وزارت خزانهداری آمریکا بامداد جمعه تهدید کرد کسانی که به نفتکش "آدریاندریا" که چند روز پیش آن را تحریم کرد، کمک کنند خودشان هم در فهرست تحریم قرار خواهند گرفت.
دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا روز شنبه نفتکش ایرانی "آدریان دریا" را که حامل 2.1 میلیون بشکه نفت خام بوده تحت تحریم قرار داده و این نفتکش را دارایی مسدود شده اعلام کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا همچنین "آخیلش کومار" کاپیتان این نفتکش را نیز تحریم کرد.
این نفتکش حدود 2 ماه پیش هنگام عبور از تنگه "جبل طارق" توسط تفنگداران دریایی بریتانیا توقیف شد. اما جبلطارق سرانجام حدود دو هفته پیش بر اساس حکمی قضایی این نفتکش را آزاد کرد. گریس1 از آن زمان نامش را به "آدریاندریا" تغییر داد و با پرچم جمهوری اسلامی ایران حرکتش را آغاز کرد.
"حمید بعیدی نژاد" سفیر ایران در لندن در صفحه توییترش نوشت: «سفارت ایران در لندن به سازمان بین المللی دریانوردی و اعضای آن هشدار داد که آمریکا با تهدید کشتی حامل نفت ایران، ناخدا و خدمه کشتی و همچنین تهدید کشورها به عدم ارائه خدمات بندری به آن کشتی، معاهدات دریانوردی را نقض و امنیت و ایمنی دریانوردی بین المللی را به مخاطره انداخته است.»
آمریکا اما فقط به اعمال این محدودیت ها غیرقانونی بسنده نکرده است. روزنامه انگلیسی "فایننشال تایمز"هفته گذشته گزارش داد "برایان هوک"، نماینده دولت آمریکا در امور ایران با ارسال ایمیلی به ناخدای هندیتبار نفتکش "آدریاندریا" از او خواسته کشتی را به سمت آبهای کشوری منحرف کند که آن را به نیابت از آمریکا توقیف کند.
"برایان هوک" در یک ایمیل غیرمعمول برای این ناخدا نوشته میتواند پول آمریکا را بگیرد و بقیه عمرش را در رفاه زندگی کند، اما اگر این کار را انجام ندهد، زندگی برای او دشوار خواهد شد.
"محمدجواد ظریف" در واکنش به این خبر در توییتر نوشت: «آمریکا پس از ناکامی در دزدی دریایی مستقیماً به رشوهدهی متوسل شده است: یا نفت ایران را به ما بده و چندین میلیون دلار دریافت کن و یا خودت تحریم شو. شباهت زیادی به دعوتی دارد که چند هفته پیش من از کاخ سفید دریافت کردم. دارد به الگو تبدیل میشود.»
آمریکا پس از خروج ازبرجام که تعهدی چند جانبه و بین المللی و مورد تایید شورای امنیت است بارها از مذاکره مجدد با ایران سخن گفته در حالیکه هیچ ارزشی برای مذاکرات گذشته و تعهداتی که امضای دولت قبلی آمریکا بر آن نهاده شده قائل نیست. معنای این خط مشی دولت ترامپ؛ یک بدعت گذاری خطرناک برای صلح و امنیت و معاهدات بین المللی است.
سیاست های آمریکا را فقط می شود بعنوان رفتاری زورگویانه توصیف کرد که می خواهد تهدیدات خود را علیه دیگران با ابزار تحریم و به بهانه دفاع از امنیت و منافع خود عملی کند.
سیاست آمریکا سلطه جویی مطلق است و از نظر آمریکا هدف وسیله را توجیه می کند.
دو نکته در رفتار آمریکا غیر قابل گذشت است: نکته اول؛ روحیه سلطه جویی است که از نگاه ملت ایران هرگز پذیرفتنی نیست.
نکته دوم؛ ماهیت سیاست های آمریکا است که طی بیش از نیم قرن نشان داد از هیچ تجاوز و جنایت و خیانتی برای تسلط بر ایران فروگذار نمی کند. سیاستی که هشت سال جنگ را برای مردم ایران به دنبال آورد. این واقعیت ها، محک قضاوت ملت ایران درباره آمریکاست.
تجاوز، خیانت و قلدری آمریکا تنها در برابر ایران نیست، آمریکا در همه دنیا همین روش را دارد. او می خواهد همه چیز را صاحب شود و بر همه حکم براند و هر چیز را آن طور که می خواهد تعریف کند و شکل دهد. هم قدرت را می خواهد، هم ثروت را و هم قصد تسخیر دانش و فرهنگ و باورهای مردم جهان را دارد.
نویسنده: جمشید امین زاده
117/118
بیشتر بخوانید:
ظریف: تروریسم اقتصادی آمریکا مردم عادی را هدف میگیرد
ظریف: آمریکا به در و دیوار می زند تا مانع فروش نفت ایران شود
دست رد ناخدای نفتکش ایرانی به رشوه آمریکا