در همین راستا برگزاری نشست راهکارهای مبارزه با تروریسم در پاکستان بهانهای شد تا تهران و اسلامآباد برای مبارزه مشترک با تروریسم، رایزنیهای جدیتری را انجام دهند.
«علی لاریجانی»، رئیس مجلس شورای اسلامی که برای شرکت در این نشست به اسلامآباد سفر کرده است، گفته است:
"برگزاری چنین نشستهایی نشان می دهد کشورهای منطقه که در گذشته رویکردی به کشورهای بزرگ دنیا داشتند، امروز به سمت درون بازگشته و کشورهای منطقه را محوریت می دانند."
تهران و اسلامآباد مدتهاست که در زمینه همکاری در مبارزه با تروریسم درحال مذاکره بوده و گاه تهران، همسایه شرقی خود را بهدلیل غفلت در تامین امنیت مرزهای مشترک مورد نکوهش قرار داده است.
کاستیهای امنیتی در اراضی پاکستان؛ ناامنی در مرز ایران
برخی عملیاتهای تروریستی در جنوب شرقی ایران، ریشه در کاستیهای امنیتی در اراضی پاکستان دارد. همین کاستیها باعث شده است تا ایران هزینههای گاه سنگینی بابت مبارزه موثر با تروریستها در این منطقه متقبل شود.
اسلامآباد که در گذشته بهخوبی دیده است که همکاری با واشنگتن در مبارزه با تروریسم تا چه اندازه به زیرپا گذاشته شدن استقلال اسلامآباد انجامیده است و حتی پهپادهای واشنگتن اکنون بدون اجازه دولت پاکستان، مناطقی در این کشور را بمباران میکنند، اکنون به دنبال آن است که بهجای همکاریهای پرهزینه با واشنگتن، برای مبارزه با تروریسم از دستاوردهای مثبت ایران استفاده کند.
از دیگر سو، برگزاری نشست راهکارهای مبارزه با تروریسم فرصتی برای سایر کشورهای منطقه نیز هست تا با افزایش همکاری ها با تهران و انعقاد قراردادها و پیمانهای امنیتی، سایه شوم تروریسم را کنار بزنند.
تلاش گروه تروریستی داعش برای تصاحب اراضی جدید
در حال حاضر، گروهک تروریستی داعش که به سبب حضور موثر ایران و برخی دیگر از کشورها ازجمله روسیه، جایی برای خود در سوریه و عراق نمیبیند، در پی آن است که اراضی تازهای را به تصاحب درآورد.
افغانستان، آسیای مرکزی، لیبی و صحرای مصر از جمله گزینههای داعش برای تجدید حیات هستند.
برخی گزارشها نیز حاکی است که آمریکا، به فرماندهان ارشد داعش کمک کرده تا با خروج از سوریه، به تجدید دوباره نیرو و تنشآفرینی در مناطق دیگر جهان بپردازند.
در چنین فضایی، کشورهای منطقه نیاز به نیروی محافظی دارند تا در برابر خطر تروریسم از آنها حمایت کرده و مانع از آن شود که داعش بار دیگر منطقه را به آشوب بکشاند.
تهران؛ نیروی محافظ منطقه در برابر خطر تروریسم
این نیرو، بیتردید تهران است که هم قرابتهای مذهبی و منطقهای با کشورهای غرب آسیا دارد و هم تجربه شکست قدرتمندترین نیروی تروریستی جهان را در کارنامه خود دارد. همان نیرویی که ائتلاف بهاصطلاح ضد داعش با عضویت بیش از 50 کشور نتوانست آن را شکست دهد.
تفاوت تهران با سایر دولتهای مدعی مبارزه با تروریسم این است که بهجای استانداردهای دوگانه در تعریف تروریسم، با هر گروه تروریستی فارغ از قومیت و مذهبشان مقابله کرده و در این راه بهدنبال کسب امتیازهای اقتصادی و سیاسی نیست.
اگر کشورهای منطقه به خوبی از فرصت نشست راهکارهای مبارزه با تروریسم استفاده کنند و از ایران برای مراقبت از خود در برابر تروریسم کمک بخواهند، بیتردید این همکاریهای منطقهای میتواند به ریشهکنی کامل تروریسم منتهی شود.
نویسنده: مصطفی انتظاری هروی
133/116
بیشتر بخوانید:
پاکستان: رویکرد مقام های آمریکایی مانع مبارزه با تروریسم است
مبارزه با تروریسم در مرزهای ایران و پاکستان؛ محور دیدار مقامات ارشد نظامی دوکشور
تاکید پاکستان بر ادامه همکاری تهران و اسلامآباد در زمینه مبارزه با تروریسم