ایران پرس: دولت الهام علی اف در ادامه تلاش های عامدانه به منظور تخریب هر چه بیشتر روابط با ایران ، از شهروندان جمهوری آذربایجان خواست از سفر به ایران خودداری کنند.

دولت الهام علی اف که پس از پیروزی در جنگ دوم قره باغ ، همواره به توصیه های بیگانگان در رابطه با ایران عمل کرده است ، امروز (سه شنبه- 31 ژانویه) به بهانه حمله فردی از اهالی شهرستان مرند و از اتباع ایران ، به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران با انگیزه های شخصی ، هشدار سفر به ایران صادر کرده است.

این در حالی است که وزارت امور خارجه دولت الهام علی اف در رفتاری متناقض، اعلام کردند: "کنسولگری جمهوری آذربایجان را در شهر تبریز باز نگه می‌دارند".وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان در اطلاعیه ای به کسانی که قصد سفر به ایران را دارند و کسانی که در ایران اقامت دارند ، توصیه کرد: "بیشتر احتیاط و برای برخورداری از خدمات کنسولی به سرکنسولگری این کشور در تبریز مراجعه کنند".

در حقیقت ، پس از تعلیق فعالیت های سفارت جمهوری آذربایجان در تهران ، هشدار سفر به ایران را باید دومین اقدام دولت الهام علی اف در دور جدید فعالیت های ضد ایرانی به توصیه های بیگانگان قلمداد کرد. تجربه نشان داده است که مقام های باکو به ویژه شخص الهام علی اف همواره تلاش داشته اند تا در زمینه موازنه قدرت های منطقه و جهان ، خود را پشت طرف پیروز مخفی کنند.

مقام های باکو به تصور این که بیگانگانی که اراضی جمهوری آذربایجان و منابع این کشور را اشغال کرده اند در تنش با ایران پیروز خواهند شد ، تلاش کرده است بر موضع گیری های ضد ایرانی خود بیفزاید. این در حالی است که نزدیک به نیم قرن است که آمریکا، انگلیس و رژیم نژادپرست اسرائیل با کمک متحدان خود - که شامل بخش اعظم کشورهای منطقه و جهان می شود - نتوانسته اند به نابودی ایران زمین اقدام کنند. دلیل این امر واضح و مشخص است. واقعیت آن است که کشوری که از سوی خدا یاری می شود ، در برابر هیچ کدام از قدرت های پوشالی جهان شکست نخواهد خورد.

مواضع اخیر مقام های باکو علیه ایران ، مواضع نادرستی بوده است

به همین دلیل است که بسیاری از کارشناسان مسائل منطقه تاکید می کنند که مواضع اخیر مقام های باکو علیه ایران ، مواضع نادرستی بوده است و به هیچ نتیجه خاصی برای دولت باکو در پی نخواهد داشت. در همین ارتباط ، "مهدی نعلبندی" یک فعال و صاحبنظر سیاسی در تبریز ، در همان روزی که "یاسین حسین زاده" به سفارت جموری آذربایجان حمله کرد ، گفته بود:"من ماجرای حمله به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران را بخشی از بازی طراحی شده رژیم اسراییل جهت قطع روابط سیاسی تهران و باکو با هدف ورود به مرحله تنش سخت میان دو کشور مسلمان و همسایه می‌دانم تا ایران در مرزهای شمالی خود درگیر و از شامات و رژیم اسراییل غافل شود".

با توجه به واقعیت های جنگ آمریکا و متحدان صهیونیستی و غربی اش با ایران در طول ۴۴ سال گذشته ، مقام های باکو اگر کمی تاریخ معاصر را مطالعه می کردند بهتر می توانستند به این واقعیت غیرقابل انکار دست یایند که تعطیلی سفارت جمهوری آذربایجان در ایران جز پشیمانی برای مقام های دولت الهام علی اف نتیجه دیگری نخواهد داشت. مشابه همین اقدام در سال ۲۰۰۷ میلادی توسط دولت های اروپایی انجام شد. کشورهای عضو اتحادیه اروپا تحت فشارهای آمریکا در سال ۲۰۰۷ میلادی سفارت خانه های خود را در تهران تعطیل کردند. اما پس از آن که این اقدام آن ها نتیجه خاصی نداشت ، چند ماه بعد بدون ذکر دلیل خاصی ، سفرای خود را به تهران باز گرداندند.

در این میان ، چنین به نظر می رسد که بازگشت سفیر جمهوری آذربایجان به تهران با بازگشت سفرای غربی کمی تفاوت خواهد کرد. زیرا شرایط به طور کلی تغییر کرده است. با مروری بر واقعه تلخ اخیر باید گفت: مردی مسلح جمعه گذشته (۲۷ ژانویه ۲۰۲۳) با انگیزه شخصی به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران حمله کرد. یکی از کارمندان سفارت در این حمله کشته شد و دو تن نیز زخمی شدند. مقامات جمهوری اسلامی ایران بلافاصله پس از این حادثه در تماس با مقامات جمهوری آذربایجان در مورد غیرتروریستی بودن و تحقیقات کامل در خصوص این حمله به طرف آذری اطمینان دادند.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بلافاصله برای عیادت زخمی شدگان سفارت باکو در تهران اقدام کرد و از آن ها دلجویی به عمل آ ورد. در یک جمعبندی کلی باید گفت، مقامات باکو با گل آلود کردن فضای مناسبات با تهران باید به سوالات فراوانی که پس این اقدامات به وجود می آید، پاسخ دهند و ابهام زدایی کنند.

نویسنده: محمد علی طالبی

113

بیشتر بخوانید:

دولت‌های تهران و باکو نمی‌گذارند روابطشان تحت تاثیر القائات بدخواهان قرار گیرد

آمادگی تهران برای روشن شدن ابعاد حادثه سفارت باکو