ایران پرس: گسترش اسلام هراسی در غرب اکنون به معضلی جدی و اجتماعی تبدیل شده است، معضلی که خشونت‌ها ضد مسلمانان را در جامعه غرب افزایش داده است.

در این زمینه «جرمی کوربین» سیاستمدار بریتانیایی و رئیس پیشین حزب کارگر این کشور با اذعان به اینکه اسلام هراسی در غرب گسترش یافته است و مسلمانان در معرض خشونت قرار می‌گیرند، تاکید کرد: "باید با گسترش اسلام هراسی مقابله و انواع و اقسام نفرت پراکنی در غرب را متوقف کرد."

پدیده شوم اسلام هراسی در سال های اخیر در اروپا و آمریکا افزایش یافته است. مقامات اروپا طی سال های اخیر تلاش کردند با مخاطب قرار دادن مسلمانان و ارتباط دادن مسلمانان ساکن اروپا با گروه های تروریستی قصورات امنیتی و سیاسی حاکم بر جامعه غرب را توجیه کنند.

در این راستا، می توان به اقداماتی چون اهانت به ساحت مقدس پیامبراکرم(ص)، توهین به قرآن مجید، تروریست معرفی کردن مسلمانان، برخورد نامناسب، خشن و تبعیض آمیز پلیس همچنین تصویب قوانینی علیه مسلمانان  اشاره کرد. این فشارها سبب شد حتی برخی مقامات اروپا ، خود نسبت به اعمال فشار به مسلمانان اظهار نگرانی کرده و آن را مسبب رشد جریان های راستگرایانه و افراطی  همچنین افزایش خشونت در این کشورها بدانند.

نتایج منفی رواج اسلام هراسی در سراسر بریتانیا

براساس گزارش گروه فراحزبی پارلمانی «مسلمانان بریتانیا»، رواج اسلام هراسی در سراسر بریتانیا به تشدید شکاف در جامعه، افزایش جرائم مرتبط با تنفر و حملات تروریستی منجر شده است.

در این گزارش آمده است، افکار عمومی در بریتانیا به دلیل پیشداوری منفی نسبت به عقاید مسلمانان دیدگاه تبعیض آمیزی به این اقلیت مذهبی پیدا کرده اند.

همچنین روزنامه گاردین چندی پیش در این زمینه هشدار داد: "اسلام هراسی در بریتانیا افزایش یافته است و علیه مسلمانان سخت گیری های نظام مند صورت می گیرد."

این شرایط سبب شده تا احزاب راست گرای افراطی و سیاستمداران پوپولیست در کشورهای اروپایی از جمله در آلمان و فرانسه نیز از این شریط سوء استفاده کرده و با توجه به نزدیکی زمان انتخابات در این کشورها برای جلب آرای عمومی، لبه حملات خود را متوجه مسلمانان کرده وآنها را مسبب مسائلی مانند تروریسم، بیکاری وناامنی در این کشورها بدانند.

در این زمینه در فرانسه حتی «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری این کشور در راستای جلب آرا در انتخابات چند ماه دیگر فرانسه ضمن استفاده از واژه «تروریسم اسلامی»، از قوانین محدود کننده مسلمانان حمایت کرده است. در آلمان نیز چندی پیش قانونی تصویب شد که به موجب آن داشتن حجاب برای کارمندان ادارات دولتی و پلیس ممنوع شد.

این شرایط در حالی است که طی ماه های اخیر به دلیل همه گیری کووید- 19، تغییرات سیاسی و تشدید مشکلات اقتصادی در سطح جهان، خشونت در جوامع غربی به شدت افزایش یافته است. تصاویر منتشر شده از اعتراضات چند روز قبل در فرانسه علیه محدودیت های کرونایی در این کشور، مثالی در این موضوع است.

«ژولین بایو» فعال شماره یک حزب سبزها در این زمینه جنبش خودجوش مردم را ضروری خواند و گفت: "آزادی های ما به معنای واقعی کلمه در خطر هستند."

اکنون اروپا و غرب با بحران جدی در زمینه های امنیتی و سیاسی مواجه هستند، نارضایتی های اجتماعی در این کشورها افزایش یافته است و ادعاهای آزادی خواهانه آنان با عملکرد های اسلام ستیزانه و قوانین سختگیرانه علیه شهروندان مسلمان ساکن این کشورها،دیگر نزد افکار عمومی این کشورها پذیرفتنی نیست. خطری که اکنون برخی مقامات و سیاستمداران اروپا آن را درک کرده ونسبت به آن هشدار داده اند.

«تونی بلر» نخست وزیر پیشین بریتانیا در این زمینه اذعان کرد: "دین اسلام مقصر افراط گرایی نیست."

در واقع اکنون نه تنها مسلمانان ساکن در کشورهای غربی شاهد انواع اقدامات اسلام ستیزانه و آزار و خشونت مستمر علیه خود هستند بلکه این شرایط، کینه و خشونت در فضای اجتماعی کشورهای غربی را نیز افزایش داده است؛ موضوعی که برخی مقامات اروپا چون «کوربین» اکنون نسبت به آن هشدار داده اند.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

117