ظریف در این گفت وگوی خبری که روز دوشنبه انجام شد با بیان اینکه آمریکاییها با وجود ادعای آزادی بیان به آن اعتقادی ندارند افزود: مذاکره و دیپلماسی هیچ گاه پایان نمی پذیرد و به فعالیت های خود ادامه خواهم داد.
وزارت خزانهداری آمریکا در ادامه اقدامات بدور از منطق و نابخردانه این کشور در نخستین روز از ماه جاری، نام وزیر امور خارجه ایران را در فهرست افراد تحریمشده خود قرار داد.
"دونالد ترامپ" از زمانی که به عنوان رئیس جمهوری آمریکا وارد کاخ سفید شده است؛ بارها با زیر پا گذاشتن قوانین و مقررات بین المللی و خروج از چندین معاهده که برجام یکی از آنهاست؛ جامعه بین المللی را شگفت زده کرده است.
ظریف با رونمایی از ماهیت و علت تحریم اش از سوی آمریکا در واقع به بیان یکی از چالش های آمریکا پرداخته است. اظهارات ظریف به نکته ای اشاره دارد که برای افکار عمومی با توجه به شناختی که از رفتار ترامپ بدست آورده اند؛ شاید چندان غیرمنتظره هم نباشد اما یقینا این رفتار آمریکا مایه تاسف جامعه بین المللی است.
دولت آمریکا با خروج از معاهدات و سازمانهای بینالمللی و تحقیر و توهین به ملتها و توصیف شیوخ عرب منطقه به "گاو شیرده" و ابله خواندن "امانوئل مکرون" رییس جمهوری فرانسه سعی دارد این پیام را جهان بدهد که آمریکا می تواند سلطه خود را به کشورهای دیگر تحمیل کند. ظریف اما به عنوان مسوول دستگاه دیپلماسی و با واقعگرایی سیاسی تناقض ها و ماهیت واقعی آمریکا را به جهان یادآوری می کند.
ظریف در بخشی از سخنان دیروز خود نیز با تاکید براینکه دوره گفتمان سلطه، ابرقدرتی و زورگویی تمام شده است تصریح کرد: آمریکا حتی در حوزههایی که برای دیگران نقش ابرقدرتی دارد نمیتواند ایجاد ائتلاف کند و کشورها یکی پس از دیگری خجالت میکشند که اسمشان در یک فهرست در کنار آمریکا باشد.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران با تاکید بر لزوم گسترش شورای همکاری خلیج فارس و گفت وگو بین ایران، عراق و سه عضو این شورا ایجاد مجمع گفتگوی منطقهای و امضای پیمان تعرض نکردن به یکدیگر را ضروری برشمرد. ظریف گفت وگو را به نفع عربستان، امارات و همه کشورهای منطقه دانست و بر لزوم آغاز گفت وگو تاکید کرد.
ظریف در مصاحبه هایش با رسانههای آمریکا در نیویورک به جنگ طلبی "تیم ب" اشاره کرده و گفته بود: تیم ب (بولتون، بن زاید، بن سلمان و بنیامین نتانیاهو) قصد دارند آمریکا را به جنگ با ایران بکشانند.
"رابرت.ای.هانتر" سفیر پیشین آمریکا در ناتو در یادداشتی در پایگاه لوبلاگ مینویسد: "تحریم ارشدترین دیپلمات یک کشور رقیب یا حتی «دشمن» بسیار غیرمعمول بوده و نقض اساسی تمامی اصول رایج دیپلماتیک است."
هانتر در بخش دیگری از این یاد داشت می افزاید: مثلث ترامپ، بولتون و پمپئو بهطور مشخص هر گامی را که علیه ایران بر میدارند در راستای کمپین فشار حداکثری خود میدانند. اقدامی که آمریکا در قبال ظریف انجام داد هم راستا با استانداردهای تاکتیک ترامپ است که براساس آن میکوشد تا در برهه های بحرانی صورت مساله را تغییر دهد.
اما تحریم ظریف در این شرایط هیچ دستاوردی برای آمریکا نخواهد داشت و سیگنال بدی را مخابره میکند. این اقدام همچنین بر عمق شکافها میان واشنگتن و متحدان اروپایی آن میافزاید. "
مشاوران و دستیاران ترامپ انتظار داشتند دیپلماسی ایران مرعوب تهدیدهای آمریکا شود اما این به آرزویی دست نیافتنی برای آمریکا تبدیل شده است.
«محمد جواد ظریف» با انتشار پستی درصفحه شخصیاش در اینستاگرام، نوشت: "تحریم شدن به جرم دفاع از مردم دلاور ایران برای من بزرگترین افتخار است."
113/118
نویسنده: جمشید امین زاده
بیشتربخوانید:
ظریف: پیشنهاد ملاقات با ترامپ را نپذیرفتم و تحریم شدم
لاریجانی: ظریف نماد ورزیدگی و سختکوشی دیپلماسی ایران است
شمخانی: راهبرد "فشار حداکثری" با تحریم ظریف در ایستگاه ناکامی متوقف شد