ایران پرس- اعمال تحریم‌های مختلف علیه کشورهای دیگر به ویژه رقبا و مخالفان واشنگتن، یکی از ارکان اصلی سیاست خارجی آمریکا در دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» است.

در این راستا پس از اعلام خروج آمریکا از توافق هسته ای برجام در 8 مه 2018 توسط ترامپ، تحریم های هسته ای علیه ایران در دو مرحله یعنی اوت و نوامبر 2018 به اجرا درآمد.

اعمال این تحریم‌ها یک‌جانبه بوده و نقض قوانین بین‌المللی از جمله قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت محسوب می‌شود.

با وجود اجرای این تحریم ها که به گفته آمریکایی ها بی سابقه ترین تحریم ها در طول تاریخ به شمار می روند، واشنگتن هم چنان بر گسترش تحریم ها علیه ایران تاکید دارد.

در این راستا، وزارت خزانه‌داری آمریکا روز جمعه 22 مارس 14 شخص و 17 نهاد را با ادعای ارتباط با برنامه تسلیحاتی ایران به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرد.

به ادعای مقام‌های آمریکایی، این افراد و نهادها با سازمان پژوهش و نوآوری‌های دفاعی ایران که نقش محوری در پیشبرد برنامه تولید سلاح‌های کشتار جمعی داشته، همکاری کرده‌اند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا همچنین تاکید کرد، "هر سازمان و فردی که در زمینه برنامه تسلیحاتی ایران با این کشور همکاری کند، مشمول تحریم‌های آتی آمریکا خواهد شد."

«استیون منوچین»، وزیر خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد: "کشورش تمام فشار و توان خود را از جمله در بخش اقتصادی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح‌های کشتار جمعی به کار خواهد گرفت."

این ادعای واشنگتن در حالی صورت گرفته که طبق گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی، هیچ انحرافی در برنامه های هسته ای ایران در جهت ساخت سلاح هسته ای وجود نداشته و این نهاد نظارتی بارها تاکید کرده که تهران به اجرای تعهدات هسته ای خود در چارچوب توافق هسته ای برجام پایبند بوده است.

مواضع و گزارش های آژانس به عنوان نهاد فنی و مسوول بین المللی برای نظارت بر اجرای تعهدات هسته ای ایران در برجام، موجب شد که آمریکا با نا امیدی از یافتن بهانه های هسته ای برای اعمال فشار بر ایران، تمرکز خود را بر بهانه های واهی و مسائل غیرمرتبط با برجام همچون برنامه موشکی و نقش منطقه ای ایران قرار دهد.

مساله دیگر اینکه آمریکا در اجرای تحریم ها علیه ایران حتی ملاحظات حقوق بشری را نیز آشکارا کنار گذاشته و با وجود اینکه بارها به مستثنی شدن تحریم دارویی و غذایی ایران تاکید کرده است، اما در فهرست جدید چند شرکت دارویی نیز تحریم شده‌اند.

این مساله نشان می دهد که هدف دولت ترامپ از اجرای تحریم ها صرفا تحت فشار گذاشتن ملت ایران برای تسلیم در برابر خواسته های زیاده طلبانه واشنگتن است.

با اعلام تحریم های جدید، گزافه گویی ها وتهدیدات آمریکا بار دیگر از سر گرفته شده است.

در این زمینه «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا با اشاره به تحریم‌های جدید وزارت خزانه‌داری این کشور علیه ایران در توییتی مدعی ادامه فشار حداکثری علیه ایران شد.

پمپئو نوشت: "با تحریم‌های امروز علیه عوامل مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران که دانشمندان هسته‌ای قدیمی را هم شامل می‌شود، کارزار فشار حداکثری علیه ایران ادامه یافت."

برای سلب توانایی اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی از ایران و رفتارهای غیرقانونی آن؛ سرسخت خواهیم بود.

وزیرخارجه آمریکا، از این مساله آگاه است که ایران همه تعهدات هسته ای خود را در چارچوب برجام رعایت کرده است؛ با این حال برای توجیه اقدام خود، به طرح اتهامات دروغین علیه ایران می پردازد. رویکرد آمریکا در برابر ایران  صرفا بر تهدید، زور و اجبار مبتنی است.

با این حال ایران ظرف چهل سال گذشته همواره در مقابل تحریم های آمریکا ایستادگی کرده و عملا توطئه های واشنگتن را خنثی و بی اثر کرده است. درعین حال ایران ثابت کرده که با موفقیت قادر به غلبه بر تحریم های آمریکا و مقابله با سیاست های خصمانه دولت ترامپ است.

نویسنده : سیدرضا میرطاهر

135/116

بیشتر بخوانید : 

پمپئو: فشار بر ایران ادامه می‌یابد

ادامه گزافه گویی های پمپئو علیه ایران

اعتراف پمپئو به اهداف ضد مردمی تحریم‌های آمریکا علیه ایران