به گزارش پارس تودی؛ «شیخه حسینه» نسبت به عدم آغاز روند خروج دائمی آوارگان روهینگیایی از بنگلادش به کشورشان ابراز تأسف کرد و گفت: «میانمار» کشور همسایه ما است و ما از ابتدا به دنبال دستیابی به راهکاری مسالمتآمیزی برای بحران روهینگیا از طریق رایزنی دوجانبه بودیم.
«حسینه» تصریح کرد: تاکنون سه توافقنامه میان «میانمار» و «بنگلاش» درخصوص خروج آوارگان روهینگیایی منعقد شده، اما در واقع مسئولان میانمار به رغم تعهدات شفاهی بازگشت آنها را قبول نکردهاند.
وی در ادامه افزود: ریشههای بحران روهینگیا به میانمار برمیگردد و در نتیجه باید در آن کشور راه حلی برای این مساله ایجاد شود و بنگلادش خواهان حل و فصل فوری و مسالمتآمیز بحران روهینگیا است.
میانمار و بنگلادش در نوامبر سال گذشته توافق کردند تا روند بازگشت آوارگان روهینگیایی از بنگلادش به میانمار از اوایل سال 2018 آغاز شود که این اقدام تاکنون اجرایی نشده است.
سازمان ملل نیز اعلام کرده است، روند بازگشت مسلمانان روهینگیا باید به صورت داوطلبانه انجام شود.
از 25 اوت 2017 در حملات ارتش میانمار و بودائیان افراطی به مسلمانان روهینگیایی در ایالت راخین درغرب میانمار، بیش ازشش هزارمسلمان روهینگیایی کشته، هشت هزار نفرزخمی و بیش از یک میلیون نفر به دیگر کشورها آواره شده اند.139/118
بیشتر بخوانید:
فریاد عدالتخواهی آوارگان مسلمان روهینگیایی در بنگلادش
درخواست پنج کشور آسیایی برای رسیدگی بهجنایت ضد روهینگیاییها