جنگنده های ائتلاف عربستان هزاران بار مبادرت به حملات هوایی حتی با استفاده از بمب های خوشهای علیه مردم یمن کرده اند.
این حملات به نابودی زیرساختهای یمن و گسترش فقر، بیکاری گسترده و گسترش بیماریهای واگیردار در این کشور فقیر عربی منجر شده است.
مسئولان نزدیک به جنبش انصارالله میگویند، از زمان آغاز این حملات بیش از ۳۶ هزار غیرنظامی یمنی شهید و زخمی شدهاند.
در این راستا دیدبان حقوق بشر اخیراً با انتشار بیانیه ای آمریکا و بریتانیا را شریک جنایت اخیر ائتلاف متجاوز تحت فرماندهی عربستان سعودی در یمن دانست که طی آن اتوبوس حامل کودکان یمنی هدف قرار گرفت.
کارشناسان تسلیحاتی تایید کرده اند که بمب مورد استفاده برای حمله به اتوبوس دانشآموزان یمنی بمب ۵۰۰ پوندی «امکی۸۲» ساخت شرکت آمریکایی«لاکهید مارتین» بوده است.
رژیم متجاوز سعودی روز پنج شنبه 18 مرداد اتوبوس حامل کودکان یمنی را در شهر «ضحیان» استان صعده در شمال غرب یمن هدف قرار داد که براساس آمار وزارت بهداشت یمن در این جنایت، 50 کودک شهید و 77 نفر دیگر زخمی شدند.
امریکا مهمترین فروشنده تسلیحات به عربستان
این سازمان حقوق بشری بر ضرورت انجام تحقیقات سازمان ملل در خصوص نقض قوانین جنگی تاکید کرد و افزود، آمریکا و بریتانیا میلیاردها دلار سلاح به عربستان سعودی فروخته اند و ائتلاف سعودی با این تسلیحات، اتوبوس حامل کودکان یمنی را هدف قرار داد و ده ها نفر را به خاک و خون کشید.از دیدگاه دیدبان حقوق بشر، جنایت هفته گذشته در صعده یمن باید حادثه ای تعیین کننده و سرنوشت ساز باشد.
امریکا از مهمترین فروشندگان تسلیحات به عربستان محسوب می شود و بدون جریان مستمر لجستیکی پنتاگون برای نیروی هوایی سعودی با ارسال انواع و اقسام بمب ها و موشکها برای نیروی هوایی عربستان و امارات، امکان ادامه بمباران های وحشیانه ائتلاف سعودی علیه مردم یمن وجود نداشت.
آمریکا هم چنین از زمان آغاز حملات ائتلاف سعودی، علاوه بر میلیاردها دلار کمک تسلیحاتی به این ائتلاف با کمک به سوختگیری هواپیماها و حمایتهای لجستیکی و عملیاتی از سعودیها حمایت کرده است.
امریکا یکی از طرف های جنگ با یمن
به گفته «جو بکر» Jo Becker کارشناس حقوق بشر، "موضوعی که بایستی واقعاً روی آن تأکید کرد این است که از منظر حقوق بینالملل، آمریکا با توجه به میزان حمایتی که از ائتلاف تحت رهبری سعودیها میکند، یکی از طرفهای این جنگ محسوب میشود."
ضمن اینکه بریتانیا به عنوان شریک استراتژیک آمریکا نیز در این جنگ شریک واشنگتن بوده و از طریق فروش انواع تسلیحات به سعودی ها سود هنگفتی به دست آورده است.
به گفته «باربارا والی» Barbara Valey کارشناس اتریشی، آمریکا و بریتانیا مسئول جنگ فاجعهبار و جنایات جنگی در یمن هستند.
بدین ترتیب آمریکا و بریتانیا، به رغم گزارش های متعدد سازمانهای حقوق بشری درباره کشتار غیر نظامیان یمنی و بمباران اماکن و تاسیسات غیر نظامی این کشور توسط هواپیماهای سعودی و متحدانش ونیز محکومیت مکرر رژیم سعودی در زمینه نقض حقوق بشر کماکان روابط نزدیک تسلیحاتی و رزمی خود با رژیم سعودی و متحدانش مانند امارات را حفظ کرده و در واقع شریک جنایات ائتلاف سعودی محسوب می شوند.
بر سر کودکان یمنی افشاگری سی ان ان از بارش بمب های امریکایی
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
133/110
بیشتر بخوانید:
گزارش: 51 شهید و 79 زخمی در حمله سعودیها به اتوبوس دانشآموزان یمنی
کمیساریای عالی حقوق بشر: حمله به اتوبوس دانشآموزان یمنی جنایت جنگی است+ ویدئو
محکومیت حمله وحشیانه آلسعود به اتوبوس دانشآموزان یمنی+ ویدئو