بیژن نجفی- تشدید سرکوب ها و اقدامات ظالمانه آل سعود علیه شهروندان عربستانی، واکنش‌های اعتراضی آنان را در پی داشته و در ادامه این واکنش ها یک فعال حقوق بشر دیگر عربستانی در اعتراض به ادامه حبس، اعتصاب غذا کرده است.

خالد العمیر بنا، فعال حقوق بشر عربستانی، بر اساس حکم دادگاه این کشور قرار بود روز پنجم اکتبر گذشته و پس از هشت سال حبس از زندان رژیم سعودی آزاد شود، اما همچنان زندانی است.

طبق بیانیه ای که از سوی یک گروه دیده بان حقوق بشر مستقر در نیویورک منتشر شده است، خالد العمیر، اعتصاب غذای خود را یک روز پس از موعد آزادی اش و در حالی که همچنان در زندان بود، آغاز کرد.

این فعال حقوق بشر عربستانی در ارتباط با برگزاری تظاهراتی علیه جنایات رژیم صهیونیستی در ریاض، دستگیر و به هشت سال زندان محکوم شده بود.

این در حالی است که به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامهٔ سعودی ریاض، عربستان چند منتقد دیگر حکومت آل‌سعود را به دلیل هواداری از شیخ نمر باقر النمر، روحانی فقید شیعی که در اوایل سال جاری اعدام شد، به حبس‌های طولانی‌مدت محکوم کرد.

عربستان، در ژانویه سال جاری 47 نفر، از جمله شیخ نمر را به ادعای نقش داشتن در فعالیت‌های براندازانه اعدام کرد.

اعدام شیخ نمر موجی از اعتراضات گسترده داخلی و بین‌المللی را به دنبال داشت.

محافل حقوقی با بیان این که دستگاه قضایی عربستان به جای در پیش گرفتن عدالت، بدون در نظر گرفتن موازین شرعی و قانونی ظالمانه ترین احکام را علیه فعالان عربستانی صادر می‌کنند و در این چارچوب اعدام و حبس‌های طولانی آسان ترین و رایج ترین حکمی است که قضات محاکم سعودی آن را قرائت می‌کنند.

مسوولان عربستانی از صدور احکام سنگین از جمله اعدام و حبس‌های طولانی به عنوان وسیله‌ای برای ساکت کردن مخالفان استفاده می‌کنند و از طریق رعب و وحشت درصدد هستند فضای خفقان آوری را ایجاد کنند تا هیچکس جرأت نکند، علنی علیه رژیم آل سعود سخنی بگوید.

اقدامات رژیم آل سعود که در سرکوب‌گری و مشی استبدادی هیچ حد و مرزی قائل نیست، عملا" عربستان را به یکی از کانون های نقض حقوق شهروندی در عرصه بین المللی تبدیل کرده است.

مخالفان سیاسی در عربستان اعلام کرده‌اند که نتیجه اقدامات آل سعود محبوس شدن بیش از 30 هزار فعال سیاسی در زندان های مخوف رژیم آل سعود و تبدیل شدن عربستان به زندان شهروندان عربستانی بوده است و این از عمق سیاست پلیسی رژیم دیکتاتوری آل سعود علیه مردم عربستان حکایت دارد.

سیستم قرون وسطایی سیاسی حاکم بر عربستان و نیز سرکوب شدید، اعدام گسترده فعالان سیاسی و فقدان حداقل آزادی ها در عربستان، اعتراضات مردم عربستان و افکار عمومی را در پی داشته است.

در چنین شرایطی رژیم آل سعود درصدد است که با تشدید سرکوبگری شهروندانش زمینه تداوم حکومت استبدادی خود را فراهم کند.

این درحالی است که آل سعود با تشدید مداخله جویی‌های خود در کشورهای مختلف منطقه از جمله در بحرین و یمن و همراهی با سیاست های فتنه گرانه غرب در عراق، سوریه و لبنان به عنوان رژیمی سرکوبگر، توطئه گر و ضد مردمسالاری نزد مردم کشورش و افکار عمومی شناخته می‌شود.

علیرغم چنین عملکردی، عربستان چندی پیش با حمایت حامیان غربی خود همچون آمریکا و انگلیس، مجددا" به عضویت شورای حقوق بشر سازمان ملل درآمد و این درحالی بود که در دوره قبلی عضویتش در این شورا مدتی را نیز به عنوان رییس کمیسیون کارشناسان مستقل در شورای حقوق بشر سازمان ملل برگزیده شد!

بی تردید چنین رفتارهای انفعالی نتیجه‌ای جز گستاخی حاکمان عربستانی در نقض گسترده تر حقوق بشر و حقوق بین المللی نداشته و تشدید سرکوب در عربستان نتیجه مماشات جهانی با آل سعود است.