"حلوصی آکار" (Hulusi Akar) طی سخنانی درمنطقه صفر مرزی در شمال عراق، اعلام کرد: "ارتش ترکیه به عملیات برون مرزی به نام عملیات پنجه در شمال عراق ادامه خواهد داد. ما وارد قلبشان شده ایم و تا زمانی که آخرین نیروی شان را پاکسازی نکنیم از آنجا خارج نخواهیم شد".
حلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه همچنین تصریح کرد:
"همزمان فعالیت های نظامی ارتش ترکیه در محدوده عملیاتی سپر فرات در شمال سوریه را بدون وقفه ادامه خواهد یافت".
اظهارات وزیر دفاع ترکیه نشان دهنده این واقعیت است که برغم مشکلات اقتصادی دولت آنکارا و مشکلات معیشتی مردم ترکیه سیاست دولت رجب طیب اردوغان مبنی بر ادامه عملیات برون مرزی در شمال عراق و شمال سوریه همچنان ادامه خواهد یافت. در همین زمینه، وزارت دفاع ترکیه صبح چهارشنبه اعلام کرد: درحمله توپخانه ای و هوایی به مواضع حزب کارگران کردستان ترکیه (پ ک ک) درمناطق مختلف شمال عراق 10 عضو این حزب کشته شده اند. دولت آنکارا طی سال های اخیر به بهانه سرکوب عناصر حزب کارگران کردستان ترکیه - "پ ک ک" - بارها به اراضی عراق و سوریه تجاوز کرده است. این درحالی است که در پایان عملیات درسوریه و عراق بعید است که ترکیه بتواند ازاین ماجراجویی ها سودی ببرد. یورش ارتش ترکیه به شمال سوریه و عراق با مخالفت های جدی درداخل این کشور مواجه است. در آخرین مورد از این مخالفت ها اخیرا "خانم "لیلا گوون" نماینده محبوس حکاری در پارلمان ترکیه از حزب دموکراتیک خلق ها (HDP) در انتقاد ازسیاست های جنگ طلبانه دولت اردوغان گفت:
"دولت اردوغان با بودجه ای که برای جنگ با حزب کارگران کردستان ترکیه (PKK) هزینه می کند ، می تواند ترکیه را به توسعه ای چشمگیر برساند".
این درحالی است که در هفت سال نخست زمامداری اردوغان یکی ازرویایی ترین سال های حیات سیاسی ترکیه رقم خود. اما درپی ماجراجویی های دولتمردان ترک و مداخله در امور داخلی کشورهای همسایه خسارت های این جنگ آن قدر زیاد و چشمگیر است که علاوه برمشکلات اقتصادی داخلی مشکلات معیشتی متعددی برای اقشار مختلف مردم ترکیه فراهم کرده است. از جمله می توان به ساخت دیوار بزرگی درمرز ترکیه با سوریه اشاره کرد که تاکنون میلیاردها دلار هزینه برای دولت آنکارا درپی داشته است.
درهمین ارتباط، "ولید چولی" (Waleed chulli) کارشناس سوریه درمسائل سیاسی، گفت:
"هدف ترکیه ازساخت این دیوار بتنی در شمال سوریه جدا کردن عفرین از نواحی اطراف آن و آماده سازی برای اتصال به ترکیه، ادامه سیاست تغییر بافت جمعیتی و استقرار گروههای معارض و خانوادههای آنان دراین منطقه، ناامید کردن ساکنان کُرد از بازگشت به سرزمین خود و نابودی زمینهای کشاورزی ساکنان کُرد عفرین است".
در مجموع باید گفت: تحرکات دولت ترکیه در سوریه و عراق نه تنها نمی تواند برای دولت آنکارا نتیجه مثبتی داشته باشد بلکه در درازمدت به شدت به زیان منافع ملی ترکیه خواهد بود. با توجه به واقعیت های جاری اقتصاد ترکیه بدیهی است که هرگاه دولت آنکارا عزم خود را برای خروج از کشورهای همسایه یعنی سوریه و عراق جزم کند، امکان بازسازی اقتصاد ترکیه وجود خواهد داشت. مشروط برآن که زمان پایان این ماجراجویی ها دیر نشده باشد. 113/118
نویسنده: محمدعلی طالبی
بیشتربخوانید:
کشته شدن 15 عضو « پ ک ک » در عملیات ارتش ترکیه