محمدرضا عسگری- خشونت‌ها علیه مسلمانان در ایالت راخین میانمار توسط ارتش این کشورهمچنان ادامه دارد.

دفتر ستاد مشترک ارتش میانمار در بیانیه ای اعلام کرد که در عملیات جستجوی عاملان حمله به چند پاسگاه پلیس مرزی در ماه های اکتبر تا نوامبر 69 تن از اعضای اقلیت روهینگیا را کشته و 234 تن را بازداشت کرده است.

در این بیانیه، گزارش ها درباره کشتار مردم توسط ، تجاوز به زنان و آتش زدن خانه ها توسط نظامیان میانمار رد شده است.

 کشتار و خشونت علیه مسلمان روهینگیا در ایالت راخین توسط نظامیان ارتش میانمار در شرایطی ادامه دارد که ارتش این کشور درصدد است ساکنان این ایالت را افراطی معرفی کند.

متهم کردن مسلمانان راخین به ارتباط با گروه های افراطی در خارج از میانمار توطئه جدید ارتش میانمار است تا خشونت علیه مسلمانان روهینگیایی را توجیه کند و مردم این ایالت را، تروریست جلوه دهد.

اتهام ارتباط مسلمانان راخین با گروه های افراطی و تروریستی خارج ازمیانمار، بهانه ای است برای آنکه تشدید خشونت علیه آنان برای افکار عمومی قابلیت پذیرش داشته باشد.

در شرایطی اتهام همکاری و ارتباط با گروه های افراطی به مسلمانان میانماری نسبت داده شده است که ساکنان مظلوم ایالت راخین در قبال خشونت های ارتش این کشور و بودائیان افراطی واکنش نداشته اند.

اگر ساکنان راخین با گروه های افراطی همکاری داشتند، امکان اعمال خشونت های فزاینده توسط ارتش میانمار و بودائیان افراطی از جمله آتش زدن منازل مسلمانان فراهم نمی شد و آنان در مقابل اقدامات ضد حقوق بشری نظامیان و بوادئیان این کشور، واکنش مسلحانه نشان می دادند.

مسلمانان روهینگیایی که از حقوق شهروندی در میانمار محروم هستند، در بیش از چهار سال گذشته علیرغم مواجهه با خشونت های گسترده از سوی ارتش این کشور، اقدام مسلحانه ای علیه نظامیان میانماری نداشته اند.

خشونت ها علیه مسلمانان در ایالت راخین در حالی تداوم است که دولت غیر نظامی این کشور که حزب حاکم جبهه ملی برای دموکراسی آنرا پس ازپیروزی در انتخابات پیشین پارلمانی تشکیل داده، در قبال این اقدامات ضد انسانی سکوت کرده است.

سکوت دولت میانمار در باره کشتار مسلمانان روهینگیایی به ویژه در این دوره که آنگ سان سوچی برنده جایزه صلح نویل و رهبر حزب جبهه ملی برای دموکراسی، سمت وزیر خارجه این کشورا برعهده دارد، موجب شگفتی افکار عمومی در منطقه و جهان شده است.

به ویژه آنکه سوچی مدعی مبارزه با خشونت، محدود کردن نقش نظامیان در میانمار و حفظ حقوق همه اقلیت ها در این کشور است.

اگر چه در پی افزایش واکنش های منطقه ای و بین المللی به کشتار مسلمانان میانمار، سوچی در سفر دو هفته پیش خود به ژاپن در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره اوضاع ناآرام در راخین، ادعا کرد که با مساله برخوردهای نادرست و خشونت های نظامیان با مردم منطقه مسلمان نشین راخین رسیدگی خواهد کرد، اما وعده های محقق نشده پیشین وی در زمینه تلاش برای رعایت حقوق مسلمانان در میانمار، امیدی را در این زمینه بر نمی انگیزد.