برغم مشکلات متعدد داخلی و منطقه ای و تشدید مشکلات اقتصادی، رئیس جمهوری ترکیه بار دیگر بر تداوم حضور نظامی در بخش ترک نشین قبرس تاکید کرد.

" رجب طیب اردوغان " رئیس جمهوری ترکیه تاکید کرد: تا زمانی که یونان نیروهایش را از بخش یونانی نشین قبرس خارج نکند، نظامیان ترکیه از بخش ترک نشین قبرس خارج نخواهند شد. وی با بیان این که یونان از یافتن راهکارهای جامع برای حل مشکل قبرس طفره می رود، اعلام کرد: خروج نظامیان ترکیه از بخش ترک نشین قبرس در دستور کار نیست. اردوغان افزود: لازم است ترکیه و یونان ، همزمان نظامیان خود را از قبرس خارج کنند.

رئیس جمهوری ترکیه در حالی بر حضور نظامی کشورش در بخش ترک نشین قبرس تاکید کرده است که، مذاکرات وحدت قبرس در ژنو سوئیس بدون نتیجه پایان یافته است. این دور از گفتگوهای وحدت، با حضور " نیکوس آناستاسیادس" Nicos Anastasiades رهبر بخش یونانی نشین قبرس و مصطفی اکینجی Mustafa Akinci  رهبر بخش ترک نشین قبرس و با نظارت " اسپن بارت آیده"Espen Barth Eide  نماینده سازمان ملل در امور جزیره قبرس طی روزهای 9 تا 11 ماه جاری میلادی (ژانویه) در ژنو از سر گرفته شده بود. 

مقرر شده است که ، دور دیگر گفتگوهای وحدت با هدف طرح مشکلات فنی، امنیتی و نگرانی ها در زمینه حضور نظامی خارجی در جزیره قبرس از روز چهارشنبه آینده (188 ژانویه) در ژنو سوئیس ادامه یابد. به نظر می رسد اظهارات رئیس جمهوری ترکیه در واکنش به طرح موضوعات نشست ژنو مطرح شده باشد.

مقام های دوبخش ترک و یونانی نشین جزیره قبرس، مدت طولانی است که درباره تدوین نقشه راهی به منظور حل نهایی مساله قبرس مذاکره می کنند. ترکیه جزیره قبرس را بخشی از اراضی امپراطوری عثمانی و ترکیه امروزی می داند. به همین دلیل است که، طی بیش از چهار دهه گذشته، مقام های آنکارا همه مساعی خود را برای به رسمیت شناخته شدن بخش ترک نشین قبرس به کار گرفته اند.

با وجود این، تلاش های دولتمردان ترک برای تحقق این هدف نیز بی نتیجه بوده است.  در پی مداخله نظامی ترکیه با عنوان حمایت ازترک های قبرس درسال 1974 میلادی، جزیره قبرس به دوبخش ترک نشین و یونانی نشین تقسیم شده است.  بخش ترک نشین در دهه 1980 میلادی با اعلام استقلال، نام " جمهوری ترک قبرس شمالی " را برای خود برگزید.

بخش ترک نشین تنها توسط ترکیه به رسمیت شناخته شده است، در حالی که، بخش یونانی نشین قبرس در سال 1983 میلادی به عضویت سازمان ملل و اتحادیه اروپا درآمده است. این به معنای آن است که، بخش ترک نشین قبرس خارج از جمهوری قبرس است و با حمایت های ترکیه به حیات خود ادامه می دهد. 

دولت آنکارا سالانه نزدیک به نهصد میلیون دلار به بخش ترک نشین قبرس کمک مالی می کند . با این حال  با توجه به این که حمایت های بین المللی از بخش یونانی نشین قبرس بسیار جدی و مداوم است، این احتمال را نباید نادیده گرفت که تلاش های دولت آنکارا برای ادامه حضوردر  جزیره قبرس،  می تواند به انزوای ترکیه در سازمان ملل منجر شود.  

با ادامه وضعیت جاری، مشکلات داخلی و منطقه ای ترکیه نیز  تشدید خواهد شد. با تشدید این وضعیت، افزایش نارضایتی ها از دولت آنکارا در ترکیه دورازانتظار نیست.112/118