به گزارش ایران پرس، رسانه های ترکیه روز چهارشنبه نوشتند، اقدام نروژ با واکنش اعتراض آمیز نعمان کورتولموش سخنگوی دولت ترکیه مواجه شد و وی خواهان استرداد این نظامیان شد.
نظامیان یاد شده مدعی شده اند که ارتباطی با کودتای نافرجام 15 جولای در ترکیه نداشته اند اما به علت ترس از دستگیر شدن در ترکیه از بازگشت به ترکیه بیم دارند.
پایگاه خبری دوغان به نقل از محافل آگاه نوشت؛ پذیرش درخواست پناهندگی این افراد آن هم از سوی نروژ به عنوان یکی از هم پیمانان ترکیه ناتو می تواند الگویی برای دیگر کشورهای اروپایی تلقی شود و این امر می تواند به تشدید تنش در مناسبات ترکیه با غرب منجر شود.
کاردار سفارت آلمان به وزارت خارجه ترکیه احضار شد
وزارت امور خارجه ترکیه در اعتراض به سخنان رئیس سازمان اطلاعات آلمان درباره تردید این کشور در مورد نقش فتح الله گولن در کودتای نافرجام 15 جولای 2016، کاردار سفارت آلمان را احضار کرد.
وزارت امور خارجه ترکیه در بیانیه ای اعلام کرد که کاردار سفارت آلمان در ترکیه را برای ادای توضیحات و تسلیم اعتراض فراخوانده است.
در این بیانیه آمده است که شواهد، اسناد و مکالمه های ضبط شده کودتاگران ارتباط گروه فتح الله گولن با عوامل کودتا را اثبات می کند.
وزارت خارجه ترکیه در بیانیه خود اظهارات رئیس سازمان اطلاعات آلمان را نشانه آغوش باز دولت آلمان به هواداران گروه فتح الله گولن عنوان کرده است.
دولت ترکیه مدعی است که فتح الله گولن با تشکیل گروهی موسوم به فتو و با رخنه در تشکیلات قضایی، نظامی، آموزشی و ارکان دولتی، کودتای 15 جولای(25 تیرماه سال 1395) را سازماندهی کرده است.
فتح الله گولن از سوی دولت ترکیه متهم اصلی کودتای نافرجام 25 تیرماه سال گذشته اعلام شده و استرداد او که بیش از 15 سال است در ایالت پنسیلوانیای آمریکا ساکن است، جزو خواسته های دولت اردوغان از دولت اوباما بود که با مخالفت دولت قبلی آمریکا مواجه شده و موجب تیره شدن روابط دو کشور شد.
مقامات ترکیه در دیدارهای خود با همتایان خود، دولت جدید آمریکا را نیز تا کنون نتوانسته اند نسبت به اعاده و تحویل فتح الله گولن متقاعد کنند. محاکمه عوامل کودتای نافرجام 15 جولای ترکیه با کیفرخواست 2581 صفحه ای تنظیم شده در مرکز ستاد کل ارتش ترکیه علیه 221 متهم که 26 نفر از آنها دارای رتبه ژنرالی هستند، در مراجع قضایی ترکیه جریان دارد و در آن فتح الله گولن به عنوان متهم ردیف اول معرفی شده است.113/112
بیشتربخوانید:
تنش در روابط ترکیه و اروپا/ گزارش
نگاهی به ریشه ها و پیامدهای تنش در روابط ترکیه و هلند/ تحلیل
افزایش تنش در روابط ترکیه و آلمان/تحلیل