ایران پرس- ورود چند صد مهاجر از کشورهای امریکای لاتین به نوار مرزی امریکا و مکزیک برای دریافت پناهندگی از امریکا، این کشور را در برابر آزمون سیاسی- اخلاقی قرارداده است.

گفته می شود دست کم 150 مهاجر از کاروانی هزارنفری به تیخوانا در مکزیک واقع در مرز آمریکا وارد شده و درخواست پناهندگی از این کشور کرده اند. این افراد با در دست گرفتن پلاکاردهایی، درخواست اخذ پناهندگی را حق خود عنوان کردند. 

رینا ایزابل رودیگز، 52 ساله که با دو نوه خود از السالوادور به مرز مشترک امریکا و مکزیک آمده است، می گوید: ما امیدواریم دولت آمریکا دروازه ها را به روی ما باز کند.

با این حال، دور از انتظار به نظر می رسد که دولت امریکا با وجود فردی همچون «دونالد ترامپ» در راس آن، به چنین درخواست هایی تن دهد.

حتی خبر حرکت این کاروان بزرگ از مهاجران امریکای لاتین به سمت مرزهای ایالات متحده در چند هفته گذشته، خشم ترامپ را برانگیخت.

وی در آن زمان با انتشار توئیتی تهدید آمیز هشدار داد اگر مکزیک مانع ادامه حرکت این کاروان نشود، در پیمان تجارت آزاد امریکای شمالی- نفتا تجدید نظرخواهد کرد.

این تهدید موجب شد تا دولت مکزیک اقداماتی را در جهت رضایت رییس جمهوری همسایه شمالی انجام دهد اما جریان قدرتمند حامی مهاجران و پناهجویان در قاره امریکا، به تلاش های خود ادامه داد و سرانجام موفق شد چند صد تن از متقاضیان پناهندگی را به مرزمشترک مکزیک- امریکا برساند. 

چالش کمرشکن آمریکا در مقابل جریان قدرتمند حامی مهاجران

اکنون دولت امریکا در برابر آزمونی دشوار قرارگرفته است. از سویی موج ضدیت با ورود مهاجران به خاک امریکا با آغاز به کار ریاست جمهوری دونالد ترامپ به اوج رسیده و از سوی دیگر، تلاش ها در آن سوی مرز برای مقابله با مهاجرستیزی در جهان، از جمله در امریکا شدت گرفته است.

ترامپ در مواجهه با پدیده مهاجران غیرقانونی و تقویت تدابیرامنیتی مرزی چند روز پیش تهدید کرد در صورت لزوم حتی فعالیت های دولت فدرال را به تعطیلی خواهد کشاند. وی برای اجرایی کردن وعده ساخت دیوار مرزی با مکزیک چند هزارنیروی گارد ملی را نیز به منطقه اعزام کرده است. 

دادگاه ها فدرال علیه فرامین ضد مهاجرتی ترامپ

با این حال، سخت گیری های مهاجرتی دولت ترامپ، واکنش متقابل مخالفان را برانگیخته است. در داخل امریکا برخی دادگاه ها فدرال علیه فرامین ضد مهاجرتی ترامپ حکم صادر کرده و برخی ایالت ها نیز برای حفاظت از مهاجران غیرقانونی در برابر اخراج از امریکا، شهرهای امن ایجاد کرده اند. در خارج از امریکا نیز فعالان اجتماعی با راه انداختن کاروان های انسانی به جنگ سیاست های ضد مهاجرتی دولت ترامپ آمده اند.

ایرینئو موخیکا، یکی از سازمان دهندگان این کاروان اعلام کرد:ما می خواهیم به رئیس جمهوری امریکا بگوییم که ما مجرم نیستیم، ما تروریست نیستیم تا او به ما این بخت را بدهد که بدون ترس زندگی کنیم.

آمریکا؛ دشمن مهاجران

اما به نظر می رسد امریکای ترامپ برخلاف امریکای سال های دور، دیگر کشور مهاجردوست نیست و درهای این کشور به تدریج در برابر ورود مهاجران، پناهجویان و حتی نخبگان در حال بسته شدن است. این رویکرد حداقل در مورد منطقه امریکای لاتین به تخریب بیشتر وجهه ایالات متحده منجر خواهد شد و چه بسا مشکلاتی را در داخل این کشور در زمینه تامین نیروی متخصص و کارگران غیرمتخصص ارزان قیمت ایجاد کند. 134/110

بیشتر بخوانید:

آمریکا علیه ترامپ/ شدت گرفتن اقدامات قانونی علیه فرمان مهاجرتی ترامپ

 تاثیر سیاست های ضد مهاجرتی ترامپ بر انتخابات مکزیک/تحلیل

تظاهرات ضد سیاستهای مهاجرتی ترامپ در کالیفرنیا+ ویدئو