ایران پرس - کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کرد، مجمع عمومی این سازمان باید پرونده جنایت دولت میانمار ضد مسلمانان روهینگیا را به دادگاه کیفری بین المللی International Criminal Court ارجاع دهد.

«زید رعد الحسین» تاکید کرد، مسلمانان روهینگیا مورد نسل‎کشی قرار گرفته‎اند و فقط دادگاه کیفری بین المللی میتواند آن را تایید کند.

این مقام سازمان ملل همچنین از دولت میانمار خواست به مقامات سازمان ملل اجازه حضور در استان «راخین» در غرب این کشور را بدهد تا درباره احتمال نسل‌کشی در این استان مسلمان‌نشین تحقیق کنند.

از 25 اوت 2017 در حملات ارتش میانمار و بودائیان افراطی به مسلمانان روهینگیا در استان راخین، بیش از شش هزار تن از آنان کشته، هشت هزار نفر زخمی و حدود یک میلیون نفر آواره شده اند.

دولت و ارتش میانمار عاملان اصلی کشتار و آوارگی مسلمانان روهینگیا

این برای اولین بار نیست که مسئولان سازمان ملل و سایر نهادهای بین المللی جنایات ارتش و بوداییان افراطی ضد مسلمانان روهینگیا در میانمار را نسل کشی و جنایات جنگی اعلام می کنند.

اما نکته مهم این است که مدعیان به اصطلاح دفاع از حقوق بشر نه تنها به این گزارشها توجهی ندارند بلکه سکوت آنان باعث شده است جنایتکاران در میانمار گستاخ تر شوند.

سکوت آنگ سان سوچی، برنده جایزه صلح نوبل،   نسبت به کشتار مسلمانان

این در حالی است که محافل غربی بخصوص امریکا در حمایت از قاچاقچیان مواد مخدر، برای «رودریگو دوترته» رئیس جمهوری فیلیپین که مبارزه همه جانبه ای را با مافیای مواد مخدر در این کشور اغاز کرده است در حال پرونده سازی در محاکم بین المللی هستند که برخورد دوگانه انها را با مسایل حقوق بشری کاملا مشخص می کند.

پروفسور «ویلیام اورمان بیمن» (William O. Beeman) استاد و رئیس گروه مردم شناسی دانشگاه مینه سوتا در این باره گفت:

"در حال حاضر میانمار هیچ گونه سود و یا نفع استراتژیکی برای قدرت‌های اقتصادی عمده جهان بخصوص امریکا ندارد. با اینکه برخی از اکتشافات نفت برای اولین بار در میانمار بوده، اما فعلا منافع اقتصادی آن برای آن کشور کم و یا هیچ است."

از اینرو محافل مرتبط با مسلمانان روهینگیا براین اعتقادند که سازمان همکاری اسلامی باید نقش فعالانه تری را برای کشاندن دولت میانمار به محاکم قضایی بین المللی ایفا کند و سازمانهای بین المللی به طور مستقل نیز کمیسیونهایی را برای  بررسی اوضاع مسلمانان روهینگیا در استان راخین تشکیل دهند و دولت میانمار را برای پذیرش ان تحت فشار قرار دهند.

«نور الاسلام» رئیس سازمان ملی آراکان روهینگیا نیز معتقد است:

 "باید کمسیون مستقلى برای بررسی کشتار مسلمانان در استان راخین میانمارتشکیل شود. فشار ارتش این کشور بر بسیاری از روستاها و قتل دسته جمعی مسلمانان روهینگیا در میانمار همچنان ادامه دارد".

در هر حال، به رغم آنکه سازمان ملل مسلمانان روهینگیا را مظلوم ترین اقلیت جهان اعلام کرده است اما هنوز اقدام جدی برای شناسایی حقوق شهروندی آنان از سوی این سازمان و سایر نهادهای بین المللی صورت نگرفته است.

این بدان معنا است که در صورت بازگشت مسلمانان  روهینگیا به خانه هایشان احتمال تکرار جنایات ارتش میانمار و بوداییان افراطی دور از ذهن نیست کما اینکه این وضعیت همچنان نیز ادامه دارد.

نویسنده: مجید وقاری

137/116

بیشتر بخوانید

ادامه تخریب منازل مسلمانان روهینگیا در میانمار

آمار رسمی آوارگان روهینگیا در بنگلادش از مرز یک میلیون نفر گذشت

استقبال «آنگ سان سوچی» از کشتار مسلمانان روهینگیا/تحلیل

دولت و ارتش میانمار عاملان اصلی کشتار و آوارگی مسلمانان روهینگیا
سکوت آنگ سان سوچی، برنده جایزه صلح نوبل،   نسبت به کشتار مسلمانان