوکراین ندارد، زیرا برخی از اعضا، معاهده منع استفاده از این نوع بمب را امضا و برخی دیگر امضا نکردهاند و این دولتهای این کشورها هستند که در این مورد باید تصمیم بگیرند."
در این راستا، «فرحان حق» معاون سخنگوی سازمان ملل در پی تصمیم ارسال بمبهای خوشهای از سوی آمریکا به اوکراین، اعلام کرد: "دبیر کل سازمان ملل با استفاده از بمبهای خوشهای در میدان جنگ مخالف است."
«مارگاریتا روبلز» وزیر دفاع اسپانیا نیز در جریان یک تجمع انتخاباتی در مادرید امروز (شنبه) و یک روز پس از تصمیم آمریکا برای ارسال مهمات خوشهای به اوکراین به بهانه جنگ در این کشور، مخالفت اسپانیا با این تصمیم آمریکا را اعلام کرد.
«ریشی سوناک» نخست وزیر بریتانیا هم امروز در واکنش به تصمیم آمریکا برای ارسال مهمات خوشه ای به اوکراین به بهانه جنگ در این کشور گفت: بریتانیا با این تصمیم آمریکا مخالف است.
همچنین «الکساندر شالنبرگ» وزیر امور خارجه اتریش گفته است: "وین با ارسال این تسلیحات به کی یف به دلیل تهدید طولانی مدت برای غیرنظامیان مخالف است."
در این رابطه، «بوریس پیستوریوس» وزیر دفاع آلمان اعلام کرد: "آلمان هیچ گونه مهمات خوشهای به اوکراین نخواهد داد."
دولت کانادا نیز با انتشار بیانهای اعلام کرد: ما از استفاده از بمبهای خوشه ای حمایت نکرده و متعهدیم که به آسیب های ناشی از بمبهای خوشه ای بر غیرنظامیان – به ویژه کودکان - پایان دهیم.
در ادامه این بیانیه آمده است: کانادا به طور کامل از کنوانسیون (منع کاربرد مهمات خوشه ای) پیروی می کند.
بر اساس این گزارش، «آناتولی آنتونوف» سفیر روسیه در آمریکا هشدار داد: "واشنگتن بشریت را به سمت جنگ جهانی سوم سوق میدهد."
سفیر روسیه در آمریکا گفت: "تصمیم واشنگتن برای تجهیز اوکراین به مهمات خوشه ای، بیانگر ناامیدی آمریکا است و پمپاژ سلاح غربی به اوکراین، بر تحقق اهداف روسیه در اوکراین هیچ تأثیری نخواهد داشت."
«کنستانتین کوساچوف» معاون نایب رئیس شورای فدراسیون روسیه نیز اظهار داشت: "آمریکا از این پس مسئول تمام قربانیان سلاحهای خوشهای خواهد بود."
حداقل 38 سازمان مدافع حقوق بشر هم با تصمیم آمریکا برای ارسال مهمات خوشه ای به اوکراین به بهانه جنگ در این کشور مخالفت کردند.
«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در ادامه رویکرد مداخله جویانه این کشور در جنگ اوکراین و ارسال مداوم تسلیحات به کییف به بهانه این جنگ در گفتوگو با شبکه «سی.ان.ان» رسما تأیید کرد که واشنگتن تصویب کرده که مهمات خوشهای را در اختیار ارتش اوکراین قرار دهد.
جنگ اوکراین با همه تبعات گسترده سیاسی، نظامی، اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی اش هفدهمین ماه خود را می گذراند و ارسال تسلیحات کشورهای غربی برای اوکراین همچنان ادامه دارد.
کشورهای اروپایی و غربی به ویژه آمریکا با تشدید فشار تحریمها علیه فدراسیون روسیه و عرضه انواع سلاحهای سبک و سنگین به کییف، نه تنها گامی در جهت پایان دادن به جنگ اوکراین برنداشتند بلکه بیش از پیش به آتش درگیری ها در این کشور دامن زده اند.
مقامهای روسی و برخی کارشناسان و رسانههای غربی، جنگ اوکراین را جنگ نیابتی میان غرب و روسیه توصیف کرده اند.
روسیه بارها گفته است که ارسال تسلیحات غربی به اوکراین تنها باعث طولانی شدن مناقشه در این کشور می شود و پیامدهای غیرقابل پیشبینی به دنبال دارد.
117