به گزارش ایران پرس، کاخ کرملین سه شنبه شب در بیانیهای خاطرنشان کرد، "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهور روسیه، "آنگلا مرکل"، صدراعظم آلمان و "امانوئل مکرون"، رئیس جمهور فرانسه در این گفت وگوی تلفنی سه جانبه، برجام را از جمله عوامل کلیدی در حفظ "ثبات و امنیت بینالمللی" دانستند و بار دیگر تعهد خود را به افزایش همکاریهای اقتصادی با ایران اعلام کردند.
دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن برجام (16ژانویه 2016)، کارشکنیها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از برجام را آغاز کرد. با روی کار آمدن "دونالد ترامپ" در آمریکا این کارشکنیها شدت گرفت و او بارها تهدید کرد کشورش را از توافق هستهای خارج خواهد کرد. "ترامپ" سرانجام سه شنبه 8 می 2018 به طور یکجانبه با نقض تعهدات واشنگتن ذیل برجام کشورش را از این توافق بین المللی خارج و بازگشت تحریمهای هستهای را اعلام کرد.
این اقدام ترامپ با انتقادات گسترده جهانی بویژه دیگر طرف های امضا کننده برجام روبرو شد.
آلمان، بریتانیا و فرانسه بعد از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام وعده دادند با تضمین منافع اقتصادی ایران، این توافق را حفظ کنند. این کشورها، علیرغم ایستادگیهای لفظی و سیاسی در برابر اقدام آمریکا تاکنون موفقیتی در اقدامات عملی وعدهداده شده برای حفظ این توافق کسب نکردهاند.
ایران در واکنش به سستی اروپاییها در عملی کردن وعدههایشان چهارشنبه 8 می 2019 در بیانیهای از کاهش سطح تعهداتش در چارچوب برجام به استناد به بندهای 26 و 36 این توافق خبر داد.
ایران در این بیانیه به کشورهای باقیمانده در برجام 60 روز فرصت داد برای اجرای تعهدات خود به ویژه در حوزههای بانکی و نفتی اقدام کنند.117
بیشتر بخوانید:
روسیه: افزایش ظرفیت غنیسازی اورانیوم ایران نقض برجام نیست