در حاشیه اجلاس سران کشورهای سازمان همکاری اسلامی؛ روسای جمهوری اسلامی ایران و قزاقستان بر ضرورت توسعه همه جانبه روابط تهران – آستانه تاکید کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی و نورسلطان نظربایف، روسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قزاقستان بر اراده جدی دو کشور برای توسعه همه جانبه روابط و همکاری ها به ویژه در عرصه های اقتصادی، ترانزیت و انرژی و نیز تلاش مشترک برای بهبود وضعیت بازار نفت تاکید کردند.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در این دیدار که روز یکشنبه و در حاشیه اجلاس سران کشورهای اسلامی در آستانه پایتخت قزاقستان انجام شد، با تبریک برگزاری موفق اولین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در حوزه علم و فناوری به نورسلطان نظربایف، رییس جمهور قزاقستان، گفت: آستانه تا به حال به شهر صلح و دوستی شهره بود و از این پس، علم و فناوری نیز به اوصاف این شهر اضافه خواهد شد.

دکتر روحانی قزاقستان را کشوری مهم در منطقه و سازمان همکاری اسلامی دانست و اظهار داشت: روابط تهران و آستانه در طول 25 گذشته همواره رو به رشد بوده و ما از توسعه همکاریها استقبال می کنیم. دو کشور در موضوعات مورد علاقه طرفین  و در مسائل بین المللی همواره همکاری و همراهی های سازنده ای داشته اند.

نورسلطان نظربایف رییس جمهور قزاقستان نیز با تشکر از حضور دکتر روحانی در این اجلاس، آن را برای کشورش بسیار حائز اهمیت توصیف کرد و گفت: انتخاب دوباره جنابعالی از سوی مردم ایران، نشانگر اعتماد مردم به شما و اطمینان برای ما در راستای تداوم روابط دوستانه دو کشور است.

وی با اشاره به اینکه قزاقستان همواره در کنار ایران بوده و خواهد بود، تصریح کرد: جنابعالی در مساله هسته ای تلاشهای زیادی کردید و در این زمینه موفق هم بودید. ایران با وجود تحریم های گسترده پیشرفتهای زیادی کرده است و قزاقستان که همواره در کنار ایران بوده، امروز بیش از هر زمان دیگری آماده و مشتاق توسعه همکاری ها و روابط با ایران است.

رییس جمهوری اسلامی ایران برای سخنرانی در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در حوزه علم و فناوری عصر شنبه وارد آستانه پایتخت قزاقستان شد.

روحانی ‏در این سفر دو روزه علاوه بر حضور و سخنرانی در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در حوزه علم و فناوری، دیدارهایی نیز با سران کشورهای اسلامی خواهد داشت.

بررسی روابط نوظهور بین علم و فناوری و جایگاه کشورهای اسلامی در این حوزه و همچنین جستجوی راهکارهای گسترش همکاری از محورهای اصلی این اجلاس دو روزه خواهد بود.

علاوه بر سران کشورهای اسلامی، شخصیت های علمی و فرهنگی و رئیسان نهادهای بین المللی نیز در این اجلاس شرکت داشته و در پایان نشست نیز بیانیه مشترکی منتشر خواهد شد.

سازمان همکاری اسلامی دومین سازمان بین‌المللی بین دولتی پس از سازمان ملل متحد با عضویت 57 کشور اسلامی در گستره بیش از چهار قاره جهان است.

110

بیشتر بخوانید:

روحانی : امضای 36 سند همکاری ، بیانگر اراده مستحکم ایران و ایتالیا برای توسعه همکاری‎ها است

امضای یادداشت‌ تفاهم همکاری بین سازمان بازرسی ایران و «آمبودزمان» قرقیزستان