"لوهات بنسار پانجایتان" LUHUTBINSAR PANDJAITAN از مقام های نزدیک به "جوکو ویودودو" رئیس جمهوری اندونزی گفته است ،جاکارتا مصمم به مقابله با افرا گرایی است.
وی در این زمینه روی دو واژه مهم و کلیدی تمرکز کرد و گفت ، اتحاد ملی و اجرای عدالت اجتماعی در کشور بزرگ و پرجمعیت مسلمان اندونزی، بیتردید در گروی پاکسازی محیط اجتماعی از لوث وجود عناصر وابسته به تروریسم و هنجارشکن است.
این مقام اندونزی در حالی بر ضرورت مقابله با تروریسم و ریشه کن کردن آن تاکید کرده است که، صدها شهروند افراط گرا، در اندونزی، عراق، مالزی، سوریه و فیلیپین دست در دست داعش داده وعلیه دولتها و مردم خود جنایت می کنند.
با توجه به گسترش و نفوذ افراط گرایی به نام دین در گستره "آ سه آن" و منطقه، نگرانی اندونزی در این خصوص قابل درک است. بویژه آنکه با آزاد شدن شهر استراتژیک حلب سوریه از چنگال داعش احتمال بازگشت تروریستها به کشورهای مبدا، رو به افزایش خواهد گذاشت و یکی از مقاصد آنها ، جنوب شرق آسیا خواهد بود.
ویدودو رئیس جمهوری اندونزی در سفر اخیر خود به تهران و در دیدارش با حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران و همچنین رهبر معظم انقلاب از عزم کشورش برای مبارزه با تروریسم سخن گفت.
رئیس جمهوری اندونزی درسفری که به تازگی به هند داشت نیز در دیدار با نارندرا مودی نخست وزیر این کشور بر مبارزه با افراط و تروریسم تاکید کرد. واقعیت این است که مبارزه با تروریسم نیازمند همکاری وهمفکری بویژه در بین کشورهای اسلامی است.
نگرانی اندونزی، از تروریسم سابقهای از گذشته دارد. در ژانویه 2016 در اقدامی تروریستی که منجر به کشته شدن چند شهروند این کشور شد، تروریسم چهره منفور خود را به این کشور نیز نشان داد.
با این حال تجربه نشان میدهد؛ کشورهای منطقه و جهان زمانی میتوانند به یک مکانیزم اثرگذار وحدت بخش در مبارزه با تروریسم دست یابند که انحرافها، شکافها، دسیسهها و دو گانگیها در برخورد با تروریسم را به خوبی بشناسند و عزم جمعی را بر رویکردهای فردی ترجیح دهند.
هیچ توسعه و اتحاد ملی شکل نخواهد گرفت و همچنین عدالت اجتماعی در هیچ کشور اسلامی از جمله اندونزی، تقویت نخواهد شد مگر در چارچوب یک همکاری آگاهانه و هوشیارانه بین دنیای اسلام که البته اندونزی میتواند در این معادله، سهم و نقش بزرگی داشته باشد.