«گی تَیفِر» Guy Taillefer سرمقاله نویس روزنامه «لو دووآر» Le Devoir که در مونترال کانادا منتشر می شود، دیروز جمعه (28 فوریه) در این باره نوشت: حساسیت «دونالد ترامپ» به بحران ویروس جدید کرونا به طور گسترده ای با منافع شخصی وی و منافع انتخاباتی اش مرتبط است.
رئیس جمهوری آمریکا نمی تواند اظهارات مقامات بهداشت و درمان و هشدارهای آنان را نادیده بگیرد، اما تاثیر بیماری ناشی از آلودگی به ویروس کرونا بر وال استریت و افزایش خطر رکود اقتصادی که به شانس ترامپ برای پیروزی مجدد در انتخابات ماه نوامبر آسیب وارد می کند، دلایل اصلی نگرانی های رئیس جمهوری آمریکا هستند.
بیش از 50 کشور جهان به ویروس کرونا آلوده شده اند. کرونا تا این لحظه سه هزار قربانی برجای گذاشته و 80 هزار نفر را مبتلا کرده است. بیشتر مبتلایان به این بیماری ساکنان استان هوبی در چین هستند.
به رغم آن که 80 درصد افرادی که به ویروس جدید کرونا مبتلا شده اند، سلامتی خود را باز می یابند، کرونا همچنان ویروسی اسرارآمیز است و به طور کاملا پنهان از فردی به فرد دیگر منتقل می شود، چرا که این ویروس پیش از آن که در فرد بیمار علائمی ایجاد کند، می تواند به سایرین سرایت کند.
«نانسی مسونیر» Nancy Messonnier مدیر «مرکز آمریکایی کنترل و پیشگیری بیماری ها» CDC سه شنبه اعلام کرد، تا به امروز (جمعه 28 فوریه) 60 مورد ابتلا به کرونا در آمریکا (که دوازده نفرشان ساکن کانادا بوده اند) شناسایی شده اند، لذا می بایست با انجام اقدامات پیشگیرانه با هدف جلوگیری از گسترش ویروس (کرونا) وارد عمل شد.
وی تاکید کرد که تعطیلی مدارس در آمریکا مثل ژاپن دور از ذهن نیست.
دونالد ترامپ در هفته های اخیر گفته بود، کرونا با آغاز فصل گرما از بین می رود. وی که به دلیل اظهاراتی از این دست به «بی مسئولیتی» متهم شده، از چهارشنبه پیش از طریق معاونش «مایک پنس» از ایجاد گروه «اقدام» سخن به میان آورده است. ترامپ، مایک پنس را در راس گروه هماهنگ کننده اقدامات ضد ویروس قرار داده است. اما چه اطمینانی به وی وجود دارد. مایک پنس زمانی که فرماندار ایندیانا بود به دلیل اهمالکاری در زمینه مبارزه با ایدز مورد انتقاد قرار گرفت.
دولت آمریکا اعلام کرده است، بودجه ای 2 میلیارد و 500 میلیون دلاری برای اعطای کمک های فوری در رابطه با ویروس جدید کرونا، اختصاص می دهد. دمکرات ها بر این باورند که رقم مورد نیاز واقعی، 3 برابر بیشتر از بودجه تعیین شده است. این بدان معناست که ترامپ هنوز مسئولیتش را بر عهده نگرفته و فقط در حد حرف به وظایفش عمل می کند. این در حالی است که وی تاجایی که توانست مشکل را انکار می کرد.
ترامپ و جمهوریخواهان از مسئولیت های شان در قبال سلامتی مردم آمریکا سرباز می زنند و این کشور از 3 سال پیش در چنین وضعیتی قرار دارد.
رئیس جمهوری جمهوریخواه آمریکا، بر خلاف پافشاری دمکرات ها و روزنامه نگاران بر واقعیات مرتبط با کرونا، پیوسته و پیوسته تکرار می کند که «خطر بسیار ضعیف» است، اما این کافی نخواهد بود.
در جهان کنونی و با توجه به زنجیره مبادلات جهانی، تصور این که یک بیماری واگیردار از مبدا چین بتواند به گسترش کاپیتالیستیِ پس از (بحران اقتصادی) سال 2008 پایان بدهد، کار دشواری نیست.
ترامپ از این اتفاق لطمه خواهد دید. وی از وخامت اوضاع به هراس افتاده و کارشناسان وخیم تر شدن اوضاع را اجتناب ناپذیر توصیف می کنند. در کشوری که ده ها میلیون نفر از جمعیت آن به دلیل عدم برخورداری از خدمات بیمه ای به درمان دسترسی ندارند، ویروس جدید کرونا به مسئله ای انتخاباتی مبدل می شود.
اتفاقی نیست که «برنی ساندرز» نامزد دمکرات ها برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری، از طرح های جامع بیمه درمان عمومی و سراسری دفاع می کند.
نویسنده: علی رضا فراهانی
116