«حنیف اتمر» در جمع با خبرنگاران گفت: برقراری صلح، تلاشهای دولت برای اصلاحات سیاسی در افغانستان، اصلاح سیستم انتخاباتی، مبارزه با فساد اداری و رشد اقتصادی، از مسائل مطرح شده در نشست وی با مقامات ناتو بود.
مهمترین بخش گفت و گوهای حنیف اتمر با مقامات ناتو در بروکسل، بی نیازی این کشور به اعزام نیروی نظامی بیشتر از سوی آمریکا و ناتو به افغانستان بود. این موضع مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری افغانستان در شرایطی مطرح شد که آمریکا و ناتو معتقدند که غلبه بر ناامنی و خشونت توسط گروه های تروریستی در افغانستان، از طریق افزایش نظامیان خارجی در این کشور امکان پذیر است.
آمریکا و ناتو درحالی درصدد اعزام نظامیان بیشتر به افغانستان هستند که با اتمام ماموریت رزمی نظامیان خارجی و تکمیل روند واگذاری مسئولیت های امنیتی به دولت کابل در سال 2014 ، قرار بود به تدریج شمار نیروهای خارجی در افغانستان کاهش یابد.
وعده غربی ها برای کاهش نظامیان خود در افغانستان در یک سال اخیر تغییر کرده است. در این زمینه ژنرال «جان آلن» فرمانده پیشین نظامیان خارجی در افغانستان، تعداد نظامیان آمریکایی و ناتو برای مبارزه با تروریسم در افغانستان را ناکافی اعلام کرد و خواستار افزایش نیرو در افغانستان شد.
در سال های گذشته و در دوره حضور حداکثری نظامیان خارجی در افغانستان که بیش از 150 هزار نظامی را شامل می شد، آمریکا و ناتو نتوانستند افراط گرایی در افغانستان را مهار کنند. پس از پایان ماموریت رزمی نظامیان خارجی هم، بازگشت آمریکا و ناتو به گزینه افزایش نظامیان ، مشکلات افغانستان را در مبارزه با تروریسم حل نکرد.
از نظر دولت کابل، آمریکا و ناتو باید از ایجاد حساسیت برای طالبان و تشدید اقدامات افراطی آنان اجتناب کنند. طالبان، مذاکره برای صلح را به خروج نظامیان خارجی از افغانستان مشروط کرده اند.
بر مبنای اصل کمک به افزایش اتکای افغانستان به توانایی داخلی برای تامین امنیتَ، غرب باید به جای سیاست اعزام نیروی جدید به این کشور به تعهد خود برای تجهیز و آموزش نیروهای افغان عمل کند.
مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری افغانستان به همین دلیل به مقامات ناتو گفته است کشورش نیازی به اعزام بیشتر نظامیان خارجی ندارد. 114/113
بیشتر بخوانید:
اذعان ناتو به شکست راهبرد نظامی در افغانستان / تحلیل
دهها کشته و زخمی در شمال افغانستان بر اثر حمله هوایی ناتو
همکاری روسیه با ناتو در افغانستان به خاطر نگرانی از فعالیت تروریستها