آمریکا و سه کشور اروپایی بریتانیا، فرانسه و آلمان به بهانه همکاری نکردن ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی قطعنامه جدیدی را به شورای حکام پیشنهاد دادند که این قطعنامه در نشست امروز شورا با ۲۶ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع به تصویب رسیده است.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، محسن نذیری اصل روز پنجشنبه گفت: آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان به عنوان حامیان پیش نویس قطعنامه، اطلاعات ساختگی و ادعاهای بی اساسی برای توجیه رویکرد غیرسازنده خود به شورای حکام ارائه کرده و کوشیدند این نشست را به ابزاری برای پیگیری اهداف کوته بینانه سیاسی خود و فراتر از چهارچوب وظایف و اختیارات آژانس تبدیل کنند.
نذیری اصل تصریح کرد این کشورها طی هفتههای گذشته از هیچ تلاشی برای زیر سوال بردن تعامل مستمر ایران با آژانس و ایجاد تردید در مورد چشم انداز دستیابی به توافق در خصوص لغو تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان و احیای برجام، دریغ نکرده اند.
وی خاطرنشان کرد ما قویا معتقدیم این قطعنامه هیچ نتیجه ای برای بانیان آن به ویژه در زمینه ترمیم وجهه مخدوش شده آنها به عنوان ناقضان اصلی برجام و زمینه سازی برای توجیه تحریمهای یکجانبه بیشتر علیه ملت ایران، نخواهد داشت.
سفیر و نماینده دائم کشورمان در آژانس بین المللی انرژی اتمی همچنین افزود: با توجه به تداوم همکاریهای گسترده ایران با آژانس، دعوت از ایران برای همکاری با آژانس، آن هم با استفاده ابزاری از شورای حکام و اعمال فشار از طریق تصویب یک قطعنامه، غیرموجه و بی معنی است.
نذیری در ادامه ضمن اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران تاکنون با حسن نیت کامل جهت برطرف کردن برخی ابهامات در خصوص مسائل باقیمانده پادمانی با آژانس همکاری و تعامل سازنده داشته است، افزود: انتظار ما از آژانس این است که با رویکردی مستقل، بی طرفانه و حرفه ای، بدون تاثیرپذیری از اهداف سیاسی برخی کشورها جهت برطرف کردن این ابهامات پادمانی که به اذعان خود آژانس هیچوجه نگرانی عدم اشاعه ای نیز ندارند، تلاش کنند. برخی از این ابهامات مربوط به موضوعات گذشته میان ایران و آژانس است که در سال ۲۰۱۵ برای همیشه توسط شورای حکام بسته شده اند.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر برنامه صلح آمیز هسته ای کشورمان از شفاف ترین برنامهها در میان کشورهای عضو آژانس است، اظهار داشت: اهداف سیاسی بانیان این قطعنامه ضد ایرانی محقق نخواهد شد، اما تصویب آن میتواند بر روند همکاری و تعاملات سازنده جمهوری اسلامی ایران با آژانس اثرگذار باشد. / 114
بیشتر بخوانید:
تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی