به گزارش ایران پرس به نقل از پایگاه خبری هیل وابسته به کنگره آمریکا، قرار است ترامپ روز جمعه رئیس جمهور آمریکا دوفرمان اجرائی جدید را با هدف حل معضلات تجاری موجود امضا کند. به نظر می رسد این اقدام به موازات تلاش مقامات کاخ سفید در به دست دادن تعریفی جدید از سیاست آمریکا صورت بگیرد.
درهمین راستا «ویلبر راس» وزیر بازرگانی در دولت ترامپ و «پیتر ناوارو» رئیس شورای تجارت ملی کاخ سفید اعلام کردند دولت ترامپ به زودی گزارشی جامع از کمبودها و کاستیها و معضلات تجاری آمریکا به همراه طرحهای برای بهبود و تقویت تجارت این کشور و وضع مالیات بر واردات رابه منظور گسترش و بهبود بخش تولید در این کشور تهیه و ارائه خواهد کرد.
به همین منظور قرار است وزیر بازرگانی به همراه دفتر نمایدگان تجاری آمریکا در ظرف 90 روز با همکاری یکدیگر به تهیه و تدوین این گزارش جامع بپردازند.
شناسایی عوامل دخیل در معضلات کنونی آمریکا در حوزه تجارت و بازرگانی ،و شرکای عمده تجاری این کشور از دیگر اهداف تدوین این گزارش خواهد بود.
ترامپ در این بین معضلات و کاستیهای تجاری را نتیجه اقدامات تجاری غیر منصفانه می داند و بر آنست تا درباره قراردادهای مهم تجاری نظیر نفتا (قرار داد تجارت آزاد آمریکای شمالی )مجددا به بحث و گفتگو بپردازد.
وزیر بازرگانی ترامپ روز پنجشنبه خطاب به خبرنگاران گفت در این گزارش موانع تجاری نظیر وضع تعرفه گمرکی و نظایرآن ،مورد بررسی قرار گرفته است.
در عین حال که راس و ناوارو هردو نگرشی منفی نسبت به چین و نقش آن در حوزه تجارت و اقتصاد آمریکا دارند از پاسخ دادن به هرگونه سوالی درباره ارتباط این فرامین اجرایی با سفر هفته آینده رئیس چمهور چین به آمریکا برای دیدار با ترامپ،به هروسیله ممکن طفره می روند و شانه خالی می کنند.
دیدار دو مقام عالی رتبه دو کشور چین و آمریکا در حالی انجام می شود که ترامپ در توئیت روز پنجشنبه خود نوشت؛ «ایالات متحده آمریکا دیگر نمی تواند شکست های عظیم تجاری و بیکاری وکاهش فرصت های شغلی را که از جمله معضلات بزرگ این کشور است، تحمل کند.»
در بخش دیگری از توئیت ترامپ، وی گفته است انتظار دارد که دیدارش با رئیس جمهوری چین، به تمامی اختلاف نظرهای طرفین بر سر مسائلی نظیر کره شمالی و اهداف استراتژیک چین در دریای چین جنوبی پایان دهد اما در عین حال، این دیدار را بسیار دشوار و پیچیده توصیف کرده است.
قرار است، ترامپ و شی جین پینگ در روزهای پنجشنبه و جمعه هفته آینده، یکدیگر را در عمارت مارالاگوی ترامپ، در پالم بیچ ایالت فلوریدا دیدار کنند.
ترامپ پیش تر از رئیس جمهور چین به عنوان دشمن آمریکا نام برده و تهدید کرده بود که تعرفه کمرگی سنگینی بر کالای وارداتی چینی اعمال خواهد کرد.
به این ترتیب به نظر می رسد؛ مجموعه ای از مذاکرات فرسایشی و در عین حال بسیار پیچیده در انتظار طرفین آمریکایی و چینی باشد.
در عین حال، مشاوران دونالد ترامپ در امور قاره آسیا که اساساً از مخالفان برقراری ارتباط با چین محسوب می شود، سخت در تلاش بوده اند تا ذهنیت جنگ افروزی تمام عیار را علیه چین در جامعه آمریکایی قوت بخشند.
در همین راستا، «استیو بانون» استراتژیست ارشد ترامپ در سال گذشته در یک مصاحبه رادیویی از احتمال بروز جنگ ما بین آمریکا و چین در ظرف ده سال آینده خبر داده بود.121
بیشتر بخوانید :
سیاست ترامپ در برابر چین به کدام سو می رود؟
گمانه زنی ها درباره دیدار آتی روسای جمهور آمریکا و چین
هشدار چین به آمریکا درباره جنگ تجاری