سناتور چاک شومر رهبر اقلیت دموکرات ها در سنا، این قطعنامه غیرالزام آور را ارائه کرد که با حمایت قاطع دو حزبی آمریکا و با 90 رای مثبت و بدون رای منفی به تصویب رسید.
در این قطعنامه ، بیت المقدس به عنوان پایتخت تقیسم ناشدنی اسرائیل معرفی شده و از دولت دونالد ترامپ، خواسته شده تا سفارت آمریکا را به این شهر منتقل کند.
کنگره آمریکا در سال ۱۹۹۵ طرحی را تصویب کرد که به دولت این کشور اجازه میدهد سفارت آمریکا را از تلآویو به بیتالمقدس منتقل کند، اما اختلاف نظر در این باره در دولت های قبلی موجب شد رؤسای جمهور آمریکا در چندین دوره متوالی، اجرای این طرح را به تعویق بیاندازند.
با روی کار آمدن ترامپ انتظار می رفت که وی طبق وعده انتخاباتی اش سفارت آمریکا را از تل آویو به بیت المقدس منتقل کند، اما وی هفته گذشته، با امضای فرمان جدیدی،با استناد به نگرانی های امنیت ملی، اجرای قانون انتقال سفارت این کشور از تلآویو به بیتالمقدس را بهمدت 6 ماه دیگر به تعویق انداخت.
به نظر می رسد تصویب قطعنامه سنا در پنجاهمین سالگرد اشغال بیت المقدس از سوی ارتش رژیم صهیونیستی در ژوئن 1967، اقدامی نمادین در راستای اعلام حمایت همه جانبه کنگره آمریکا از رژیم صهیونیستی است. در واقع کنگره آمریکا مدت ها است که تحت نفوذ لابی صهیونیستی آیپک قرار دارد و عملا در سال های اخیر در نقش خدمتگزار اسرائیل ظاهر شده است.
نکته جالب اینکه در قطعنامه سنا، سناتورهای آمریکایی، خواستار حل و فصل مساله فلسطین بر اساس راهکار استقرار دو دولت شدند.
برغم این خواسته ظاهری سنا و نیز موضع رسمی آمریکا درباره طرح تشکیل دو کشور مستقل فلسطینی و یهودی در فلسطین، اما دولت راست گرای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل، اساسا با این راهکار مخالفت است و با وجود آگاهی دولت آمریکا و اعضای کنگره از این موضع رژیم صهیونیستی، ذکر این مساله در قطعنامه سنا در واقع به معنای به سخره گرفتن مساله فلسطین است.
هر چند آمریکا تلاش کرده تا ژست میانجی بی طرف را در مساله فلسطین بگیرد، اما در موارد مختلف کاملا در راستای خواسته رژیم صهیونیستی عمل کرده است.
کنگره آمریکا برغم مخالفت های بین المللی با ادامه شهرک سازی اسرائیل در اراضی اشغالی 1967، از جمله قطعنامه2334 شورای امنیت سازمان ملل، به حمایت از رژیم صهیونیستی حتی در این زمینه ادامه می دهد.
کما اینکه مجلس نمایندگان آمریکا در اوایل ژانویه 2017 قطعنامه2334 شورای امنیت سازمان ملل ضد شهرک سازی اسرائیل درسرزمینهای فلسطینی را محکوم کرد.
قانونگذاران آمریکایی اقدام شورای امنیت سازمان ملل متحد در محکوم کردن اسرائیل را مانعی برای مذاکرات سازش دانستند.
در واقع کنگره آمریکا همواره در نقش حامی بی قید وشرط اسرائیل و نیز تصویب کننده کمکهای مالی و نظامی گسترده به این رژیم جنگ افروز ایفای نقش کرده است.
اکنون این نهاد قانونگذاری آمریکا که تحت سیطره جمهوری خواهان به عنوان حامی سنتی اسرائیل قرار دارد، با تصویب قطعنامه انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس، گام آشکاری در حمایت از سیاستهای تجاوز گرانه و توسعه طلبانه اسرائیل برداشته است.
درعین حال آمریکا بزرگترین حامی مالی و تسلیحاتی رژیم صهیونیستی است. دولت آمریکا میلیاردها دلار از پول مالیات دهندگان آمریکایی را سالانه به شکل کمک های نظامی و اقتصادی در اختیار رژیم صهیونیستی قرار می دهد.
کما اینکه در ژوئن 2016 اعطای بسته کمک نظامی 40 میلیارد دلاری به رژیم صهیونیستی از سوی دولت قبلی آمریکا یعنی دولت باراک اوباما اعلام شد./113/111
بیشتربخوانید:
شهرک سازی های اسرائیل جنایت جنگی است
یهودی سازی و افزایش ساخت شهرک های صهیونیست نشین؛ نخستین نتایج سفر ترامپ به منطقه
تظاهرات اسرائيلي های مخالف شهرک سازی در تلآويو+ ویدئو