تحلیل؛

ایران پرس: وزارت امور خارجه پاکستان در ارتباط با حمله اخیر گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان به یک پادگان نظامی در ایالت خیبرپختونخوا، سرپرست سفارت افغانستان را احضار کرد.

این بدان معنا است که چالش و اختلافات دو طرف در مورد تروریسم و عاملان حملات تروریستی به مراکز دولتی و نظامی پاکستان همچنان ادامه دارد. زیرا پاکستان، همچنان مدعی طراحی حملات تروریستی از جمله حمله اخیر به پادگان نظامی این کشور از سوی عناصر گروه تحریک طالبان پاکستان مستقر در افغانستان است.

اخیرا نهاد شناسایی گروه های تروریستی سازمان ملل نیز تایید کرد که بزرگترین گروه تروریستی فعال در افغانستان یعنی تحریک طالبان پاکستان دارای بیش از شش هزار نیرو است. علی شریفی پور کارشناس مسایل سیاسی در این باره می گوید: پاکستان معتقد است تحریک طالبان و طالبان افغانستان ارتباط سازمانی دارند. پس از تسلط مجدد طالبان بر افغانستان تحریک طالبان نیز براین تصور است می تواند مدل مشابه حکمرانی آن را در پاکستان ایجاد کند. این در حالی است که مدل حاکمیتی پاکستان با افغانستان کاملا متفاوت است و در همان حال اسلام آباد طالبان افغانستان را مولود خود می داند و انتظار همکاری آن با تحریک طالبان را ندارد.

از این رو پاکستان در اعتراض شدید به حمله تروریستی اخیر به پادگان نظامی در شهر «بَنو» که منجر به جان باختن هشت نفر از نیروهای ارتش شد با احضار سرپرست سفارت افغانستان مستقیما طالبان را خطاب قرار داد و نشان داد که از دیدگاه پاکستان طالبان همچنان عامل هدایت و تامین همه جانبه تحریک طالبان است.از نظر پاکستان حمله تروریستی به پادگان ارتش توسط شاخه «حافظ گل بهادر» زیرمجموعه گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان مستقر در افغانستان انجام شده است.

این عناصر تروریستی همچنین مسئول کشته شدن صدها غیرنظامی و انتظامی در حملات متعدد در داخل پاکستان هستند. از این رو پاکستان از طالبان خواسته است بار دیگر و به طور کامل درباره ماهیت حمله اخیر تحقیق و اقدامات فوری، قوی و موثر را علیه عاملان آن اتخاذ و از تکرار چنین حملاتی علیه پاکستان از خاک افغانستان جلوگیری کند. این در حالی است که طالبان چنین ادعایی را از سوی پاکستان رد می کند اما این سوال مهم از سوی اسلام آباد مطرح است که طالبان افغانستان تا چه زمانی می تواند حضور تحریک طالبان را در افغانستان انکار کند؟ در حالی که نهادهای معتبر بین المللی آن را تایید می کنند.

به همین دلیل پاکستان بارها نگرانی جدی خود را در مورد پیامدهای حضور گروه های تروریستی در داخل افغانستان که همچنان امنیت پاکستان را تهدید می کند مطرح کرده و معتقد است که چنین حوادثی برخلاف روح روابط بین دو کشور برادر است. زیرا آنچه بیشتر برای پاکستان نگران کننده است اینکه طالبان افغانستان بخواهد از گروه تروریستی تحریک طالبان به عنوان ابزار فشار علیه اسلام آباد استفاده کند.

نویسنده: وقاری

بیشتر بخوانید:

اتهام‌زنی‌ اسلام آباد به کابل همزمان با تلاش‌ها برای کاهش تنش‌ها

موضع پاکستان در قبال به رسمیت شناختن طالبان تغییری نکرده است

درگیری مرزی میان طالبان افغانستان و مرزبانان پاکستان

 پاکستان، طالبان را به نقض پیمان دوحه متهم کرد