ایران پرس: در پی انتشار گزارش‌ها در مورد تصمیم آمریکا برای فروش تجهیزات نظامی به تایوان به ارزش بیش از یک میلیارد دلار، سخنگوی وزارت خارجه چین از اقدامات تنش زای تایوان در منطقه انتقاد کرد.

«ژائو لیجیان» تاکید کرد، حزب دموکراتیک حزب حاکم تایوان درصدد افزایش تنش‌ها در منطقه است که حرکتی بی معنا است.

تایوان به همراه مساله حقوق بشر و سرقت های صنعتی و فناوری از جمله اهرم ها و برنامه های آمریکا برضد چین است که در ماه‌های اخیر استفاده از اهرم تایوان بیش از پیش مورد توجه واشنگتن قرار گرفته است.

این موضوع با توجه به عمومیت مساله تایوان بیشتر مدنظر آمریکا است، زیرا از یک سو تمامیت ارضی چین را نشانه رفته است و از سوی دیگر مساله نظامی گرایی منطقه را نیز پیگیری و تقویت می کند.

ژاپن و کره جنوبی از متحدان آمریکا در منطقه محسوب می شوند و به هر میزان که آمریکا به مساله چین و کره شمالی دامن بزند نه تنها حضور نظامیش را در منطقه توجیه می کند بلکه توکیو و سئول را هم بیش از پیش وادار به خریدهای تسلیحاتی می کند.

«ژوچن مینگ» کارشناس مسایل نظامی در این باره می گوید: "هدف آمریکا از فروش تجهیزات و موشک های پیشرفته نظامی به تایوان عصبانی کردن دولت و ارتش چین است. به همین دلیل مدام ضمن بی احترامی به دولت و ملت چین بر طبل نظامی گرایی در منطقه می کوبد."

در بخش نظامی آنچه که آمریکا بیشتر در ارتباط با تایوان مد نظر دارد، ایجاد درآمدزایی برای صنایع تولیدی خود است و به همین دلیل مدام در حال فروش تسلیحات به این جزیره است.

علاوه براین آمریکا سیاست دامن زدن به رقابت های تسلیحاتی را نیز در منطقه دنبال می کند که امیدوار است چین نیز با وارد شدن به این عرصه بخش مهمی از بودجه خود را صرف برنامه های  نظامی کند. تجربه ای که در دوره جنگ سرد و ضد اتحاد جماهیر شوروی از سوی امریکا اجرا شد.

البته چین در عمل نشان داده است که با دقت تمام سیاست های نظامی گرایانه آمریکا را دنبال می کند و تاکنون در دام توطئه های واشنگتن در این خصوص گرفتار نشده است.

«نی لکسیونگ» کارشناس مسایل بین المللی در این باره می گوید: "اگر چه مساله تایوان برای چین مساله حیاتی است اما گرایش این کشور به سمت روسیه نیز نوعی حرکت واکنشی پکن به تلاش های تنش زای آمریکا در منطقه است که می تواند آینده تحولات منطقه را کاملا به ضرر غرب تغییر دهد."

در هر حال، جناح استقلال طلب تایوان از رویکرد خصمانه آمریکا بر ضد چین بهره برداری می کند و این در حالی است منافع آمریکا در همکاری تجاری با چین به اندازه ای است که در تصمیم گیری نهایی در تقابل واشنگتن با پکن منافع را بر تنش با چین بر سر تایوان ترجیح دهد.

با این حال آمریکا برای جلوگیری از تبدیل شدن چین به هژمونی جهانی و جایگزینی آمریکا از هر تلاشی از جمله تقویت تسلیحاتی تایوان استفاده می کند. این در حالی است که چین با صبر و درایت با سیاست ماجراجویانه امریکا مقابله می کند که بیش از پیش موجب عصبانیت آمریکا شده است و این کشور را به تصمیمات غیر منطقی وادار می کند.

به همین دلیل مقام های چین بارها به امریکا هشدار داده اند که در ماجراجویی تایوان با اتش بازی نکند.

نویسنده: مجید وقاری

117