ایران پرس: وزارت امور خارجه چین ضمن ابراز تأسف از سفر «مارشا بلک برن» سناتور جمهوری خواه از ایالت تنسی آمریکا به تایوان، این سفر را به شدت محکوم کرد.

مارشا بلک برن، چهارمین سیاستمدار آمریکایی است که در یک ماه اخیر به تایوان سفر کرده است.

سفر نمایندگان دموکرات و جمهوری خواه مجلس نمایندگان و سنای آمریکا به تایوان از جمله «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان به جزیره تایوان نشان می دهد که نظام حاکم در آمریکا سیاست اعمال فشار بر چین از طریق تایوان را جدی دنبال می کند و جمهوری خواهان با اعزام نمایندگان خود به تایوان در آستانه انتخابات ماه نوامبر نمی خواهند از جناح رقیب دموکرات خود عقب بمانند.

فشارهای واشنگتن بر پکن از زمان ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» تشدید شد و اکنون جمهوری خواهان می کوشند این روند را با جدیت بیشتری ادامه دهند تا از قافله انتخاباتی از دموکرات‌ها پیشی بگیرند.

«تد گالن کارپنتر» از اعضای اندیشکده کاتو در این باره می گوید: "جاه طلبی های آمریکا در حمایت از استقلال طلبان تایوان می تواند به جنگ ختم شود و آمریکا با نادیده گرفتن هشدارهای چین در مورد سفر مقامات و نمایندگانش به تایوان در واقع با آتش بازی می کند."

آمریکا در حال حاضر اعزام نمایندگانش به تایوان را کم هزینه ترین راه کار اعمال فشار بر چین تلقی می کند که رسیدن به اهداف زیر را نیز از آن انتظار دارد:

اول آنکه زمینه و بستر مناسب برای سفر مقامات و نمایندگان سایر کشورها به تایوان را نیز فراهم کند که اخیرا ژاپن و کانادا هم چنین تمایلی را از خود بروز دادند.

دوم آنکه با عادی سازی سفرهای دیپلماتیک و بین المللی به تایوان، این جزیره به مثابه یک کشور نشان دهد که در آینده استقلال طلبان تایوان بتوانند در قامت یک کشور استقلال آنرا اعلام کنند.

چین نیز با درک این واقعیت‌ها مصمم به ایستادگی در برابر هر گونه دسیسه آمریکا برای جدا کردن تایوان از سرزمین مادریش است.

«علی امیدی» کارشناس مسایل چین در این باره می گوید: "اگر چه تایوانی ها چینی تبار هستند اما حاکمان آن به همبستگی با آمریکا گرایش دارند، به همین دلیل استقلال طلبان تایوان نیز برای قدرت نمایی در برابر چین از ظرفیت‌های ماجراجویانه آمریکا استفاده می کنند که می تواند برای هر سه طرف هزینه بر باشد."

در هر حال، چین با اعتراض به سفرهای پی در پی نمایندگان آمریکا به تایوان نشان می دهد که اجازه نمی دهد واشنگتن خط قرمز چین را در امور ارضی و مرزیش نادیده بگیرد. در همان حال چین این پیام روشن را هم به آمریکا ارسال می کند که تایوان مقوله ای مانند اوکراین نیست و دولت پکن با صبر و شکیبایی قادر به دفع دسیسه های آمریکا در امور تایوان نیز است‌.

همان گونه که در جنگ تجاری که از دوره ترامپ شروع شد پکن موفق به عقب راندن واشنگتن و ناکام گذاشتن آمریکا شد.

نویسنده: مجید وقاری

117