ایران پرس : در شرایطی که منطقه جنوب شرقی آسیا در بحران ناشی از تهدیدهای دولت های غربی به رهبری آمریکا و واکنش های منفی کره شمالی قرار دارد ، نیروی دریایی ارتش کره جنوبی به سمت یک شناور کره شمالی ، شلیک کرد.

 در همین ارتباط ، ستاد مشترک ارتش کره جنوبی امروز (یکشنبه- 16 آوریل) با انتشار بیانیه‌ای ، اعلام کرد، "ارتش ما درحالی که تحرکات دشمن را تحت نظر دارد تا برای تحریکات احتمالی در رابطه با نقض خط حد شمالی توسط قایق‌های گشتی کره شمالی آماده شود ، موضع نبرد قاطع را حفظ می‌کند".

در شرایط فعلی که تنش در منطقه جنوب شرقی آسیا در مرحله جدی قرار دارد ، بدیهی است که شلیک به سمت یک شناور کره شمالی ممکن است آتش جنگ را در این منطقه شعله ور سازد. تردیدی نیست که با تهدیدهای آمریکا از جمله اعزام ناوگان های نظامی و برگزاری رزمایش های مشترک ، منطقه جنوب شرقی آسیا در طول سال های گذشته همواره در حالت جنگی قرار داشته است و در حالت ماشه به سر می برد.

قرار گرفتن در این وضعیت به معنای آن است که هر لحظه ممکن است آتش جنگ شعله ور گردد. این واقعیت را نباید نادیده گرفت که دولت آمریکا به دلیل نگاه تنگ نظرانه به چین به عنوان یک قدرت نوظهور جهانی در عرصه های اقتصادی ، سیاسی و حتی فضایی ، در پی تنش آفرینی در منطقه جنوب شرقی آسیا است. تجربه نشان داده است که به منظور تحقق این هدف ، آمریکا از کره جنوبی و ژاپن به عنوان متحدان خود استفاده می کند.

تنش کره جنوبی با کره شمالی یادگار دوران جنگ سرد

در این زمینه ، باید گفت: ژاپن به دلیل تبعات ناشی از جنگ های جهانی در چنگال آمریکا اسیر است و چاره ای جز فرمانبرداری از این کشور ندارد. اما وضعیت کره جنوبی کمی متفاوت تر است. کره جنوبی به دلیل رقابت های دوران جنگ سرد میان آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی ، تنش با کره شمالی را از دوران جنگ سرد به ارث برده است. اما پس از فروپاشی شوروی ، آمریکا به کره جنوبی اجازه نداده است به سمت همکاری و اتحاد با کره شمالی گام بردارد. جدایی دو کره مانند جدایی دو آلمان در دوران جنگ سرد ، همزمان رخ داد. اما در اروپا وحدت آلمان به وقوع پیوست ، در حالی که در آسیا ، به دلیل دخالت های آمریکا و اتخاذ سیاست های تنگ نظرانه رهبران این کشور ، تحقق ایده وحدت دو کره در نطفه خفه شده است.

در حالی که تمایل ملت های دو کره بر اتحاد و یا برقراری روابط دوستانه متقابل متمرکز است ، اما آمریکا همواره مانع تحقق این هدف شده است. همین روند نشان می دهد که آمریکا در پی تنش آفرینی در منطقه جنوب شرقی آسیا است که در این زمینه اعزام ناوهای جنگی و برگزاری رزمایش های مشترک با کره جنوبی و ژاپن از جمله تحرکات تکراری دولت آمریکا در این منطقه استراتژیک است. در عین حال ، مقام های آمریکا اعلام کرده اند ، سیاست سرنگونی نظام حاکم بر کره شمالی را در دستور کار قرار داده اند. به همین دلیل رهبران کره شمالی می‌گویند: "تا زمانی که آمریکا به سیاست خصمانه خود برای براندازی نظام حاکم بر پیونگ‌یانگ پایان ندهد ، از برنامه موشکی و هسته‌ای خود عقب‌نشینی نخواهند کرد".

رکورد بی سابقه‌ آزمایش‌ های موشکی بالستیک دولت کره شمالی

دولت کره شمالی در عین حال ، آزمایش‌ های موشکی بالستیک خود را در یک سال گذشه میلادی، با بیش از ۶۰ پرتاب به رکورد بی سابقه‌ای رسانده و فشار چشمگیری را بر آمریکا و همپیمانش ، کره جنوبی تشدید کرد. به دلیل همین تحرکات منفی ، در ماه اکتبر سال گذشته میلادی نیز دو کره در آب‌های غربی به یکدیگر تیراندازی هشدار دادند و یکدیگر را به نقض مرز‌های دریایی در منطقه‌ای که اغلب درگیری‌ها رخ داده است ، متهم کردند.

در این شرایط ، دولت آمریکا به مساعدت کره جنوبی و ژاپن ، یک رزمایش موشکی و ضد زیر دریایی مشترک را  با هدف مقابله با آن چه که تهدیدات کره شمالی نامیدند - برگزار کردند. در واقع ، آمریکا، ژاپن و کره جنوبی از روز شنبه گذشته (14 آوریل) دربیانیه ای از برگزاری یک مانور موشکی و ضد زیردریایی به صورت مشترک، با هدف مقابله با تهدیدات موشکی و اتمی کره شمالی خبر دادند. آمریکا در این مانور از بمب افکن های B-52 خود استفاده کرده است. این خبر در سیزدهمین نشست سه جانبه سران این کشورها در واشنگتن به منظور ارزیابی فضای امنیتی شبه جزیره کره و مناطق مرزی و همفکری برای یافتن راهی برای تعمیق همکاری های امنیتی سه جانبه، اعلام شد.

همین تحرکات نظامی آمریکا و متحدانش موجب شده است که دولت کره شمالی طی چند سال گذشته همواره تلاش کرده است تا با ارتقای توان تسلیحاتی خود ، در برابر ائتلاف نظامی آمریکا و کره جنوبی بازدارندگی نظامی ایجاد کند. بدیهی است که این رویدادها برای مردم آمریکا که هزاران کیلومتر دورتر از منطقه جنوب شرقی آسیا زندگی می کنند ، تاثیرات چندانی بر جای نمی گذارد. در حالی که همین تحرکات منفی و مغایر با منافع ملت های آسیایی ، می تواند سرنوشت میلیون ها تن از مردم این قاره کهن را تحت تاثیرات منفی قرار دهد و آسایش را از آنان سلب نماید.

نویسنده: محمد علی طالبی

113

بیشتر بخوانید:

آزمایش موشک بالستیک کره شمالی

آزمایش موفق دومین زیردریایی بدون سرنشین هسته‌ای کره شمالی