ژنرال «بیپین راوات» از نیروهای ارتش هند خواست برای سرکوب گروههای تروریستی در کشمیر تلاش کنند.
وی افزود، گروههای تروریستی در کشمیر باید سیاست جنگی خود را تغییر دهند و سیاست جدیدی در پیش بگیرند .
ژنرال «بیپین راوات» تصریح کرد، از این طریق می توان صلح و آرامش را در کشمیر تحت کنترل هند برقرار کرد.
منظور فرمانده ارتش هند از تروریسم و مبارزه با آن در کشمیر، گروه های کشمیری هستند که دهه های متمادی است که برای احقاق خود از دولت مرکزی این کشور تلاش می کنند.
در شرایطی فرمانده ارتش هند،گروه های کشمیری را تروریسم خوانده که آنان در مبارزات خود برای اعمال حق تعیین سرنوشت از سلاح های گرم و سرد استفاده نکرده و تنها اعتراض های خیابانی را در دستور کار دارند.
اما در مقابل ارتش و نیروهای امنیتی هند در مواجهه با تظاهرات مسالمت آمیز مردم ستمدیده کشمیر با توسل به خشونت از سلاح گرم برای مقابله با آنان استفاده می کنند.
البته درچارچوب راهبرد هند در کشمیر، دولت این کشور ابزار زور و خشونت را راهی برای حل مناقشه این منطقه می داند، در حالی که شکست این رویکرد در این چند دهه نشان داده که کشمیر راه حل نظامی ندارد.
«پرکاش ملک» کارشناس مسائل نظامی در هند با تاکید بر لزوم آغاز گفت و گوهای سیاسی برای حل بحران کشمیر گفته است، بحران کشمیر راه حل نظامی ندارد.
در سال 2017 و در پی درخواست جمعی از فعالان سیاسی کشمیر،همزمان با افزایش تعداد قربانیان و مجروحان در برخورد خشونت بار پلیس و نیروهای امنیتی هند با مردم این منطقه، دادگاه عالی کشمیر در اقدامی قابل تامل در پاسخ گفت، تا زمانی که خشونت توسط معترضان ادامه یابد، استفاده از زور توسط نیروهای امنیتی و پلیس برای کنترل خشونت ها اجتناب ناپذیر است.
این موضع دادگاه عالی هند نشان داد که خشونت و استفاده از سلاح علیه معترضان کشمیری با حمایت دولت و سیستم قضایی هند انجام می شود.
بنا به ماهیت اعتراض های غیرخشونت آمیز مردم کشمیر است که هیچگاه در عرصه منطقه ای و فرا منطقه ای گروه های اصیل کشمیری در فهرست گروه های افراطی قرار نگرفته اند. حتی نهادهای بین المللی از جمله سازمان ملل بارها بر لزوم مراجعه دولت هند به اصل همه پرسی در بین مردم کشمیر برای تعیین سرنوشت آنان تاکید کرده اند.
پس از جنگ نخست هند و پاکستان در دهه 1940، شورای امنیت سازمان ملل در آوریل 1948 به علت عدم پیشرفت توافق بین دهلی نو و پاکستان قطعنامهای صادر کرد که به موجب آن علاوه بر عقب نشینی نیروهای دو کشور از کشمیر، مراجعه به آرای عمومی تحت نظارت سازمان ملل برای تعیین سرنوشت این منطقه، مورد تاکید قرار گرفت.
هند این بند از قطعنامه سازمان ملل را که راهکار مناسبی برای پایان دادن به مناقشه تاریخی کشمیر محسوب می شود تاکنون نپذیرفته است.
حمایت بین المللی از حقوق مردم کشمیر از جمله تصویب لایحه پیشنهادی پاکستان در سال گذشته در سازمان ملل نشان داد که تلاش های هند برای جلوگیری از توجه جامعه جهانی به مسئله کشمیر ناکام مانده است.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 2017 با رأی قاطع 193 عضو،لایحه پیشنهادی پاکستان درباره حق آزادی مردم کشمیر درباره تعیین سرنوشت خود و عدم مداخله نظامی در این منطقه را پذیرفت.
در چنین شرایطی است که فرمانده ارتش هند با توجه به ناکامی این کشور در ممانعت از توجه جامعه جهانی به حقوق سیاسی و اجتماعی مردم کشمیر، با مطرح کردن لزوم برخورد با تروریسم درصدد است تا در سناریویی جدید تلاش گروه های کشمیری برای استیفای حق تعیین سرنوشت مردم این منطقه را به اعمال تروریستی مرتبط کند. 110/114
نویسنده: محمدرضا عسگری
بیشتر بخوانید:
گزارش: گسترش استقلال خواهی در کشمیر تحت کنترل هند
تاکید بر حل بحران کشمیر از طریق سیاسی
نقض آتشبس در کشمیر و دعوای هند و پاکستان