رئیس جمهوری قرقیزستان تصریح کرد، فرقه ضاله وهابیت و گروه تروریستی داعش تبلیغات گستردهای را آزادانه در میان شهروندان کشورهای منطقه انجام میدهند.
«سورنبای جین بیک اف» در عین حال تاکید کرد، بدون همکاری مشترک کشورهای مستقل همسود و سازمان پیمان امنیت جمعی در حوزه امنیت مرزی، نمیتوان از مرزهای آسیای مرکزی محافظت کرد.
اظهارات رئیس جمهوری 58 ساله قرقیزستان نشان دهنده اهمیت مقابله با ناامنی در منطقه آسیای مرکزی است.
بویژه که تمامی جمهوری های آسیای مرکزی از جمله قرقیزستان، در قبال ناامنی بسیار آسیب پذیر هستند.
به همین دلیل است که، «جین بیک اف» در نخستین سخنرانی در اجتماع سران همسود، به طرح این موضوع اقدام کرده است.
قرقیزستان از جمله کشورهای مستعد برای رشد مسلمان افراطی در آسیای مرکزی معرفی شده است
واقعیت آن است که در پی شکست کامل گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه، بازماندگان این گروه تروریستی نیازمند مکان های مناسبی برای اسکان هستند.
با وجود آن که، تروریست های بازمانده از گروه داعش تمایل زیادی به اسکان در کشورهای غربی دارند، دولت های غربی تلاش دارند تا این تروریست ها را به مهاجرت به منطقه آسیای مرکزی ترغیب کنند.
افغانستان که مکانی مناسب برای انتقال و جا به جایی نیروهای داعش تلقی می شود، بیش از 2300 کیلومتر در شمال با جمهوریهای تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان مرز زمینی دارد.
حضور هفت هزار تروریست در خاک افغانستان ومرزهای مشترک با تاجیکستان
بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده، شمار تروریست های مستقر در مرزهای مشترک افغانستان و تاجیکستان هفت هزار نفر است. "یوری خاچاتوراف" دبیر کل پیمان امنیت جمعی ، اخیرا" اعلام کرد:
"در حال حاضر نزدیک به هفت هزار تروریست در خاک افغانستان و درمرزهای مشترک این کشور با تاجیکستان حضور دارند. این تروریست ها برای گروه های طالبان و داعش در افغانستان می جنگند".
واقعیت آن است که، به دلیل مخاطرات ناشی از حضور اعضای گروه های تروریستی بویژه داعش در مناطق آسیای مرکزی و قفقاز، مقام های این جمهوری ها و همچنین پیمان امنیت جمعی به شدت نگران تحرکات گروه های تروریستی و حامیان آن ها در منطقه هستند.
حضور تروریست ها در مرز تاجیکستان، تهدید برای آسیای مرکزی
به عنوان مثال، دبیر کل پیمان امنیت جمعی اخیراً گفته است: "حضور تروریست ها در نزدیکی مرز تاجیکستان، تهدیدی برای تمامی جمهوری های آسیای مرکزی است".
این واقعیت ها همگی نشان می دهند که برخی ناهماهنگی ها مانع اجرای اراده سیاسی رهبران جمهوری های آسیای مرکزی با گروه های تروریستی و افراط گرایی های مذهبی است.
با وجود این، رهبران جوانی نظیر "سورنبای جین بیک افSooronbai Jeenbekov " رئیس جمهوری قرقیزستان به موضوع ناامنی های ناشی از حضور اعضای گروه تروریستی داعش در منطقه اهمیت زیادی قایل است.
روی هم رفته به نظر می رسد که، اظهارات رئیس جمهوری قرقیزستان از نگرانی های شدید وی از گروه تروریستی داعش و فرقه ضاله وهابیت حکایت دارد.
نویسنده: محمدعلی طالبی
133/110
بیشتر بخوانید:
تشدید ترویج ایدئولوژی داعش در آسیای مرکزی/ تحلیل
ابراز نگرانی از گسترش داعش به آسیای مرکزی و قفقاز/تحلیل
هشدار درباره احتمال حمله گروه های تروریستی به جمهوری های آسیای مرکزی / تحلیل