"نیکول پاشینیان" در گفت وگو با شبکه یورونیوز درباره احتمال کمبود انرژی درارمنستان به علت توافق نکردن با روسیه بر سر قیمت گاز، تاکید کرد: ایروان نگران این موضوع نیست، زیرا در این زمینه از فرصت همکاری با دیگر کشورها از جمله ایران و گرجستان استفاده می کند.
این اظهارات نخست وزیر ارمنستان در ادامه سخنان هفته گذشته وی در کمیته امور خارجی پارلمان اروپا دربروکسل مطرح می شود که گفته بود: تحریم های اعمال شده علیه ایران بر اقتصاد ارمنستان تاثیر منفی برجای می گذارد.
به همین دلیل و به منظور پیشرفت و توسعه اقتصادی کشورهای منطقه قفقاز جنوبی و آسیای مرکزی، باید هرچه سریعتر تحریم هایی که آمریکا علیه ایران اعمال کرده است، برداشته شود.
روابط تهران وایروان طی سال های پس ازاستقلال ارمنستان در سال 1991 میلای، همواره در مسیر رشد و توسعه قرار داشته است.
با وجود این، مقام های دوکشور بر این باورند که، می توانند همکاری های خود را بیش از پیش گسترش دهند.
به طوری که، امکان افزایش حجم مبادلات تجاری دوکشور به یک میلیارد دلاردرسال امری واقعی و برای طرفین دردسترس است.
این درحالی است که، حجم مبادلات تجاری ایران و ارمنستان دربهترین شرایط، از یکصد میلیون دلار در سال فراتر نرفته است.
درمقابل، کشوری نظیر ترکیه که، روابط دیپلماتیک خود را با ارمنستان قطع کرده است، هرسال بین 450 تا 700 میلیون دلار کالا به ارمنستان صادر می کند.
به هرحال، باید گفت: با سفراخیرنخست وزیر ارمنستان به تهران اسناد امضا شده، شرایط بیش از هر زمان دیگری برای گسترش همکاری های اقتصادی و تجاری ایران و ارمنستان فراهم شده است.
ظرفیتهای بالای همکاری اقتصادی دو کشور از نگاه فعالان بخش اقتصادی ارمنستان دور نمانده است.
"هامایک آوادیس آنسی" (Hamaik Avadis Anci) کارشناس اقتصادی ارمنی درماه می سال 2014 در جمع بازرگانان استان زنجان گفته بود: ایران توانمندیهای زیادی نظیر فعالیت بانکی، وجود اتاق بازرگانی مشترک، اتحادیه تجارواستقرارنمایندگی سیاسی درارمنستان دارد.
در عین حال، "طلا" از مهمترین محصولات صادراتی ارمنستان به شمار میرود و ماشین سازی، صنایع غذایی و الکتروموتور نیز از مهمترین صنایع این کشورحوزه قفقاز جنوبی محسوب میشوند.
روند رو به گسترش مناسبات ایران و ارمنستان نشان می دهد، مقام های تهران و ایروان مصمم به استفاده از فرصت های متنوع و مناسب برای همکاری های متقابل و سرمایه گذاری های مشترک هستند.
ارمنستان با برخورداری از مرز زمینی و مناطق آزاد همجوار، امکان تبدیل شدن به کوتاه ترین و امن ترین راهگذر بین بنادر دریای سیاه و خلیج فارس را دارد.
ایران علاوه بر سرمایه گذاری در طرح های احداث خط لوله انتقال نفت و گاز ایران به ارمنستان، در زمینه های تامین نیازهای ارمنستان به برق با این کشورهمکاری دارد.
درعین حال، مقام های ایران درحال برررسی پیشنهاد ارمنستان برای صادرات گاز طبیعی به کشورهای ثالث ازجمله اتحادیه اروپا هستند. موضوع اتصال راه های ایران و ارمنستان بویژه خطوط راه آهن ازدیگر زمینه های همکاری های دوکشور طی سال های اخیر بوده است.138/118
نویسنده:محمد علی طالبی خاکیانی
بیشتربخوانید:
نخست وزیر ارمنستان: روابط تهران و ایروان توسعه می یابد
گزارش: آغاز فصل جدید همکاریهای دوجانبه ایران و ارمنستان