اعتراض مردم فرانسه به سیاستهای «امانوئل مکرون»، رئیس جمهور این کشور، دومین ماه را پشت سر می گذارد.
هر چند دولت فرانسه ناچار شد تا پس از چند هفته تظاهرات و ناآرامی های گسترده که با کشته شدن ده نفر و مجروح شدن و بازداشت صدها نفر همراه بود، در مقابل خواسته های معترضان عقب نشینی و ضمن لغو افزایش مالیات بر سوخت، قول افزایش دستمزدها را مطرح کند، اما با کاهش دامنه اعتراض ها و آرام شدن نسبی اوضاع، رئیس جمهور فرانسه بار دیگر موضع تهاجمی اتخاذ و بر انجام اصلاحات بنیادی تاکید کرده است.
وعده مکرون فقط برای آرام کردن اوضاع
مـکرون روز جمعه در نخستین نشست شورای وزیران در سال 2019 گفت، مقابل آشوبگران که قصد سرنگون کردن دولت فرانسه را دارنـد، این دولت مصمم است اصلاحـات را در فرانسه ادامه دهد.
این موضع گیری مکرون نشان می دهد که عقب نشینی وی در قبال جنبش جلیقه زردها از ابتدا، تاکتیکی بوده و وی صرفا برای آرام کردن اوضاع وعده های متعدد خود را مطرح کرده بود.
بدین ترتیب انتظار می رود که جنبش جلیقه زردها با ناامیدی از دولت فرانسه استمرار و گسترش یابد.
در این راستا نمایندگان جنبش جلیقه زردها از برنامهریزی برای تداوم اعتراضها در سال 2019 خبر دادند. آنها با ارسال نامهای سرگشاده به مکرون، به وی درباره شیوه رفتار با مردم فرانسه هشدار دادند.
این معترضان ضمن انتقاد از اینکه با آنها مانند گدا رفتار میشود، پیشنهاد گفتوگوی ملی را رد کرده و خواستار کاهش قابل توجه مالیاتها شدند.
این نامه در فیسبوک به نمایندگی از گروهی که حدود 300 هزار نفر از هواداران جلیقه زرد از آن حمایت می کنند، منتشر و برای رسانه ها هم فرستاده شده است.
معترضان خطاب به مکرون نوشتند: " در صورتی که شما و همکارانتان به مردم مانند گدا نگاه کنید، خشم به نفرت تبدیل خواهد شد."
برگزاری هشتمین تظاهرات سراسری در روز پنجم ژانویه
در این راستا جنبش جلیقه زردها در یک فراخوان عمومی اعلام کرد برای دستیابی به خواسته هایشان هشتمین تظاهرات سراسری را در روز شنبه پنجم ژانویه برپا خواهند کرد که اولین حرکت اعتراضی در سال جدید میلادی محسوب می شود.
این حرکت اعتراضی هر چند رهبر مشخصی ندارد، اما برخی تحلیلگران از آن به عنوان یکی از بزرگترین تحرکات ضد سرمایه داری در فرانسه نام برده اند.
به گفته حمید رضا آصفی، کارشناس سیاسی : جنبش فرانسه رهبر خاصی ندارد و فضای مجازی و خود مردم موجب حضور مردم در خیابان ها شدند و پس از آن اقدام های مکرون و سیاست های آن هدف قرار گرفت و سیاست های کلان اقتصادی مکرون مطرح شد.
مکرون که از مه 2017 با شعارهای توده پسند روی کار آمد، در دو سال اخیر بیشتر تلاش خود را صرف ارائه و اجرای طرح ها و قوانینی کرد که به ادعای وی در راستای بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی فرانسه است. با این حال واکنش جامعه فرانسه در قبال اقدام های رئیس جمهور فرانسه ،واکنشی منفی و با اعتراض گسترده بوده است.
نارضایتی سه چهارم مردم فرانسه از سیاستهای مکرون
ناخرسندی فرانسویها به شیوه حکومت و عمدتاً به سیاست های اقتصادی وی بازمیگردد. آنها از رئیسجمهور فرانسه میخواهند که گامهای بیشتری برای افزایش درآمد خانوارها بردارد.
این در حالی است که تنها ۲۵ درصد فرانسویها از تدابیر و اقدام های کاخ الیزه رضایت دارند. بدین ترتیب باید اکنون مکرون را رئیس جمهور اقلیت جامعه فرانسه دانست . شاید به همین دلیل است که مخالفان به طعنه مکرون را "رئیس جمهور ثروتمندان" می نامند.
نویسنده: سید رضا میرطاهر
133/118
بیشتر بخوانید:
سال2019؛ ادامه اعتراض «جلیقهزردها» ضد مکرون
آماده باش 147 هزار پلیس برای سرکوب «جلیقه زردها» در شب سال نو میلادی
گزارش: جلیقهزدها بهدنبال مکرون در تعطیلات