به گزارش ایران پرس، در آمریکا انتقادات علیه سیاست و موضع گیری های «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری این کشور در قبال شیوع ویروس کرونا و کمبود مواد دارویی و ضدعفونی کننده ها همچنان ادامه دارد.
در این راستا، «کارولین مالونی» رییس کمیته نظارت مجلس نمایندگان آمریکا با اشاره به افزایش شمار مبتلایان به کرونا در این کشور اعلام کرد، مردم آمریکا از افزایش شیوع کرونا ترسیده اند و ضرورت دارد که ما بتوانیم از مقامات بهداشتی حقایق را مستقیما بشنویم.
موسسه ملی کنترل آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا نیز ضمن هشدار درباره افزایش مرگ و میر ناشی از کرونا به صدها هزار نفر اعلام کرد، اگر اقدامات لازم انجام نشود، شرایط بسیار بد خواهد شد. در حال حاضر 49 ایالت از 50 ایالت آمریکا درگیر ویروس کرونا است و تاکنون حدود 91 نفر در این کشور بر اثر ابتلا به این بیماری جان باخته اند.
همچنین شیوع کرونا و ترس از آن برعرصه سیاسی و اقتصاد آمریکا به شدت تاثیر گذاشته است. در عرصه سیاسی قرار بود طبق برنامه قبلی امروز سه شنبه انتخابات مقدماتی و درون حزبی نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا در ایالت «اوهایو» برگزار شود، این انتخابات به علت ترس از شیوع ویروس کرونا لغو و به زمان دیگری موکول شد.
تا پیش از اعلام تعویق انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری آمریکا در اوهایو، سه ایالت لوئیزیانا، جورجیا و کنتاکی هم از بیم شیوع ویروس کرونا انتخابات مقدماتی در ایالتهای خود را به تعویق انداخته و به آینده موکول کردند.
درعرصه اقتصادی نیز دونالد ترامپ تصریح کرد، آمریکا ممکن است به دلیل گسترش شیوع ویروس «کرونای جدید» وارد رکود شود.
بازار سهام وال استریت دیروز به علت نگرانی از ویروس کرونا و نیز کاهش قیمت نفت، بدترین روز خود را بعد از بحران مالی 2008 تجربه کرد و بیش از دو هزار واحد معادل حدود 8 درصد سقوط کرد.
شاخص سهام اس اند پی 500 و داو جونزنیز پس از باز شدن بازار چنان با کاهش شدید مواجه شد که داد و ستد سهام پس از آغاز مبادلات به سبب ضررهای شدید متوقف شد.
«فدرال رزرو» نهاد معادل بانک مرکزی آمریکا نیز به منظور مقابله با بحران شیوع کرونا، نرخ بهره بانکی را در این کشور تقریبا به صفر رساند.
طبق آمارها همچنین ابتلا به ویروس کرونا تاکنون موجب مرگ بیش از دو هزار نفر در اروپا شده است. سازمان جهانی بهداشت، اروپا را کانون تازه ویروس کرونا اعلام کرده است.
در بریتانیا دولت «بوریس جانسون» نزد رسانه ها و افکار عمومی متهم شده که در مقابله با کرونا شفاف عمل نکرده و سیاستهایش متناسب با عمق خطر این ویروس تنظیم نشده است. باز نگه داشتن مدارس از جمله موارد انتقاد گسترده از دولت بریتانیا است.
سخنگوی دولت بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا روز دوشنبه گفت با توجه به توصیه های علمی لازم نیست دولت گامی برای تعطیل کردن مدارس بردارد. در حالی که با افزایش سریع آمار مبتلایان به ویروس کرونا در بریتانیا، شمار والدینی که مانع از حضور فرزندانشان در مدارس می شوند، رو به افزایش است.
بستن مرزها، نگرانی از رکود اقتصادی و اعلام قرنطینه، کمبودهای دارویی و بهداشتی از دیگر مواردی است که کشورهای اروپایی را نیز نگران کرده است.
در حالیکه آلمان روز دوشنبه شروع به اعمال محدودیت های مرزی با اتریش، سوئیس، فرانسه، لوکزامبورگ و دانمارک کرده «اریک مامر» سخنگوی کمیسیون اروپا اعلام کرد اتخاذ هر گونه تدابیر مرزی باید یک فرآیند هماهنگ باشد تا بتوان جلوی تشدید این بحران را گرفت و نباید مانع از انتقال مواد غذایی و دارویی و پزشکی شد.
در اقتصاد نیز «تییِری برتون» کمیسر بازار داخلی اتحادیه اروپا اعلام کرد: "به علت شیوع ویروس کرونا، در سال 2020 انتظار رکود در اروپا داریم." وی افزود: "هنگامی که تاثیر واقعی بحران ناشی از کرونا بر اقتصاد مشخص شود، تصمیمات لازم اتخاذ خواهد شد."
در همین حال واکسن ویروس کرونا دیروز اولین بار روی نمونه انسانی سالم در آمریکا امتحان شد، آلمان نیز اعلام کرد پژوهشگران این کشور برای تولید واکسن کرونا به شدت مشغول فعالیت هستند.
139/116
بیشتر بخوانید:
کرونا و تب و تابهای اقتصادی در آمریکا و اتحادیه اروپا
سردرگمی دولت امریکا در مقابله با ویروس کرونا