ایران پرس: موسسه تحقیقاتی آمریکایی اعلام کرد، حدود ۱۹۰۰ کیلومتر خط لوله نفتی در ایران در دست ساخت است و ایران با وجود تحریم‌ها در رتبه نخست جهان از این نظر قرار دارد.

پایگاه تخصصی گلوبال انرژی مانیتور با بررسی پروژه‌های نفتی در کشورهای مختلف نوشته است: حدود نصف خطوط لوله نفت در حال ساخت یا برنامه‌ریزی شده در دو قاره آفریقا و آسیا قرار دارند که شامل ۴۴۰۰ کیلومتر خط لوله در حال ساخت با هزینه ۱۴.۴ میلیارد دلاری و ۱۰۸۰۰ کیلومتر خط لوله برنامه‌ریزی شده با هزینه ۵۹.۸ میلیارد دلاری است.

این موسسه تحقیقی آمریکایی با معرفی ۲۰ کشور نخست دنیا از نظر طول خطوط در حال ساخت نفتی، ایران را در صدر این فهرست قرار داده است.اذعان به رتبه نخست ایران در پروژه های ساخت خطوط لوله نفتی در حالی است که صنعت نفت ایران در یک دهه گذشته تحت شدیدترین تحریم ها قرار داشته است؛ از سال ۲۰۱۲ م آمریکا و برخی از متحدانش به بهانه فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران تحریم هایی را بر صنعت نفت ایران اعمال کردند.

با وجود آنکه در این سیاست تحریمی، انگیزه های دیگرهمچون بازاریابی برای نفت شیل آمریکا و یا جلوگیری از تنوع صادرات نفت به چین نیز مطرح بوده است، اما تضعیف اقتصاد ایران از طریق قطع صادرات و کاهش توان تولید نفت، از اصلی ترین اهداف آمریکا و متحدانش در تحریم نفتی ایران محسوب می شود.

تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام هم از اولویت های اصولی و کلان دولت جمهوری اسلامی است

دشمنان جمهوری اسلامی ایران همچنین سعی کردند با جلوگیری از ورود تجهیزات و کالاهای مورد نیاز، تولید نفت ایران را که به شدت وابسته به تامین قطعات و تجهیزات خاص است ، با مشکلات جدی مواجه کنند.به همین دلیل ، در سال های اخیر موضوع ساخت تجهیزات، قطعات و کالای مورد نیاز صنعت نفت در صدر اهداف شرکت‌های سازنده و دانش بنیان ایرانی قرار گرفته است و با همت آنان تاکنون نزدیک به 85 درصد این کالاها و تجهیزات در داخل کشور ساخته شده و مابقی نیز در حال ساخت است؛ تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام هم از اولویت های اصولی و کلان دولت جمهوری اسلامی است که توسعه خطوط لوله نفتی را باید از نمونه های بارز آن دانست.

افزایش ظرفیت تولید و به موازات آن فروش نفت در بازارهای بین‌المللی نیز یکی از مهمترین دستاوردهایی است که در دو سال اخیر روندی پر شتاب به خود گرفته است. به عنوان مثال ، تولید نفت ایران از آغاز فعالیت دولت سیزدهم طی ۲۰ ماه به بیش از ۳ میلیون بشکه و تولید گاز خام به بیش از یک میلیارد مترمکعب رسیده و آنطور که اعلام شده میزان صادرات نفت نیز اکنون دو برابر افزایش یافته است.

بنا بر گزارش های منتشر شده، ایران در سال 1401 ش ، ۱۹۰ میلیون بشکه نفت بیشتر از سال ۱۳۹۹ و ۸۳ میلیون بشکه بیشتر از سال ۱۴۰۰ ش، نفت صادر کرده است و پیش‌بینی می‌شود امسال رکوردی تازه در صادرات نفت ثبت شود.

بنابراین، به رغم همه تحریم هایی که از سوی آمریکا و متحدانش برای تضعیف صنعت نفت ایران و جلوگیری از تولید و صادرات آن انجام شده است ، اکنون آمارهای موجود نشان می دهد که جمهوری اسلامی ایران هم در فروش نفت و هم در طرح های توسعه ای صنعت نفت موفق بوده است؛ اعلام پایگاه تخصصی گلوبال انرژی مانیتور مبنی بر رتبه نخست ایران در زمینه ساخت خطوط لوله نفنی نیز موید همین ادعا است.

نویسنده: حسن عقیقی سلماسی

113

بیشتر بخوانید:

نشست مشترک وزیران خارجه، دفاع و نفت

امضای یادداشت‌تفاهم سرمایه‌گذاری در میادین‌نفتی مشترک ایران و عراق

یک سوم صادرات غیر نفتی کشور از طریق مناطق آزاد و ویژه اقتصادی