سران کشورهای عضو گروه بیست (G20) در نشست فوق العاده این گروه برای هماهنگی و پاسخ چندجانبه به ویروس کرونا بر لزوم اجماع جهانی و تلاش دولت ها و شرکت های دارو سازی برای ساخت داروی بیماری «کووید- 19» تاکید کردند.

به گزارش ایران پرس، «بوریس جانسون» نخست وزیر بریتانیا در نشست سران کشورهای عضو «گروه 20»  که از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، از تمام کشورهای عضو این گروه و دولت‌های سراسر جهان خواست تا به تلاش‌های جمعی برای شکست دادن ویروس کرونا کمک کنند.

«آبه شینزو» نخست وزیر ژاپن نیز در این نشست بر نیاز شتاب بخشیدن توسعه داروها از طریق تمرکز بر دانش گروه هایی از سراسر جهان از جمله سازمان جهانی بهداشت و شرکت های بخش خصوصی تاکید کرد.

آبه شینزو همچنین از گروه 20 خواست تا به «همان شیوه حمایت اقتصادی در زمان بحران مالی 2008» این بار نیز از اقتصاد جهانی حمایت کنند.

«شی جی پینگ» رییس جمهوری چین هم در نشست فوق العاده سران گروه بیست برای هماهنگی و پاسخ چندجانبه به ویروس کرونا خواستار شروع جنگ جهانی همه جانبه و سخت علیه بیماری «کووید- 19» شد.

رئیس جمهوری چین تاکید کرد: جامعه جهانی باید با تقویت اعتماد به نفس خود با هم و یکپارچه همکاری کند تا بتواند پاسخ جمعی به این ویروس بدهد.

وی بیماری های عفونی را «خطرناک و دشمن همه» توصیف کرد و اظهارداشت: جامعه جهانی باید بطور کامل همکاری های بین المللی را ارتقا بخشد وهم افزایی بیشتری را ایجاد کند تا بشریت بتواند در نبرد علیه «کووید- 19» پیروز شود.

رهبران کشورهای «گروه 20» در این نشست توافق کردند، جهت «مقابله با تاثیرات همه گیر شدن ویروس کرونا»  بیش از 5 تریلیون دلار به اقتصاد جهانی تزریق کنند.

این رهبران همچنین موافقت کردند تا هماهنگی های خود در مسیر توسعه سریع، تولید و توزیع ابزارهای تشخیص، داروهای ضد ویروس و واکسن ها را تقویت کنند.

گروه بیست که شامل 19 کشور و اتحادیه اروپا است، حدود دو سوم جمعیت دنیا و حدود 86 درصد تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می دهد.

ویروس کرونا با نام رسمی «کووید- 19» اواخر سال گذشته میلادی (دسامبر 2019) در شهر «ووهان» Wuhan در استان «هوبئی» شرق چین مشاهده شد و اکنون علاوه بر 30 استان این کشور، به بیش از 195 کشور دیگر از جمله  آمریکا، بریتانیا، استرالیا، تایلند، کره جنوبی، ژاپن، کانادا، فرانسه، ایتالیا، بریتانیا، عربستان و امارات سرایت کرده است. 

بر اساس آخرین آمار، تاکنون در جهان بیش از 536 هزار تن به ویروس کرونا مبتلا شده که از این بین 124 هزار و 395 نفر بهبود یافته و 24 هزار و 112 تن فوت کرده اند.

116

بیشتر بخوانید:

کرونا و پیامدهای بستن مرزهای اتحادیه اروپا/ تحلیل

موافقت سران اروپایی با بسته شدن مرزهای اتحادیه اروپا به مدت 30 روز

کرونا و تب و تاب‌های اقتصادی در آمریکا و اتحادیه اروپا