ایران پرس- ادعاهای تکراری و نخ نما شده حقوق بشری آمریکا و شماری از متحدانش ضد ایران، موجب تصویب قطعنامه ای جدیدی در مجمع عمومی شد.

کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک شامگاه پنجشنبه درباره پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی کانادا و آمریکا در رابطه با موضوع حقوق بشر در ایران رای‌ گیری کرد که 85 عضو رای مثبت، 30 عضو رای منفی و 68 عضو هم رای ممتنع دادند.

«بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت امور خارجه با مردود خواندن تصویب قطعنامه حقوق بشری ضد ایران تصریح کرد؛ این قطعنامه مبتنی بر نگرشی گزینشی و غرض ورزانه و با اهداف سیاسی تهیه و تصویب شده است. آمریکا و حامیانش از جمله کانادا در واقع خود در شمار بزرگترین ناقضان حقوق بشر در جهان و حتی در درون جامعه خود هستند. نقض هر روزه حقوق سیاه پوستان در آمریکا و ظلم تاریخی بر بومیان سرخپوست در آمریکا و کانادا و نقش آشکار آنها در حمایت و همسویی با رژیم های کودک کش مانند  اسراییل و عربستان بخشی از کارنامه این مدعیان حقوق بشر است.

اکبرغفوری عضو هیئت علمی دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی با انتقاد از معیارهای دو گانه حقوق بشری در غرب می گوید:

" ....نقض حقوق بشر در حقوق اقلیت‌ها را در موارد متعددی در آمریکا و کانادا می‌بینیم. سرخپوستان به عنوان بومیان و مالکان اصلی آمریکا و کانادا با کشتارعجیب و نقض حقوق مواجه می‌شوند و در آمریکا 80 نفر از فرقه داوودیه را در حالی که در منزل خودشان بودند زنده آتش زده و می‌سوزانند. "

آمریکا و متحدانش خود را به عنوان  پیشگام آزادی و حقوق بشر و مدافع آنها در جهان معرفی می‌کنند در حالیکه که مردم دنیا خلاف آن را شاهد هستند. حقوق بشر از نظر این مدعیان تا جایی قابل احترام و رعایت است که همسو با اهداف شان باشد. این مدعیان حقوق بشر در صف اول حامیان صدام  جنایتکار در جنگ علیه ایران بودند. آنها انواع بمب و موشک و سلاح شیمیایی را در اختیار صدام قرار دادند و هواپیمای مسافربری ایران را با 290 سرنشین ساقط کردند. اکنون نیز همین حامیان حقوق بشر؛ قطعنامه علیه ایران تهیه و پیشنهاد می کنند و با تهدید و تطمیع تعدادی از کشورها آنرا به تصویب می رسانند.

آمریکا که در طول تاریخ بیشترین اقدامات ناقض حقوق بشر را در کارنامه خود به ثبت رسانده است؛ چندی پیش به دستور ترامپ از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خارج شد تا با خیالی آسوده به رفتارهای ضد بشری خود ادامه دهد. اقدام کاخ‌سفید در زمینه نقض حقوق بشر را در سیاست " تحمل صفر"  دونالد ترامپ نسبت به مهاجران نیز می‌توان مشاهده کرد.

همانگونه که سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران گفته است؛ محل مناسب و جهانشمول ارزیابی حقوق بشر در کشورها، سازوکار بررسی دوره‌ای و جهانی حقوق بشر (یو پی آر/ Universal Periodic Review) است که بدون تبعیض همه کشورها را مورد بررسی قرار می‌دهد. چنانکه مشارکت سازنده و فعال ایران در این سازوکار، نشانگر جدیت جمهوری اسلامی در ارتقای حقوق بشر است. 113/112

نویسنده: جمشید امین زاده

بیشتر بخوانید:

لاپوشانی نقض حقوق‌بشر در آمریکا و اروپا

قاسمی: قطعنامه وضعیت حقوق‌بشر ایران مردود است

دوگانگی غرب در برابر ایران؛ نگاه ابزاری به‌حقوق‌بشر