نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد با بیان اینکه ایران برای بیش از یک سال پس از خروج آمریکا از برجام، به تعهدات خود پایبند مانده، گفت: ایران نمی‌تواند و نباید بار حفظ برجام را به تنهایی به دوش بکشد.

به گزارش ایران پرس، "مجید تخت روانچی" روز چهارشنبه در نشست شورای امنیت که با موضوع بررسی چگونگی اجرای قطعنامه 2231 برگزار شد، اجرای تعهد طرف‌های دیگر برجام را رکن دیگر این توافق دانست و گفت: خروج آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریم‌ها، زمینه انتفاع ایران از برجام را از بین برده است.

نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل افزود، «در طول یک سال پس از خروج ایالات متحده از برجام، تنها واکنش ایران، اعطای فرصت‌های بیشتر بود. هفته‌ها و هفته‌ها و ماه‌ها و ماه‌ها فرصت به طرف‌های دیگر، به خصوص سه کشور اروپایی، آن هم به درخواست خودشان، برای جبران تبعات خروج ایالات متحده. اما حسن نیت و خویشتنداری حداکثری ایران و همچنین وعده‌های دیگر طرف‌ها برای اجرای راهکارهای عملی، به هیچ نتیجه ملموسی منجر نشد.»

"تخت روانچی" هدف از تصمیمات برجامی اخیر ایران را «حراست از منافع مردم ایران» و «احیای موازنه در برجام» توصیف کرد و گفت: این اقدامات در انطباق کامل با مفاد برجام هستند.

نماینده دائم کشورمان در سازمان مل با اشاره به حسن نیت ایران در مذاکرات هسته‌ای و اجرای برجام، گفت: طرف‌های باقی‌مانده برجام به خصوص سه کشور اروپایی، یا باید از طریق «برداشتن گام‌های به موقع، کافی، جدی و عملی» حسن نیت خود را نشان دهند یا در کنار ایالات متحده، تمام تبعات احتمالی را بپذیرند.

"تخت روانچی" با بیان اینکه آمریکا بی‌شرمانه، دیگر دولت‌ها را تهدید می‌کند "یا قطعنامه 2231 را نقض کنند یا با تنبیه مواجه شوند" تصریح کرد، این رفتار غیرمسئولانه یک عضو دائم شورای امنیت، ضربه آشکاری به قطعنامه 2231 است و موجب از بین رفتن هر چه بیشتر اعتماد و اطمینان به شورا می‌شود.

نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل همچنین با انتقاد از تلاش‌های برخی از کشورها برای مقابله با برنامه دفاعی موشکی ایران، تأکید کرد در منطقه ناآرام غرب آسیا، داشتن توان دفاعی یک ضرورت است و «جمهوری اسلامی ایران از امنیت و توانمندی‌های متعارف دفاعی خود کوتاه نمی‌آید، هیچ کشور دیگری هم چنین کاری نمی‌کند.»

تخت روانچی با بیان اینکه براساس حقوق بین‌الملل، توسعه برنامه موشک‌های بالستیک متعارف، یک حق ذاتی بوده و قطعنامه 2231 نیز آن را ممنوع یا محدود نکرده است، افزود جمهوری اسلامی ایران، در خصوص امنیت و نیز توانمندی‌های دفاعی متعارف خود مذاکره نخواهد کرد.

نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل به ادعای آمادگی آمریکا برای مذاکره با ایران نیز پرداخت و با یادآوری فهرست بلندی از اقدامات ضد ایرانی آمریکا گفت: منظور ایالات متحده از دیپلماسی، چنین اقداماتی است. وی افزود: «تا زمانی که تحریم‌های غیرقانونی وجود دارد، نمی‌توان به پیشنهاد مذاکره به چشم پیشنهادی صادقانه و واقعی نگریست.»

"تخت روانچی" در پایان گفت: ایران در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل ملاحظات خود در مورد گزارش وی درباره قطعنامه 2231 را به وی یادآور شده است.

117

بیشتر بخوانید:

نشست شورای امنیت درباره برجام؛ گوترش: عادی سازی روابط تجاری با ایران بخش مهم برجام است

روانچی: آمریکا علاقه ای به دیپلماسی ندارد

تخت روانچی: آمریکا باید به ماجراجویی علیه ایران پایان دهد