"شی جین پینگ" در دیدار با "بیدیا دوی بانداری" در کاتماندو پایتخت نپال به دوستی و همکاری دو کشور چین و نپال اشاره و اظهار امیدواری کرد روابط دو کشور گسترش یابد.
وی افزود، چین از نپال در دفاع از استقلال، حق حاکمیت وتمامیت ارضی کاتماندو حمایت می کند و کمک های خود را برای توسعه اقتصادی و اجتماعی در اختیار این کشور قرار می دهد.
"ویدیا دیوی بندهاری" رییس جمهوری نپال نیز گفت، اطمینان دارد؛ مردم چین تحت رهبری حزب کمونیست، می تواند با موفقیت رویای چین حاکی از رستاخیز بزرگ ملت چین را تحقق بخشد.
سران دو کشور بعد از این نشست اعلام کردند، دو طرف بر اساس روحیه همکاری برد-برد، روابط مشارکتی راهبردی و دوستانه را توسعه می بخشند.
نپال که محصور بین هند و چین است، به یکی از عرصه های رقابت پکن و دهلی نو برای نفوذ سیاسی و اقتصادی تبدیل شده است.
درسال های اخیر چین تلاش کرده است با ارائه بسته های کلان سرمایه گذاری به دولت نپال، فرصت های بیشتری در تعمیق و توسعه همکاری های با کاتماندو پیدا کند.
شرکت های چینی دوسال پیش متعهد شدند حدود 4 میلیارد دلار دربخش های مختلف نپال سرمایه گذاری کنند که این میزان در مقایسه با حجم تعهدات هند به دولت کاتماندو که حدود 320 میلیون دلاراعلام شده است، ناچیز است.
سفر رئیس جمهوری چین به نپال در حالی انجام شده است که دولت پکن درصدد سرعت بخشیدن به روند اجرای ابر پروژه "یک کمربند، یک جاده" است که مقامات کاتماندو نیز با امضای آن به این پروژه بزرگ بین المللی پیوسته اند.
ابر پروژه "یک کمربند - یک جاده" طرح بزرگ سرمایهگذاری چین در زیربناهای اقتصادی بیش از60 کشور جهان است که از سوی "شی جین پینگ" رییس جمهوری این کشور در سال 2013 مطرح شد.
ظرفیت های چشمگیر چین در بخش های مختلف اقتصادی، تجاری و فناوری موجب شده تا برغم گرایش های سیاسی در نپال به هند، مقامات کاتماندو به توسعه همکاری با چین تمایل بیشتری نشان داده تا از این طریق بتواند نپال در مسیر توسعه و پیشرفت قرار دهند.
علاوه بر آنکه توسعه همکاری های نپال با چین می تواند موجب تقویت زیر ساخت های اقتصادی آن کشور بشود، پیوستن کاتماندو به پروژه بزرگ یک "کمربند،یک جاده" دسترسی های گسترده منطقه ای و بین المللی برای نپال فراهم می کند.
همچنین این دیدگاه وجود دارد که با توسعه همکاری سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کاتماندو با پکن، گردشگران بیشتری از چین به نپال می آیند که این مسئله بر درآمدهای خارجی این کشور می افزاید.
"ناجندرا گیمری" کارشناس مسائل سیاسی گفته است، ورود گردشگران چین و هند به نپال، عاملی مهم در تغییر وضعیت گردشگری این کشور محسوب می شود.
دست یابی به این مهم و ارتقا ورود گردشگران هندی و چینی به نپال نیازمند توسعه خطوط ارتباطی با این دو کشوراست.
به نظر میرسد، اما ظرفیت های قابل توجه سرمایه گذاری های متنوع پکن که مقامات کاتماندو از آن استقبال کرده اند، تلاش های هند برای کاستن از نفوذ چین در نپال را بی اثر می کند.138/118
نویسنده: محمدرضا عسگری
بیشتربخوانید:
هند و نپال در مسیر گسترش روابط دوجانبه/ تحلیل