جمهوری اسلامی ایران و روسیه بر اهمیت اجرایی شدن کلیه توافقات روند آستانه از جمله احترام به تمامیت ارضی، یکپارچگی و حاکمیت ملی سوریه تاکید کردند.

هجدهمین دور مذاکرات روند آستانه درباره سوریه از صبح امروز (چهارشنبه) در شهر «نورسلطان» پایتخت قزاقستان آغاز شد.

آغاز هجدهمین دور مذاکرات روند آستانه با محوریت بازگشت آوارگان سوری

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، هیات جمهوری اسلامی ایران در نخستین روز برگزاری هجدهمین دور از نشست‌ روند آستانه به سرپرستی «علی‌اصغر خاجی» مشاور ارشد وزیر امور خارجه کشورمان در امور ویژه سیاسی با هیات روسیه ملاقات و آخرین تحولات سیاسی و میدانی سوریه را مورد بررسی قرار دادند.

خاجی در این نشست، با اشاره به آخرین تحولات بین المللی و تاثیرات آن بر سوریه، بر اهمیت و اراده مشترک کشورهای ضامن در آستانه در حل وفصل مسالمت‌آمیز بحران سوریه تاکید کرد.

مشاور ارشد وزیر امور خارجه همچنین تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به فرودگاه دمشق که منجر به خسارت وسیع و متوقف شدن فعالیت آن گردید را محکوم کرد و از تداوم حملات رژیم که منجر به آسیب دیدن زیرساختارهای شهری سوریه می‌شود ابراز نگرانی کرد.

علی اصغر خاجی ضمن انتقاد از رفتار کشورهای غربی بویژه آمریکایی‌ها در سیاسی کردن کمک‌های بشردوستانه، خواستار عملی شدن آنها بدون هرگونه رفتار تبعیض آمیز در این خصوص شد.

«الکساندر لاورنتیف» فرستاده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور سوریه، نیز  در این  دیدار با تاکید بر مواضع مشترک دو کشور ایران و روسیه در سوریه، از گسترش همکاری‌های دوجانبه در این خصوص استقبال کرد.

در این ملاقات دو طرف بر اهمیت اجرایی شدن کلیه توافقات آستانه از جمله احترام به تمامیت ارضی، یکپارچگی و حاکمیت ملی سوریه تاکید کردند.

همچنین در جریان این نشست، هیات‌های عراق و لبنان نیز دیدارهای جداگانه‌ای با هیات ایرانی انجام دادند و در خصوص مسائل سوریه و منطقه به گفت وگو و تبادل نظر پرداختند.

هفدهمین دور مذاکرات آستانه در روزهای 21 و 22 دسامبر گذشته (24 و 25 آذرماه 1400) در نورسلطان قزاقستان برگزار شد.

روند آستانه از 23 ژانویه سال 2017 با مشارکت دولت سوریه، نمایندگان معارضان، مثلث روسیه، ترکیه و ایران به عنوان کشورهای تضمین دهنده، مربع سازمان ملل متحد، لبنان، عراق و اردن به عنوان اعضای ناظر و با تاکید بر ضرورت حل سیاسی بحران سوریه، آغاز شد.

محور و مبنای روند آستانه، قطعنامه 2254 شورای امنیت سازمان ملل متحد و تاکید اساسی آن بر پایبندی به حفظ حاکمیت و وحدت سرزمینی سوریه است.

تاکنون مهم‌ترین تصمیم گیری‌های روند آستانه، ایجاد مناطق کاهش تنش، نظارت بر توقف درگیری ها، ایجاد مناطق امن برای انتقال کمک‌های انسان دوستانه، پرونده اسرا و بازداشت شدگان و کمیته قانون اساسی بوده است.

117