ایران پرس- «عمران خان» نخست وزیر پاکستان گفت: ظرف سه ماه آینده بسیاری از مشکلات اقتصادی این کشور حل خواهد شد.

«عمران خان» در واکنش به اعتراض برخی احزاب مخالف به وضعیت اقتصادی این کشور تصریح کرد: تا سه ماه آینده پاکستان از وضعیت بحرانی خارج خواهد شد و مسیر پیشرفت را طی خواهد کرد.

نخست وزیر پاکستان افزود: مشکلات اقتصادی امروز کشور حاصل 10 سال کم کاری و بی‌توجهی سران حزب مسلم لیگ شاخه نواز و حزب مردم است.

عمران خان گفت: مردم پاکستان باید باهم متحد باشند تا مشکلات اقتصادی این کشور حل شود چراکه یکی از مصادیق این اتحاد می تواند نخریدن دلار در زمانی باشد که نرخ آن به صورت افسار گسیخته افزایش پیدا می‌کند.

طی هفته های اخیر با کاهش بی سابقه ارزش روپیه (پول ملی پاکستان) در مقابل دلار آمریکا، انتقادها از سیاست های دولت اسلام آباد نیز بشدت افزایش پیدا کرده است. 

گروه های سیاسی مخالف حزب حاکم تحریک انصاف پاکستان به خصوص حزب مسلم لیگ نواز و حزب مردم در شرایطی که دولت این کشور با چالش های بزرگ در بخش های مختلف اقتصادی به خصوص کاهش ارزش پول ملی که در تاریخ پاکستان بی سابقه توصیف شده است، هشدار داده اند که در اعتراض به وضعیت کنونی تظاهرات گسترده ای برگزار می کنند.

دولت پاکستان که در دوران تبلیغات انتخابات پارلمانی سال گذشته، خود را راه سوم برای نجات این کشور از انحصار تاریخی قدرت بین حزب مردم و جناح های مختلف حزب مسلم لیگ معرفی کرده بود، در نزدیک به یکسال گذشته که قدرت سیاسی را در پاکستان برعهده گرفته موفق نشده به وعده های خود عمل کند.

به ویژه آنکه عمران خان مدعی شده بود درمدت 100 روز اوضاع اقتصادی پاکستان به خصوص کمبود قابل توجه انرژی برای مصارف مختلف خانگی و صنعتی را تامین خواهد کرد که عدم تحقق این وعده مهم، موجب شده تا احزاب مخالف، حزب حاکم را متهم کنند که با طرح وعده های پوچ به مردم، در فضای انتخابات پارلمانی اغواگری کرده است.

اگر چه استدلال حزب حاکم تحریک انصاف در مورد اینکه شرایط سخت کنونی اقتصادی در پاکستان نتیجه دستکم ده سال کم کاری و بی توجهی سران احزاب سابق حاکم به لزوم تقویت زیرساخت های اقتصادی و مهیا کردن بستر مناسب برای جذب سرمایه گذاری در بخش های مختلف اقتصاد ملی بوده است، اما با گذشت حدود یکسال از روی کار آمدن دولت عمران خان نشانه های امیدوار کننده ای از بهبود در اوضاع اقتصادی مردم متاثر از اتخاذ سیاست های علمی و کارشناسی با محوریت توسعه صنعت، تولید و کشاورزی دیده نمی شود.

تلاش دولت پاکستان درماه های اخیر برای دریافت وام از صندوق بین المللی پول و کمک مالی از عربستان و برخی کشورهای عربی منطقه، برای بهبود شرایط اقتصادی، نشان می دهد که حزب حاکم تحریک انصاف برای خروج از چالش های پیش روی اقتصاد، به عوامل خارجی تکیه کرده است که نمی تواند برای این کشور نسخه های موثری باشد، زیرا تا زمانی که اقتصاد هر کشوری برای خروج از چالش به مزیت ها و ظرفیت های متنوع خود توجه نکند، صرفا دریافت وام و کمک خارجی نمی تواند رهیافتی برای عبوردائمی از بحران باشد. 

نویسنده: محمدرضا عسگری

141/116

بیشتر بخوانید: 

مخالفان به‌دنبال اتحاد دربرابر دولت عمران‌خان/ تحلیل

توافق پاکستان با صندوق بین المللی پول درباره بسته کمک مالی

رد شروط صندوق بین المللی پول از سوی دولت پاکستان/ تحلیل