محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی

محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی ضمن تأکید بر ضرورت افزایش کمی و کیفی رادیو داروها گفت: برنامه ما این است که در بخش تشخیصی دقت و در بخش درمانی اثربخشی را افزایش دهیم.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، محمد اسلامی سه شنبه شب در برنامه گفت‌ وگوی ویژه خبری در خصوص آخرین دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور اظهار داشت: تحقیقات رادیوداروها به صورت پیوسته تداوم دارد و افزایش کیفی و کمی آنها را در دستور کار داریم، برنامه ما این است که در بخش تشخیصی دقت را و در بخش درمانی اثربخشی را افزایش دهیم.

وی گفت: سالی یک میلیون نفر در کشور از رادیوداروها استفاده می‌کنند. در حال حاضر حدود ۲۰ رادیودارو در فاز بالینی قرار دارد. سال آینده با حضور رئیس جمهور بزرگترین مرکز رادیو دارو را افتتاح می‌کنیم که در منطقه ما کم نظیر است.

اسلامی افزود: فعالیت‌های نیروگاهی در دنیا پنج رویداد دارد، اولین آن آغاز عملیات نیروگاهی، مرحله دوم آغاز عملیات بتن ریزی است، رویداد سوم سوخت گذاری و چهارم تولید برق و تغذیه شبکه برق و رویداد پنجم از کار انداری نیروگاه است. در موضوع نیروگاه هرمز در مرحله اول قرار داریم و خرداد سال آینده رویداد دوم آن آغاز می‌شود. 

وی گفت: نیروگاه‌ بوشهر فاز دو و سوم آن پیش می رود، نیروگاه اول دهمین سال خود را پشت سر گذاشته است و شبکه برق کشور را تامین می‌کند.

اسلامی افزود: سازمان انرژی اتمی پنج برابر می‌شود و برای همین است که نیاز داریم نیروی انسانی خود را تامین کنیم و البته نیاز به دوره‌های آموزشی مختلفی دارد.

وی در خصوص دستاوردهای صنعت هسته‌ای گفت: این دهه فجر همکاران ما دستاوردهای خود را به نقطه بهره برداری رساندند. دستگاه طیف سنجی جدید در صدر اقلامی است که به ما نمی فروشند و در انحصار سه کشور است و جزو لوازمی است که قابلیت اطمینان ازمایشگاه هسته ای را در خصوص غنی سازی می تواند تقویت کند.

اسلامی در خصوص دستاورد طیف سنجی  ایرانیوم ادامه داد: به هر کشوری این دستگاه فروخته نمی شود. یک کار متعهدانه با چهارسال کار طاقت فرسا در مجتمع شهید احمدی روشن در نطنز انجام شد. این پدیده بسیار استراتژیک به ثمر آمد. 

روز سه شنبه همزمان با ششمین روز از دهه فجر انقلاب اسلامی و با حضور محمد اسلامی، برخی از معاونان این سازمان و جمعی از متخصصان صنعت هسته‌ای از دستگاه طیف‌سنج جرمی مغناطیسی «ایرانیوم» در مجتمع غنی‌سازی شهید احمدی روشن در نطنز رونمایی شد.

دستگاه‌ طیف‌سنج جزو اقلام راهبردی، ‌ استراتژیک و با سطح تکنولوژی بالا و مورد نیاز در صنعت غنی‌سازی محسوب شده و به چند دسته قطاع مغناطیسی، چهار قطبی و طیف‌سنجی گاما تقسیم‌بندی می‌شوند.

محمداسلامی در خصوص سامانه پرتودهی جدید رونمایی شده و استفاده آن نیز گفت: محصولات هر کدام نوعی افت دارند که وقتی پرتودهی می شود ضایعات در محصولات از بین می‌رود. ما این موضوع را با اهتمام ویژه دنبال کردیم. تعداد زیادی سامانه مولد پرتو را در یک شبکه دانش بنیانی ایجاد کردیم.

اسلامی همچنین درباره حوزه پزشکی و فناوری پلاسما عنوان کرد: بحث پلاسما تراپی را برای زخم های بدخیم در نظر داریم. اراده کردیم که پنجاه مرکز سال آینده راه اندازی کنیم و دو کلینیک زخم تاکنون راه اندازی شده است. با وزارت بهداشت مذاکره می‌کنیم تا بتوانیم فرایند گسترش را دنبال کنیم. بحث بعدی در خصوص سرطان است. نتایج بالینی خوبی هم گرفتیم. 

وی گفت: از پلاسما در حوزه شیرابه هم استفاده کردیم. روی پساب‌های صنعتی هم کار شده و دو قرارداد در حال مذاکره است. یکی برای شیرابه کلان شهرها و دیگری برای پساب شهرک های صنعتی است.125