ایران پرس: سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان شب گذشته به مناسبت هفدهمین سالگرد جنگ 33 روزه سخنرانی کرد.

سال 2006 را می‌توان نقطه عطفی در تحولات غرب آسیا عنوان کرد. در این سال، رژیم صهیونیستی جنگی را به حزب‌الله لبنان تحمیل کرد که 33 روز به طول انجامید، اما نقطه آغاز افول اسرائیل بود. از این جهت نقطه آغاز افول اسرائیل بود که در این جنگ افسانه شکست‌ناپذیری رژیم اشغال‌گر دفن شد.

از سوی دیگر، هدف رژیم صهیونیستی این بود که برای همیشه استعدادهای نظامی حزب‌الله را از بین برده و این گروه را خلع سلاح کند، اما حزب‌الله نه تنها از بین نرفت بلکه در 17 سال گذشته، رژیم صهیونیستی جرأت هیچ اقدام نظامی جدی علیه آن نداشته است. تهدیدهای مقامات اسرائیل علیه حزب‌الله لبنان نیز جنبه اجرایی پیدا نکرد و این رژیم با آگاهی از قدرت بازدارندگی حزب‌الله، از هر گونه اقدام نظامی خودداری کرد.

سید حسن نصرالله در سخنان شب گذشته خود در واکنش به تهدیدهای «یو آو گالانت»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی که اعلام کرده بود لبنان را در جنگ آتی به عصر حجر باز می‌گرداند، گفت شاید بتوانید لبنان را به عصر حجر باز گردانید، اما اسرائیل هم به عصر حجر باز می‌گردد و دیگری خبری از مقرهای نظامی، پایگاه‌های هوایی، نیروگاه‌های برق، پالایشگاه‌های نفت و بنزین و آمونیاک و همچنین نیروگاه دیمونا نخواهد بود.

یکی دیگر از دستاوردهای مهم جنگ 33 روزه این بود که 17 سال پس از این جنگ، حزب‌الله لبنان هم یک نیروی مؤثر در تحولات غرب آسیا و هم بازیگری تأثیرگذار در صحنه سیاسی داخلی لبنان است. سید حسن نصرالله در سخنان شب گذشته خود در این خصوص گفت: «دستاوردهای سال‌های اخیر ماحصل پیروزی در جنگ 33 روزه سال 2006 بود.»

نکته مهم دیگر این است که جنگ 33 روزه سبب امید دیگر گروه‌های مقاومت برای پیروزی در مقابل رژیم صهیونیستی شد. در همین راستا نیز گروه‌های مقاومت به خصوص در فلسطین قدرت نظامی خود را افزایش داده و به مرز بازدارندگی رسانده‌اند به نحوی که جنگ‌هایی که رژیم صهیونیستی در سال‌های اخیر انجام داد حداکثر به 12 روز رسیده است.

17 سال پس از جنگ 33 روزه، یکپارچگی در میان گروه‌های مقاومت به اوج رسیده به نحوی که این گروه‌ها تکثیر شده‌اند و در عین حال، هماهنگ با هم برای مقابله با تهدید رژیم صهیونیستی عمل می‌کنند. در همین راستا، سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان و زیاد النخاله، دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین یکشنبه گذشته در بیروت دیدار و بر آمادگی مقاومت برای هرگونه اقدام رژیم صهیونیستی تأکید کردند.

موضوع مهم دیگر که در سخنان شب گذشته نصرالله نیز وجود داشت، این بود که رژیم صهیونیستی امروز به حدی مشکل دارد که به جای جنگ با مقاومت، در درون خود شاهد جنگ است. به تعبیر سید حسن نصرالله، «مقاومت، جبهه داخلی اسرائیل را به بخشی از جنگ تبدیل کرد.» اشاره سید حسن نصرالله در این زمینه به بحران‌های داخلی اسرائیل و هشدارهای مکرری است که مقامات این رژیم درباره فروپاشی آن می‌دهند.

نکته پایانی اینکه؛ رژیم صهیونیستی و حامیان آن در جنگ 33 روزه غافلگیر شدند. یکی از دلایلی که این رژیم با وجود تهدیدهای کلامی، حاضر نیست در عمل وارد جنگ با حزب‌الله لبنان شود، این است که امکان غافلگیری جدید وجود دارد. رژیم اشغال‌گر صهیونیستی درباره قدرت بازدارندگی حزب‌الله، اشراف اطلاعاتی ندارد، اما تهدیدهای همیشگی سید حسن نصرالله را نیز جدی می‌گیرد. این جدی گرفتن ناشی از تجربه جنگ 33 روزه است چرا که به تعبیر رسانه‌های اسرائیلی، سید حسن نصرالله صداقت گفتاری دارد و درباره قدرت حزب‌الله لبنان اغراق نمی‌کند.

نویسنده: سید رضی عمادی

113