حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار مهم، مسائل متعددی را مطرح کردند. یکی از موارد بر جسته سخنان رهبری، توجه ایشان به دستاورد مهم جمهوری اسلامی ایران در زمینه خط بطلان کشیدن بر محور تمدن و سیاست غرب یعنی جدایی دین از سیاست بود.
رفتار پدرانه با همه، سلوک مردمی، مقابله با شبهات و تبیین مبانی انقلاب بویژه عدالت
رهبر معظم انقلاب، کار بزرگ جمهوری اسلامی را باطل کردن نقطه مرکزیِ هویتِ تمدن غرب یعنی «تفکیک دین از سیاست» خواندند و افزودند: جمهوری اسلامی با شعار دین، نه تنها خود را حفظ کرد، بلکه با پیشرفت ایران تلاش طولانی غربیها برای ناسازگار نشان دین و سیاست را به چالش کشید، بنابراین مافیای قدرتهای غربی که در رأس آن صهیونیست ها و سرمایهداران آن هستند و آمریکا نیز ویترین آنها است، از این حقیقت درخشان عصبانی، و دائماً در حال طراحی برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی هستند.
تاکید رهبری بر اقدام مهم جمهوری اسلامی در زمینه خط بطلان کشیدن بر نظریه جدایی دین از سیاست با توجه به روند چند صد ساله تمدن غربی در زمینه جدایی دین ازدولت یا همان سکولاریسم است که به گفته رهبری به مثابه نقطه مرکزی هویت تمدن غرب مطرح است.
بر خلاف تاکید اندیشمندان و دولتهای غربی در چند سده اخیر بر جدایی دین از دولت یا دین از سیاست، اما جمهوری اسلامی با ارائه رویکردی جدید یعنی مرم سالاری دینی توانسته به گونه ای موثر دین را در عرصه سیاست وارد کرده و چالشی جدی بر مدعای دیرینه دموکراسی های غربی یعنی ناسازگاری دین و سیاست ولزوم جدایی دین از دولت مطرح نماید.
مردم سالاری دینی ناظر به مدلی از حکومت است که بر مشروعیت الهی و مقبولیت مردم استوار بوده و حاکم در چارچوب مقررات الهی، حق مداری، خدمت محوری و ایجاد بستری برای رشد و تعالی مادی و معنوی ایفای نقش می کند.
مردم سالاری دینی تلاش برای نظریه پردازی از درون معارف خودی و مبتنی بر توانمندی های درونی و اسلامی و ارایه الگویی برای اداره جامعه مبتنی بر مکتبی است که مردم ایران بدان باور دارند. مردمسالاری دینی را می توانا شیوهای از حکومتداری دانست که شهروندان دینباور در چارچوب آموزههای شریعت، مشارکتی فعال در زندگی سیاسی دارند.
الهی بودن ذات حاکمیت و نقش بی بدیل مردم را دو عنصر اصلی این نوع حکومت دانستهاند. اساسا مردمسالاری دینی پس از انقلاب اسلامی و استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران از نمادهای اصلی امکان سازگاری بین دین و سیاست دانسته شده است. مردم سالاری دینی که یکی از مهم ترین ارکان الگوی پیشرفت اسلامی است همراه با آزادی های اجتماعی است که در راستای عدالت شکل می گیرد.
در واقع مردم سالاری دینی به عنوان بدیلی برجسته در مقابل سکولاریسم غربی مطرح است. لذا این امر موجب خشم سردمداران غربی به ویژه آمریکا شده و یکی از تلاش های عمده غربی ها به ویژه انواع اقدامات مخرب و براندازنه آمریکا علیه ایران تلاش برای ناکارآمد نشان دادن نظام جمهوری و ناامید ساختن مردم ایران است.
با این حال رشد فزاینده ایران اسلامی و پیشرفت های خیره کننده آن در عرصه های متعدد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و نظامی به منزله شکست آشکار سیاست ها و اقدامات مخرب به سرکردگی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران و نماد موفقیت مردم سالاری دینی در مقابل سکولاریسم غربی محسوب می شود.
نویسنده: سيدرضا ميرطاهر
117